March 25, 20205 yr kurve[emoji769] za danas Meni su besmislene sve te krive za zemlju koja je do juče testirala 30 ljudi na dan, a danas 240.Jedna Slovenijica je od početka testirala hiljadu ljudi dnevno, ali njih nije zatekao neozbiljni šarlatan da potceni situaciju i dočeka epidemiju bez maski i testova.Sent from fav toy
March 25, 20205 yr Slažem se, logičnije da to bude neko iz ministarstva zdravlja, iz administracije ali ne i totalni laik. Pa da, ali mora neko da kontroliše lekare, da ne ispadne da je prvi zaraženi bio 1.martaSent from fav toy
March 25, 20205 yr 8 minutes ago, Frank Pembleton said: Napisao sam gore, pošalju se pitanja, neko stručan smisli odgovore i to je to... Jasno je da oni otvoreno ne mogu (a i ne treba) da iznesu sve što se raspravlja., samo gube vreme. Pa je onda najbitnije da li su rekli sajam ili sajmište. Da li nose krst ili nametag... Zabole me baš, da li oni imaju tu vrstu osetljivosti ka terminologiji, u situaciji gde treba da donesu odluke koje će značiti gubljenje života. ... Shiit has hit the fan... tacno tako.
March 25, 20205 yr 10 minutes ago, Frank Pembleton said: Napisao sam gore, pošalju se pitanja, neko stručan smisli odgovore i to je to... Jasno je da oni otvoreno ne mogu (a i ne treba) da iznesu sve što se raspravlja., samo gube vreme. Pa je onda najbitnije da li su rekli sajam ili sajmište. Da li nose krst ili nametag... Zabole me baš, da li oni imaju tu vrstu osetljivosti ka terminologiji, u situaciji gde treba da donesu odluke koje će značiti gubljenje života. +1 Moraju i ovo da odrade, mozda da uzmu takva pitanja isto ali je bolje za sve nas da se ostali sklone Meni su ove dve tri kzs drzale paznju, daju informacije i ne manipulisu, mozda se slabije snadju ali je korisno Neka budu krace Edited March 25, 20205 yr by villiem
March 25, 20205 yr Razlika izmedju KZN u kojima ima i onih u kojima nema pacijenata je ogromna.Bez političara ličimo koliko toliko na normalnu državuПослато са Mi 9T помоћу Тапатока
March 25, 20205 yr 16 minutes ago, Frank Pembleton said: Pa je onda najbitnije da li su rekli sajam ili sajmište. Da li nose krst ili nametag... nikome to nije bitno to su budalastine koje se pominju samo na forumu. ti se zalazes za manji nivo transparentnosti. ja ne zelim da vidim ocima nikakvog pr-a.
March 25, 20205 yr Razlika izmedju KZN u kojima ima i onih u kojima nema pacijenata je ogromna.Bez političara ličimo koliko toliko na normalnu državuПослато са Mi 9T помоћу ТапатокаPlus milion
March 25, 20205 yr 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: šta robija, trebao je da završi na banderi kao predsednik radne grupe za praćenje pandemije +1 na fejspalm. Eno i one tupadžike retro Merkur iz DJB kako već danima tambura istu priču. I propade nam država zamalo za 340.853.400 dinara. Ali pokazasmo Big Farmi. Ne može nam niko ništa. Edited March 25, 20205 yr by Zabalujev
March 25, 20205 yr nikome to nije bitno to su budalastine koje se pominju samo na forumu. ti se zalazes za manji nivo transparentnosti. ja ne zelim da vidim ocima nikakvog pr-a.Ne. Zalažem se da svako radi svoj posao.Posao ovo troje nije da svaki dan odgovaraju uživo na pitanja tuce novinara u situaciji kada to nije njihova struka.Njihov posao nije da komuniciraju sa medijima.Njihova struka je da ovom zlu stanu na put.Oni su svi medicinski stručnjaci. Njihov posao je medicina.Javnost na dnevnom nivou može da izveštava svako ko je za to školovan i obučen.Ovako se daje lažna slika o "transparentnosti".Pa onda pitaš Kona, ili ovu sa infektivne o statistici obolelih po regionima, gradovima itd...To može da odradi bilo koji npr. statističar...Ta iluzija "transparentnosti" dovodi da oni gube vreme odgovarajući na svakakva pitanja koja vrlo često nisu iz domena njihove specijalizacije... ... Shiit has hit the fan...
