November 9, 20213 yr Da, pročitati na koji način ti antiviralni lekovi sprečavaju duplikaciju RNK lanca i razmnožavanje virusa u organizmu. Edited November 9, 20213 yr by Filozof manijak
November 9, 20213 yr Pa opet, lek koji nije ispitan na moguće dugročne mutacije ljudske DNK versus vakcina. Za mene je izbor lakza taj ishod u nashem narodu opsesivnih gutacha tableta neko mora da povede super ozbiljnu kampanju. samo da sad prodje talas antubiotika za machke.sent from novi mnogo jak bubamoto.
November 9, 20213 yr Bilo bi interesantno ako se antivakseri prime na taj lek, a vakcinu proizvedenu od iste te farmakomafije s gnušanjem odbijaju.
November 9, 20213 yr antivakseri su (u shirem smislu) tabletomani. ne gledaju shta piju. a i ne moze chovek dici ruke bash od svega, to je iracionalno sent from novi mnogo jak bubamoto.
November 9, 20213 yr 26 minutes ago, Filozof manijak said: Da, pročitati na koji način ti antiviralni lekovi sprečavaju duplikaciju RNK lanca i razmnožavanje virusa u organizmu. to je merckov lek, pfizerov ima drugi mehanizam delovanja. po ovom sto citam, pfizer je opet ubo. odvalice se od kinte. pfizerov lek je razvijan direktno za covid, a poceli su jos da rade na njemu za vreme sarsa i mersa. @beyoncé bi mogla da objasni bolje kako radi.
November 9, 20213 yr Sa otvorene FB grupe "Nauka u Srbiji" komentar iz stvarnog života na prenesenu studiju u kojoj su modelovanjem dobili da antitela stečena zaražavanjem traju godinu i po do dve. https://www.facebook.com/groups/scienceinserbia/posts/4605937876121867/?comment_id=4607791912603130&reply_comment_id=4607884195927235 Edited November 9, 20213 yr by vememah
November 9, 20213 yr Popular Post ja, prashtajte, odnedavno mislim da ce kod nas sve to ici na sve gore, kroz ciklichno ponavljanje stalno iste putanje ispochetka, kao da se nikad ranije nije desila, sa ponavljanjem i reshenih zadataka i poznatih reshenja, sve dok se fenomemen nekako ne iscrpi na ovaj ili onaj nachin (vecinski pomremo i dugorochno se osakatimo vs virus umre od tuge i slete vanzemaljci), bez obzira na okruzenje, nauku, metode, iskustvo, ljude i sve drugo.sent from novi mnogo jak bubamoto.
November 9, 20213 yr Mom kumu slava uskoro, sprema se da slavi omg... Kako stoje sad te stvari u Srbiji - zar je moguce da ljudi drze slave, uprkos ovako losim podacima (premalo vakcinisanih, sve vise pozitivnih, bolnice pune, sve vise mrtvih)? Ja bih ga otpilio ali ce da se uvredi. Edited November 9, 20213 yr by Djuro
November 9, 20213 yr Mom kumu slava uskoro, sprema se da slavi omg... Kako stoje sad te stvari u Srbiji - zar je moguce da ljudi drze slave, uprkos ovako losim podacima (premalo vakcinisanih, sve vise pozitivnih, bolnice pune, sve vise mrtvih)? Ja bih ga otpilio ali ce da se uvredi.Stoje upravo kako si napisao."Ja bih mu rekao, ali će da se uvredi"... Shiit has hit the fan
November 9, 20213 yr 14 minutes ago, Djuro said: Znachi piche se slave, sve u sweet 16? mashala Ako su postupili kao odgovorni građani, vakcinisali se odmah i odmah, kako da se ponašaju? Zato u normalnim zemljama postoje kovid propusnice, okupljanja nisu zabranjena, zar ne, za vakcinisane, za ljude sa green passom? I ja sam pozvana na slavu kod neke dalje rodbine. Rezon im je: vakcinisani smo + bustovani u prethodna 2 meseca, kao i većina gostiju koje zovemo. Ko nije vakcinisan, nek razmišlja, mi smo svoje odradili. Svesni smo da se i tako možemo zaraziti, ali najverovqtnije ne možemo teško oboleti, te prihvatamo rizik. Razumem rezon, vakcina se propagira kao sredstvo zaštite. Čemu sredstvo ako se očekuje potpuno isto ograničenje aktivnosti posle?
November 9, 20213 yr To je relativno u redu ako nemaju u kući nekoga sa ozbiljnom hroničnom bolešću ili ako niko od gostiju ne može da odnese kući virus roditelju srčanom bolesniku. Najčešće tu strada neko treće lice koje slavu nije ni videlo, ali mu donelo kad su se videli posle.