November 5, 20213 yr Moj komsija iz zgrade pored, cale jedne devojke koja je kupila auto od mene ove godine, pre par dana umro iznenada u stanu u 62. godini. Vitalni brka, sav u spidu uvek i veseo, radio, vakcinisan 2 ili 3 puta a nije korona, mada mislim da je imao nekih problema sa zdravljem ranije. Jako jako cudnovato, bas zajebano vreme.A bolje i meni da su dali taj favirpavir umesto pronizona. Evo i posle duplo smanjene doze nakon 14 dana uzimanja od 31 propisanih imam povremeno povisen puls, i to cesce i duze sad na 20+10mg nego na pocetnih 40+10, mozda jer sam par dana bio ostao bez svih vitamina... Osim toga, taj prvi dan mi je oborio temperaturu na oko 36.5 i mislim da je zakucala tu, i uopste kao da sam upao u neku vremensku kapsulu gde sve oko sebe ne osecam kao do sad, kad se tusiram minimalna razlika izmedju tople i hladne vode, kad pijem vodu isto, napolju i u stanu ne osecam razliku jel mi zima ili vrucina... plus naravno voljni momenat i energija za sve nula, osim sto bi mogao jesti 24 sata svaki dan. Prvi put u zivotu dobijem neki jaci lek i odma' postao zombi, haos. Sent from my M2012K11G using Tapatalk
November 5, 20213 yr U januaru izjavio, možda početak februara. Dao je Kovidiotima propusnice za kućno lečenje. Vakcinisani na žalost ispaštaju zbog njega kretena.Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
November 5, 20213 yr Popular Post 1 hour ago, Zli Gli said: Prvi put u zivotu dobijem neki jaci lek i odma' postao zombi, haos. Nije od leka već od Covida.
November 5, 20213 yr 1 hour ago, Zli Gli said: plus naravno voljni momenat i energija za sve nula, osim sto bi mogao jesti 24 sata svaki dan. Prvi put u zivotu dobijem neki jaci lek i odma' postao zombi, haos. To je klasik za covid - nedostatak energije i neuravnotezena glad. Nauka to objasnjava time sto koronavirus udara i na mitohodnrije pa se poyebe proizvodnja energije itede.
November 5, 20213 yr 11 hours ago, ljuttko said: Juče mojoj dobroj drugarici preminuo brat, 63 godište. Bila sam slučajno sama pored nje u gradu kad su joj javili, to stanje šoka je teško opisati. Par nedelja na bolovanju zbog nekih problema sa kičmom, taman da se vrati na posao opet mu se slošilo, dan pre smrti bio i na skeneru i ustanove upalu pluća , bez temperature i ikakvih simptoma. negativan na svim testovima, 3 puta vakcinisan . lekari rekli da je upala pluća, bakterijska . A smrt---moždani udar od tromba u kući. Čovek je zbog posla na sistematskim najredovnije, na 6 meseci , i ovo sve po redu odradio i prvi put se od kada je ovo sve počelo pitam , da li je možda njegov moždani udar jedan od onih slučajeva neželjenog dejstva vakcine. Jer niko ne zna ništa drugo više da kaže kao objašnjenje. Samo su mogli da konstatuju smrt . A koliko je sve otišlo k vragu - na dolazak pogrebnika se čekalo od 3 popodne do 11 uveče Uh, strašno. Najgore je što simptomi toliko variraju da ne možeš biti siguran kad te bilo šta zaboli, da nije možda ipak kovid (i pored negativnih testova) i da se neće iskomplikovati nešto. Psihičke posledice svega ovoga ćemo tek osetiti… A što se boldovanog tiče, s obzirom na upalu pluća, rekao bih da je tromb mnogo verovatnije posledica toga nego vakcine. I bol u kičmi je verovatno imao neke veze sa tom upalom… Edited November 5, 20213 yr by mraki
November 5, 20213 yr U Hrvatskoj je zabeležen prvi slučaj delta plus soja korone, potvrdila je juče zamenica direktora Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Ivana Pavić Šimetin.
November 5, 20213 yr Vrv dosao iz Srbije, ne verujem da ovde to kontrolisu uopste ... kako se sa kime dopisujem iz ovog ili onog razloga, javlja mi da je pozitivan. Ili ako on nije, neko njegov jeste. Armagedon.
November 5, 20213 yr Čekaj sad, zar arhipaćenik nije bio vakcinisan prvom dozom a drugu je najavljivao za neki trenutak? Kako sad to da uopšte nije vakcinisan?
