Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

11 minutes ago, slepa živana said:

to je malo više od dve nedelje :)

imali su u valjevu neku grupu italijana početkom marta koja je obilazila srpske svetilje, pa se pretpostavlja da je otud zaraženo nekoliko popova. a s obzirom na one snimke koje smo gledali pre neki dan sa sisanjem kašike i žvalavljenjem ikone... čini mi se da je jedan snimak bio baš iz valjeva.

Snimak je mislim ipak bio iz Kraljeva :) Ali da, pominju se Italijani vezano za crkvu te još jedan Austrijanac. Inače nije ovde bilo naročito bahaćena više nego u ostatku Srbije. Relativno brzo su zatvorene kafane, pijace, frizeraji... te ostalima ograničeno radno vreme. No, sve veće firme uredno i dalje rade, Krušik, Vali, Gorenje je tek pre par dana stalo, a ove sa 20-100 ljudi da i ne pominjem. Ali nije ni bilo informacija da zaraženih uopšte ima. Takođe je upitna uloga zdravstva jer je i među njima dosta inficiranih i izolovanih. Broj otkrivenih zaraženih je zapravo "mali" i do njega je lako dovelo tih par "došljaka". 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Pa taj broj od 6 sigurno nije realan jer gotovo svi ti pacijenti su bili u teškom stanju, Kikinda je prva zatvorena u smislu da se zatvaraju kafići i ostali, nije to za džabe urađeno, pretpostavljam da ima mnogo ljudi koji nisu testirani i da ima mnogo ljudi u samoizolaciji. Počev od onih što su u bolnici imali kontakt sa patient zero. 

3 minutes ago, theanswer said:

Pa taj broj od 6 sigurno nije realan jer gotovo svi ti pacijenti su bili u teškom stanju, Kikinda je prva zatvorena u smislu da se zatvaraju kafići i ostali, nije to za džabe urađeno, pretpostavljam da ima mnogo ljudi koji nisu testirani i da ima mnogo ljudi u samoizolaciji. Počev od onih što su u bolnici imali kontakt sa patient zero. 

Sigurno nije realan..Ima sigurno par stotina ljudi u karantinu ili samoizolaciji..Ali bitno je da corona nije ušla u bolnicu među medicinsko osoblje i lekare..Mada ih ima dosta u izolaciji..

17 minutes ago, dvb-t manijak said:

To je izgleda jedina pobednička taktika. 

Vidim Valjevo i za to se čuje. Iznenađenje je novitet na ovoj TOP listi - Ćuprija!

Nadam se da će neko sutra da pokrije ovu priču i razjasni ovoliki skok tamo.

znam da je u cupriji infektivna, pa je moguce da su tamo smesteni slucajevi iz okoline. juce rekose da je prvi slucaj zabelezen u jagodini i da je poslat tamo. ovde na sajtu stoji da jagodina ima 0.

6 minutes ago, Joe D said:

znam da je u cupriji infektivna, pa je moguce da su tamo smesteni slucajevi iz okoline. juce rekose da je prvi slucaj zabelezen u jagodini i da je poslat tamo. ovde na sajtu stoji da jagodina ima 0.

u ćupriji je isto krenulo tako što su neki iz italije doneli pa raširili, bio je neki tekst o tome ali ne mogu nigde da ga nađem sad, ali lica su baš iz ćuprije. ovi podaci koje objavljuju na sajtu se odnose na opštine gde je prebivalište zaraženog, ne po tome gde leže. jedina bolnica trenutno koliko ja znam gde leže pacijenti od korone van bg, ns i niša je valjevska opšta bolnica. pardon zaboravio sam kragujevac. ali ovo ostalo je tačno, samo valjevo van ovih kliničkih centara. 

203 slučaja hospitalizovana

14 kcv

18 niš

16 kg

12 infektivna bg

131 d mišović

10 pulmologija

2 valjevo

24 na respiratoru 

4 kcv

4 niš

4 kg

9 infektivna

2 d mišović

1 pulmologija

ovo je Kon danas rekao, da su podaci do 12h danas. 

Edited by theanswer

Za ove iz Va je pisano (bar većinu) da su na infektivnoj u Bg. 

34 minutes ago, dvb-t manijak said:

Iznenađenje je novitet na ovoj TOP listi - Ćuprija!

Ćuprijska bolnica je centar za nekoliko opština Ćuprija,Despotovac,Svilajnac ,ima višu medicinsku školu i gomilu gastoza je 

preplavila ovih dana.Kod mene u Despotovcu sprema im se linč . Po okolnim selima nezvanično ima nekoliko  zaraženih 

Kakav linc, u Despotovcu su gastarbajteri vecina.

1 hour ago, Jimmy Kowalski said:

Korono, eve me..

Samo požuri dok se ne napravi gužva da se ne bi predugo sušio u redu za ping pong :fantom:

Edited by ubibobi

Sta se tek u Svilajncu desava...

Bidza vaskrso

Ja samo da nabacim laičku podršku za ideju kriznog PRa koju propagira pt. Trebaju nam jasna, potpuna i precizna saopštenja/objave koja odaju utisak da negde postoji neko ko zna šta radi. Mnogo para uši kad izađe Vučić i krene da se frlja sa 'možda', 'razmatramo', 'predložiću', 'možda danas, možda sutra, možda za pet dana', 'možda sajam, možda studenjak, možda čair, možda spens' I onda niko više ne zna šta sme a šta ne i od kad koja mera važi (primer Brnabićke i promene dana zatvaranja kafića između kzn i dnevnika valjda i svog ludila sa gradskim prevozom ili registracijama automobila). Pa onda još kzn doktori u 15h pa političari u 18h. Šta koj kurac. Ok je menjati pristupe i mere, ali nije ok nejasno i konfuzno komuniciranje odlučenog. To se posebno odnosi na upravne/političke odluke. Ispeci pa reci™.

Novinarska pitanja su tu sekundarna stvar, bar meni.

Gripoznom treba mirovanje, kakav crni ping pong

Kinezi su sponzori neće valjda klis da igraju  

Bidza vaskrso
Taj jos postoji?
Background Picker
Customize Layout