Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

A CRP ti je koliki?
Povišen 17, pa 24...

... Shiit has hit the fan

2 hours ago, vememah said:

Pricam sa rodjakom koji je zaradio COVID, a dao Bog bojao se od vakcine vise nego od COVID-a. Posto i dalje njie bas najbolje, nisam razumeo gde je tacno bolestan morao da ceka 3 sata u redu na testiranje, pa se i srusio cekajuci. :ph34r:

Posto u bolnicama nema mesta njega su poslali kuci, gde isto niko nije vakcinisan, posto svi veruju u zavere i sada je opsta panika. On je u garazi na poljskom krevetu, o ostatak ukucana svako u svojoj sobi. Covek magistar masinstva i sa 63 godine veruje u budalastine sa youtuba.

pametnom dosta :sleep:

čuo za kolegu da se po drugi put zarazio, prvi put je bilo u maju prošle godine

:ph34r:

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

čuo za kolegu da se po drugi put zarazio, prvi put je bilo u maju prošle godine

:ph34r:

Dešava se rezaražavanje. Retko, ali ima.

Kakva je klinička slika?

evo ja. retko ali ima.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

1 kolega se rezarazio posle samo 8 meseci, drugi put malo gora klinika slika sa jednostranom upalom pluca. Vakcinisan bio. 

1 minute ago, gospa buba said:

evo ja. retko ali ima.

A kao da nemate. To se ne broji

Ima li nekih svežih podataka o odnosu vakcinisanih i nevancinisanih u bolnicama?

34 minutes ago, Jozef K. said:

Ja bih rekao da i nije tako rijetko, i to po dva osnova: oni koji su preležali prošle godine pa sad opet deltu, i oni koji imaju long covid pa im je test u nekom trenutku bio negativan, a infekcija se vratila relativno brzo. Nije to uopšte statistička greška, ja sam mislio da svi znamo bar po nekog.

@Milošica

Udovičić je rekao da je u bolnici na Karaburmi više od 70% nevakcinisanih, svaki treći ispod 50 godina.

Edited by Lena

A kao da nemate. To se ne broji
a jednom kao da nemam (alfa), a muchim se pola godine sa nekim posledichnim glupostima, posle godinu dana opet, kao da imam 2 dana neshto + ukus i miris cao nedelju dana (delta), i onda nastavljam da budem mrljava ceo mesec, sve se neshto samoposmatram i oslushkujem, kao da li sam dobro. a junior koji je sad proshao najgore, sa 5 dana temperature i posledichnim antibiotikom, on se oporavio ko nishta i odma je besan i lud (mladi su govna [emoji38]ol: ), a mi se razvlachimo neshto blink.png

moram da priznam da mi malo dosadilo, ceo taj setap dry.png

edip. ubedjena sam da je hudini (dete) imala kovid i u septembru i u oktobru dry.png nemam dokaz, osim da sam sad u oktobru sigurna da jeste bio.

A izgleda i to oko dece postaje ozbiljno.

Prijateljevom detetu koje je fasovalo koronu bez nekih jakih simptoma, doktor odredio 6 nedelja pauziranje od treninga košarke i fizičkog u školi... Pri tome ona je mala 6-7 godina

... Shiit has hit the fan

zato shto je nevidjen pritisak na decu da se odmah vracaju i u shkole i vanshkolske aktivnosti, imamo kao nacionalni konsenzus da je sve u redu sa decom. a nije. da ne pominjem da se ubijaju od povreda na sportovima, jer objektivno nisu za povratak :unsure:

ako jos jednu zimu budem morala da radim iskljucivo od kuce, tj ako zbog velikog broja oboljelih i nevakcinisanih bude suludo ici u kafic, ja cu da se pozdravim sa pamecu. 

ne da je to najveci problem u situaciji kakva je, ali jebem ga, rjesiv je. osim sto nije.

1 hour ago, Milošica said:

Ima li nekih svežih podataka o odnosu vakcinisanih i nevancinisanih u bolnicama?

Nisam skoro visdeo da je negde izaslo, s tim sto je sada zajeban period i za vakcinisane - par ljudi koje znam su zakacili kovid bas pred buster dozu. Dakle bolje da kazes "bivsi vakcinisani" nego vakcinisani, jer i tu se status imuniteta menja.

@morgana svaka ti cast kada mozes da se skoncentrises da radis u kaficu

jesam radio po open spejsovima 12+ godina sa gomilom ljudi, ali nije to kafic jbg

Edited by Caligula