November 25, 20213 yr 2 minutes ago, Roger Sanchez said: Izloženošću čemu? Kakav autoimuni odgovor te spopao? Svaka infekcija i intezivno aktiviranje imunog sistema povecava sansu da taj imuni sistem prespoji i pocne autoimuno da se ponasa. Sto je infekcija jaca to je sansa veca. By Sekler and others.
November 25, 20213 yr 2 hours ago, gospa buba said: tako kao taj sir na slici gore bukvalno radi i maska sa slojevima tekstila. bilo kakva maska sa bilo kakvim slojevima. malo me brine da chitav niz ovih pricha prichamo ispochetka, mislim vec peti put (sigurno) i chini mi se bash elementarne stvari. pri tome vec znamo sve, sve smo i rekli, a onima koji ne znaju, ne moze se objasniti, jer oni isto znaju sve, samo shto je njihovo sve neshto sasvim drugo. i ne vidim kako ce to da se reshi. za sada vidim samo dva nachina, da protracimo ovako zivote u celoj deceniji korone, sa vishestrukom shtetom po kolko ocesh parametara, bogatijima malo lakshe, sirotinji onoliko teze, ili da govno zaista izmutira tako da zaista svaki treci padne na ulici u krastama i slinama. poshto sa ovakvim ponashanjem slobodarskih genija, koji nece bash nishta, ni lako ni teshko, ni invazivno ni bulshit, shanse da se nekako smori i ugasi samo su bukvalno nikakve. ali nema veze, ni u jednom sluchaju nece umreti svako, samo treba biti vesht i ne zakachiti se za taj vagon koji vozi u smrt, makar je to lako i to svi znaju. oh wait Bzvz je Gospu kaciti na minijature kad ih ovako cesto pise
November 25, 20213 yr Just now, Roger Sanchez said: Izloženošću čemu? Kakav autoimuni odgovor te spopao? Izlosenoscu antigenu u ovom slucaju vakcini,materijalu iz vakcine.Sta mislis sta je uzrok nuspojava neko imuni odgovor tela?Fun fact je da sto si stariji,imas manje jak imunitet i manje jak imuni odgovor na vakcinu i samim tim manje mogucnosti za nezeljenim pojavama?I da Nakon druge doze imas veci broj nezeljenih reakcija jer je vec imuni odgovor pokrenut,A sta ce biti sa trecim bosterom,cetrvrtim?
November 25, 20213 yr 3 minutes ago, Friend said: Pravo pitanje je kako dolazi do miokarditisa posle vakcinacije ako se tvrdi da vakcina zadrzava u okolini mesta injekcije i ne odlazi dalje u telo. 2 cents anyone? Jel bitnije tu sijati sumnju? Ne znamo još ni kako korona bira koje će sve organe i tkiva napasti uz pluća i kako to spiječiti ili sanirati, ali zapravo je ovo bitnije iako je za više magnituda rjeđe? Zašto? Nitko ne tvrdi btw. da se kompletna doza vakcine zadržava u okolini injekcije.
November 25, 20213 yr 7 minutes ago, Ros said: da li ti citas to sto postavis? sa tog linka: Citam naravno,i sam sam primio Modernu jer sam 40+.Ali necu primati boster za tri meseca,mozda za godinu.
November 25, 20213 yr Just now, askeladden said: Citam naravno,i sam sam primio Modernu jer sam 40+.Ali necu primati boster za tri meseca,mozda za godinu. i sta si hteo da dokazes sa tim tekstom? da je rizik od kovida mnogo veci nego rizik od miokarditisa, i da nisu sve nordijske zemlje prestale da daju modernu?
