Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

ET-xClSX0AAmTOf?format=jpg&name=large

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

evo ono o čemu sam danas pisao

pa nije potrebna detaljna analiza vec odgovori na mnoga vazna pitanja tipa "zasto zatvarate kafice ek za dva dana, zasto ne sutra" ili "sta da radim sa detetom ako strpate mene i zenu u nekoj hali". na oba pitanja su dati neki nemusti odgovori, pestao sam da geldam danas kzs, nadam se da su to pojasnili. ne postoji jedan jedini razlog da novinarima bude zabranjeno da postavljaju pitanja, to je suludo. 
Misliš da epidemiolog ili infektolog može sa 100% sigurnosti da ti odgovori na to pitanje? Oni su odgovorili šta se uradilo u jednom slučaju, ali to je bila improvizacija, i to zaista nije posao infektologa ili epidemiologa npr...
Dakle nisi saznao ništa bitno.
To bi više mogao da ti odgovori neki pravnik ili iz socijalnog staranja.
Ovi medicinari su tu da odrede meru, nije njihovo da brinu dalje...
Brutalno ali tako je...

... Shiit has hit the fan...

7 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

pa da, uzivamo u zlatnom dobu transperantnosit, hajde da napravimo jos bolju situaciju - da niko ne sme nista da pita vec da nam PR saosptava sta da kucamo. 

ko da pita?

Just now, Frank Pembleton said:

Misliš da epidemiolog ili infektolog može sa 100% sigurnosti da ti odgovori na to pitanje? Oni su odgovorili šta se uradilo u jednom slučaju, ali to je bila improvizacija, i to zaista nije posao infektologa ili epidemiologa npr...
Dakle nisi saznao ništa bitno.
To bi više mogao da ti odgovori neki pravnik ili iz socijalnog staranja.
Ovi medicinari su tu da odrede meru, nije njihovo da brinu dalje...
Brutalno ali tako je...

pa ne treba pravnik da odgovara na ta pitanja pobogu vec oni koji donose te mere. to je apsolutno najvaznija infomracija koju moraju da daju i dogoovr na to pitanje su morali da znaju i pre nego sto su objavili nove mere. dakle, ako to nije nadleznost kona na kzs mora da bude neko cija je to nadleznost i da odgovori na to pitanje sa apsolutnom sigurnoscu. 

Just now, kud u maglu Simoviću said:

ko da pita?

novinari, mnogi od njih su imali smislena pitanja i mogli smo dosta da saznamo iz onoga sto je receno i jednako iz onoga sto nije receno. 

4 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

novinari

:rolf:

brt ne zanosi se

15 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

pa nije potrebna detaljna analiza vec odgovori na mnoga vazna pitanja tipa "zasto zatvarate kafice ek za dva dana, zasto ne sutra" ili "sta da radim sa detetom ako strpate mene i zenu u nekoj hali". na oba pitanja su dati neki nemusti odgovori, pestao sam da geldam danas kzs, nadam se da su to pojasnili. ne postoji jedan jedini razlog da novinarima bude zabranjeno da postavljaju pitanja, to je suludo. 

Na oba pitanja nije nuzno da sede tri lekara i daju odgovor.

Sa druge strane, recimo, ovo drugo pitanje je nesto toliko jasno da bi trebalo da je razmatrano prilikom iniciranja mera. Ako nije receno na pocetku, verovatno nece biti razjasnjeno ni kasnije.

ne zansoim se, gledam kzs i mnogi od njih postavljaju smislena i vazna pitanja. 

13 minutes ago, renne said:

ET-xClSX0AAmTOf?format=jpg&name=large

https://www.danas.rs/beograd/iz-gsp-odlazi-jos-350-vozaca/

– Trenutno GSP ima manje vozača i majstora nego administrativnih radnika, što je apsurd. U administraciji je stalno zaposleno oko 2.000 ljudi, a još 3.000 njih radi na ugovor od 24 meseca. Majstora ima svega 300, a vozača oko 2.000, što nije ni približno potrebnom broju.

Ako će ti sigurni glasovi iz administracije da se bave pakovanjem, nemam ništa protiv ovakve odluke.

1 minute ago, Budja said:

Na oba pitanja nije nuzno da sede tri lekara i daju odgovor.

Sa druge strane, recimo, ovo drugo pitanje je nesto toliko jasno da bi trebalo da je razmatrano prilikom iniciranja mera. Ako nije receno na pocetku, verovatno nece biti razjasnjeno ni kasnije.

pa niko ne kaze da moraju da sede lekari, to prvo pitanje je postavljeno ani brnabic. ovo drugo pitanje mora da se razjasni i zato je veoma vazno da se insistira na tome svaki dan. danas je novinar n1 postavio pitanje o tome. 

22 hours ago, slepa živana said:

ja sam prvo i probala kod savetnika direktno, pa sam posle prema aleksijinom iskustvu pisala i na taj sistemski mejl. citirala sam im i odluk nbs...

šta znam, valjda je bilo logično da nam popuste sad u početku dok se malo ne uhodamo...

@Aleksija

opet malo o moratorijumu...Ponude za moratorijum su zvanično objavljene 20.03, primenjuje se od 31.03 automatski, na zahtev kliejnta moratorijum se može aktivirati i u ovom međuperiodu...Tako je u mojoj firmi.

2 hours ago, trust said:

Drago mi je što je Kikinda ostala na brojci 6 zaraženih...

I dalje mi nije jasna ta priča da je Kekinda  žarište™ zaraze. kad je na devetom mestu COVID top 10 za 25. mart.

COVID19 статистике

Период 2020-03-25  
COVID-19 статистике Заражено укупно  

Ранк Територија Вредност
1 Град Београд 173
2 Ваљево 46
3 Град Ниш 37
4 Ћуприја 25
5 Нови Сад  15
6 Крушевац 11
7 Чачак 10
7 Крагујевац 10
9 Врање 6
9 Кикинда 6
11 Лесковац  3

izvor podataka:

https://covid19.data.gov.rs/

15 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

to je apsolutno najvaznija infomracija koju moraju da daju i dogoovr na to pitanje su morali da znaju i pre nego sto su objavili nove mere.

ovde si rekao suštinu stvari i sam dao odgovor.

svaka mera mora biti detaljno elaborirana pre donošenja, a potom i nedvosmisleno objašnjena ili se mora ukazati na javno dostupnu pisanu proceduru o tome kako se ta mera sprovodi u svim pojedinostima.

ako ni jednog ni drugog nema - mera nije mera nego nerazrađeno sranje.

to ne treba i ne smeju da peglaju novinarska pitanja...

pa ne treba pravnik da odgovara na ta pitanja pobogu vec oni koji donose te mere. to je apsolutno najvaznija infomracija koju moraju da daju i dogoovr na to pitanje su morali da znaju i pre nego sto su objavili nove mere. dakle, ako to nije nadleznost kona na kzs mora da bude neko cija je to nadleznost i da odgovori na to pitanje sa apsolutnom sigurnoscu. 
Pa vidi on kad kaže:
Moramo ga staviti u izolaciju da prekinemo lanac zaraze, to je njegovo mišljenje kao lekara. Ne može njega da obavezuje njegovo bračno stanje.
Dakle nikad ne možeš dovesti dovoljno ljudi za sva pitanja koja mogu da se postave, i da očekuješ validan odgovor.
Ali onda ćeš tražiti od njega da izlazi van svog domena.
Na takva pitanja će ti odgovoriti Vučić taj sve zna.

Background Picker
Customize Layout