March 25, 20205 yr Meni se dopada što su na konferencijama lekari, deluje ozbiljnije i transparentnije i ljudima psihološki više znači ako lekar iznese relevantne informacije nego kad bi to radio PR koji čita i recituje gotov tekst, ljudi i ovako vole da ih smiri lekar i deluje neposrednije i utešnije kad Kon kaže sajam je u redu™, a ne PR. Sise i krst i da li je Darija išla kod frizera ili navijala figaro i papilotne i što ima karmin i sisu™ su svakako deo mizoginog folklora, nije da su iznenađujuće ili faktor koji remeti Balkan prostor, prosto su opšte mesto i ne mogu se izbeći.
March 25, 20205 yr 8 minutes ago, Frank Pembleton said: Ne. Zalažem se da svako radi svoj posao. Posao ovo troje nije da svaki dan odgovaraju uživo na pitanja tuce novinara u situaciji kada to nije njihova struka. Njihov posao nije da komuniciraju sa medijima. Njihova struka je da ovom zlu stanu na put. Oni su svi medicinski stručnjaci. Njihov posao je medicina. Javnost na dnevnom nivou može da izveštava svako ko je za to školovan i obučen. Ovako se daje lažna slika o "transparentnosti". Pa onda pitaš Kona, ili ovu sa infektivne o statistici obolelih po regionima, gradovima itd... To može da odradi bilo koji npr. statističar... Ta iluzija "transparentnosti" dovodi da oni gube vreme odgovarajući na svakakva pitanja koja vrlo često nisu iz domena njihove specijalizacije... ... Shiit has hit the fan... ako je to gubljenje vremena bas neki problem neka se oni pozale, ne trebamo ni ti ni ja da im glumimo zastitnike, nisu hendikepirani. neka odgovaraju svaki drugi dan onda i nek skrate na 30 min, kazu sta je po njihovom misljenju bitno, tri pitanja, na glupa ne odgovaramo i vozi. edit: hipoteticki, da je to stvarno potrebno, a nije. ne postoji posao "komunicirati sa medijima", poserem ja na tu struku. gradjanska obaveza svakoga ko radi nesto bitno u drustvu, pa makar bio menadzer supermarketa, ako je to ono sto je bitno u tom momentu, je da kaze ono sto je znacajno za javnost. nije ovo lazna slika o transparentnosti nego realno stanje stvari, gledajuci te ljude, ti vidis kako oni razmisljaju, sa kojim informacijama i oni sami barataju, oni ne slazu ne znam kakvu pricu, ne rade nikakav gaslighting, naravno menjaju se dostupna saznanja, menja se strategija, pa i njihove izjave i to je istinska transparentnost. Edited March 25, 20205 yr by Krošek
March 25, 20205 yr Kionferencije traju predugo jer novinari ponavljaju ista retardirana pitanja po šezdeset puta ili pitaju neke gluposti a valjda je direktiva da se svima odgovori. Pritom im je razumevanje dosadašnjih mera i onoga što je rečeno ispodprosečno korisniku ovog foruma. I nije mi jasno o kakvoj iluziji transparentnosti pričamo, sigurno da nije sve transparentno milion posto, ali je prilično transparentno.
March 25, 20205 yr 2 minutes ago, Krošek said: ako je to gubljenje vremena jeste gubljenje vremena, i makar u vanrednoj situaciji to se tako ne radi, nego se spremaju press releases za sve bitne stvari. potpuno je druga logika u takvim situacijama gde od jednog termina novinari idioti mogu da skrenu tok stvari u panika mod ili misinformacija mod. frenk je skroz u pravu. nisam novinar, ali jesam neko ko je obučen za delovanje u vanrednim situacijama i znam kako smo mi pripremali odgovor na vanrednu situaciju prilikom globalnih vežbi. ovo je iznurivanje ljudi koji imaju pametnija posla. Edited March 25, 20205 yr by pt 2.0
March 25, 20205 yr transperetnost je to da se jedan dan kaze jedno a drugi dan kaze drugo. to znaci da se stvarno nesto promenilo. pr ce te samo lagati da se nista nije promenilo i cela konferencija ce biti o tome da se nista nije promenilo nista se nije promenilo sta je s vama ljudi i tako u krug. meni ne izgledaju iznureno, drze se okej. ako im smeta neka kazu pa se dogovore da se skrati. poslednja briga na pameti.