November 25, 20213 yr 2 minutes ago, Roger Sanchez said: Jel bitnije tu sijati sumnju? Ne znamo još ni kako korona bira koje će sve organe i tkiva napasti uz pluća i kako to spiječiti ili sanirati, ali zapravo je ovo bitnije iako je za više magnituda rjeđe? Zašto? Nitko ne tvrdi btw. da se kompletna doza vakcine zadržava u okolini injekcije. Ne znamo ni za vakcinu ali zasto bi te to sprecavalo da koristis font .Imas istrazivanja da metabolicki sindrom daje tezu klinicku sliku bez obzira na vakcinu ili ne.Ali Kako to izaci i reci narodu?Mora instant resenje i udri .Ako nije dosta 3,Rodja bi i 5 .
November 25, 20213 yr 7 minutes ago, Ros said: i sta si hteo da dokazes sa tim tekstom? da je rizik od kovida mnogo veci nego rizik od miokarditisa, i da nisu sve nordijske zemlje prestale da daju modernu? Da ne savetuju Modernu mladjima od 91,jbga pise
November 25, 20213 yr 16 minutes ago, Friend said: Svaka infekcija i intezivno aktiviranje imunog sistema povecava sansu da taj imuni sistem prespoji i pocne autoimuno da se ponasa. Sto je infekcija jaca to je sansa veca. Svašta. Znači da bi nas 15ta obična prehlada ubila, jel tako? Tako je
November 25, 20213 yr 1 hour ago, Leia said: Ne odvracaju ih od vakcinacije kao takve nego im nude Fajzer, ne zapazas tu suptilnu razliku? I u cemu je drama primati vakcinu jednom ili dva puta godisnje ako je neophodno da bismo koliko toliko normalno ziveli? Oduzima puno vremena da se ode do ambulante, sta? Meni je fascinantno što ljudi koji znaju da je grip sezonska bolest, znaju da mutira, znaju da organizam koji je preboleo grip ne ume da ga prepozna, nemaju problem sa godišnjom vakcinacijom protiv gripa, odjednom postanu Alisa u zemlji čuda kada krene prica o periodočnoj vakcinaciji protiv Covida. Edited November 25, 20213 yr by ObiW
November 25, 20213 yr Just now, ObiW said: Meni je fascinantno što ljudi koji znaju da je grip sezonska bolest, znaju da mutira, znaju da organizanam koji je preboleo grip ne ume da ga prepozna, nemaju problem sa godišnjom vakcinacijom protiv gripa, odjednom postanu Alisa u zemlji čuda kada krene prica o periodočnoj vakcinaciji protiv Covida. hm moja su iskustva (sa mojim ''ličnim'' antivakserima), da oni koji odbijaju vakcinu za covid, nisu je primali ni za grip
November 25, 20213 yr Imam člana porodice koji svake godine prima vakcinu protiv gripa, godinama unazad (i ove godine primio). Prošle zime bio u bolnici zbog kovida, zna iz prve da nije zajebancija. Sada, evo, jedini antivakser u porodici, tek juče priznao da je antivakser kad sam ga pritisla nekim pitanjima, inače se izvlači na to da ima antitela i dalje od prošlogodišnje zaraze (meri povremeno). Kaže -- ja ne verujem u te vakcine. Letos je citirao Milu Alečković ali su svi bili ubeđeni da se zajebava, pošto je inače matori zajebant.
November 25, 20213 yr Ja inače imam vazomotorni rinitis cijeli život, znači nema milisekunde u posljednjih manje od 5 decenija u kojoj ja nisam imao vrlo aktivan imuni sistem. I još sam na ovome svijetu. Kako to? Kako to? Kako to?
November 25, 20213 yr 27 minutes ago, askeladden said: Da ne savetuju Modernu mladjima od 91,jbga pise E jbg, SAD mi to kažeš
November 25, 20213 yr 3 minutes ago, dùda said: hm moja su iskustva (sa mojim ''ličnim'' antivakserima), da oni koji odbijaju vakcinu za covid, nisu je primali ni za grip Nema to veze što ne prime - ne pada im na pamet da kažu “čekaj ako je periodična vakcinacija loša, zašto se već decenijama vakcinišemo protiv gripa i gde su te nuspojave kod onih koji se svake godine vakcinušu”?