November 5, 20213 yr 38 minutes ago, Malkmus said: U Hrvatskoj je zabeležen prvi slučaj delta plus soja korone, potvrdila je juče zamenica direktora Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Ivana Pavić Šimetin. Nije samo delta+, imaju i novi rekord - 6932 zaraženih u danu od 15k testiranih. Prestigoše nas, moraćemo malo pojačati... Edited November 5, 20213 yr by mraki
November 5, 20213 yr Jel se @Jumanji javlja ? edit - Vidim da se na drugoj temi pominje, mea culpa. Edited November 5, 20213 yr by SNARC
November 5, 20213 yr Quote Delić: Krizni štab je odgovoran za veliki broj umrlih i zaraženih Infektolog prof. Dragan Delić izjavio je danas da Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 snosi veliku odgovornost za ogroman broj preminulih i zaraženih korona virusom. Delić je, komentarišući izjavu ministarke Darije Kisić Tepavčević da Krizni štab ne snosi odgovornost za zdravlje građana, kazao da se radi o jednostranom, pojednostavljenom, površnom i u suštini netačnom gledanju na problem u ovom „vremenu umiranja“. „Kada je u pitanju zdravlje ljudi u vremenu pandemije, ne zavisi sve od nas pojedinaca. Tačno je da u članu 15. Zakona o zdravstvenoj zaštiti stanovništva stoji da je svaki pojedinac dužan da brine o svom zdravlju i o zdravlju drugih. Ali ne zavisi sve od pojedinaca, jer čemu bi onda služile institucije kao što su zdravstveni sistem, Ministarstvo zdravlja, Zdravstveni savet Srbije, Lekarska komora, Srpsko lekarsko društvo, Odbor za zdravlje Skupštine Srbije i na kraju Krizni štab“, objasnio je profesor. Po njegovim rečima sve te institucije snose odgovornost, pre svega, za nedovoljnu edukaciju i loše informisanje stanovništva o kovidu-19. Delić je kazao da je Krizni štab jedna „čudna mešavina“ struke, nauke i politike i da ne postoji u Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, ali da ga sve to ne može abolirati za veoma lošu epidemiološku situaciju u Srbiji. „Odluke i predlozi Kriznog štaba direktno utiču na intenzitet i trajanje pandemije. Od njihovih odluka zavisi broj preminulih i novozaraženih, tako da ne mogu da budu abolirani od užasnih posledica korona virusa“, istakao je Delić. Protivepidemijske mere su morale da budu, dodao je profesor, blagovremene, pravovremene i sveobuhvatne, „što kod nas nije bio slučaj“. „Odluke koje se donose na Kriznom štabu su polovične i s velikim zakašnjenjem i zato je njihova odgovornost za zdravlje ljudi velika, mnogo veća nego kod neodgovornih pojedinaca“, ocenio je Delić. Naglasio je da su za ogroman broj umrlih i zaraženih, svakako najodgovorniji oni koji mogu da utiču na ublažavanje posledica pandemije, a nažalost ne utiču ili donose pogrešne odluke. „Plaćamo nerazumno visoku cenu. Da je vlast poštovala postojeće zakone, mogli smo mnogo bolje da prođemo kroz pandemiju, sa znatno manje preminulih i inficiranih“, zaključio je profesor Dragan Delić. Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je juče da Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 nije odgovoran za zdravlje građana, već je svaki građanin odgovoran za sebe, pošto je država omogućila zaštitu protiv korone. „Suština je da nakon dve godine borbe s virusom sve zavisi od nas. Krizni štab nije odgovoran za vaše zdravlje, jer je država ponudila zdravstvenu negu svima kojima je potrebna. Sami smo odgovorni“, poručila je Kisić Tepavčević građanima Srbije. U protekla dva i po meseca, prema zvaničnim podacima u Srbiji svakog dana od posledica kovida-19 premine više od 60 ljudi, dok je novozaraženih oko 7.000. Član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je da je stvarni broj preminulih od kovida-19 tri i po puta veći od zvaničnog. https://www.danas.rs/vesti/drustvo/delic-krizni-stab-je-odgovoran-za-veliki-broj-umrlih-i-zarazenih/ Edited November 5, 20213 yr by vememah
November 5, 20213 yr 3 hours ago, mraki said: Nije samo delta+, imaju i novi rekord - 6932 zaraženih u danu od 15k testiranih. Prestigoše nas, moraćemo malo pojačati... slovemci su ipak šampioni sa 3771 okuženim u današnjem danu...