November 4, 20213 yr Ja nisam psiholog, nego sam onaj koji sedi preko puta. Legitimne su jer su priznate, zakonite, na to mislim, kao što znaš. Nisu koučinzi i slično, već ih primenjuju psihijatri i sertifikovani psihoterapeuti. Uglavnom, ne osećam da imam dovoljno znanja da bih mogao da dam neki ozbiljniji odgovor. Ali mogu da probam da ti navedem neke smernice pomoću kojih bi mogla uz dosta istraživanja da nađeš isti. Rezultati terapija koji imaju nešto istočnjačko u sebi su merljivi; razlika među njima je da li imaju samo neke manje delove (kognitivno-bihejvioralna meditaciju, bezuslovno prihvatanje je prisutno i u budizmu) ili se dobrim delom zasnivaju na tehnikama preuzetim iz budizma (tehnika mindfulnessa, ACT terapija, DBT terapija). Recimo, REBT terapiju (skoro isto što i izvorna kognitivno bihejvioralna, možda malo brža i direktnija) vlasnica edukativnog centra reklamira kao naučno ili dokazima podržanu terapiju. Što se tiče merenja i dokazivanja i sličnih metodologija, nisam stručan za takvu vrstu odgovora., kao što ne ni poznajem finese oko registracije, nisam otišao dalje od toga ko plaća, a ko ne plaća porez. Ovo što kažeš za državni sektor i funkcionalnost mislim da je potpuno tačno. Privatno se ide ipak dalje, a sad koliko se u tome uspe zavisi i od terapeuta i od klijenta i od problema, i od ličnosti i klijenta i terapeuta i najviše (kažu profesionalci) od odnosa učesnika terapije. Da se vratim na istočnjaštvo, meditaciju i mindfulness. I ranije, a sada naročito za vreme korone sam primetio da naučno popularni članci savetuju i jedno i drugo. I ti tekstovi za običan svet jesu podržani naučnim istraživanjima. E, sad šta je tu mene iznenadilo - kad sam neodređeno guglao da vidim koliko su meditacija i mindfulness prihvaćeni i koliko se savetuju kao tehnike samopomoći nailizaio sam na preporuke na, sećam se, sajtu UCLA, pa je tu bio neki od Ivy League univerziteta, ne sećam se koji, NHS preporučuje i meditaciju i mindfulness kod određenih problema. Što opet ne znači da je preporučljivo zezati se samostalno sa ovim tehnikama, ako pojedinac nema ideju o tome šta je njegov problem. A ni supervizija stručnog lica ne bi bila na odmet, štaviše bila bi poželjna. Voleo bih da sam napisao malo bolji odgovor, ali ovo su znanja kojima trenutno raspolažem. ... I da dodam u onj vrsti edita koja ne služi ispravljanju grešaka već kao dodatak postu: Mene taj mindfulness uopšte ne radi, ako neko pomisli da ja to reklamiram. Ali super ako nekog radi. A ima i koga loše radi, ništa nije 100% sigurno. Edited November 4, 20213 yr by Malkmus
November 4, 20213 yr 15 hours ago, Jozef K. said: Moje saučešće. Inače ovako kako je opisano vrlo je moguće da je bila i voda u plućima. Ona se javlja kada srce oslabi pogotovo u kombinaciji sa lošim radom bubrega i relativno je čest uzrok smrti Hvala. Kovid je bio.
November 4, 20213 yr Popular Post pu majkumu kako cemo sad. il se vakcinishemo il palimo za kanadu [emoji38]ol:sent from novi mnogo jak bubamoto.
November 4, 20213 yr 22 minutes ago, gospa buba said: pu majkumu kako cemo sad. il se vakcinishemo il palimo za kanadu ol: sent from novi mnogo jak bubamoto. Tadžikistan
November 4, 20213 yr Blajhana,glupa hercegovka ladno izjavila da se virus prilagodio na nasu sredinu. Srpsko lekarsko drustvo - ima li vas?
November 4, 20213 yr Quote Prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba kaže za Kurir da je sednica bila vrlo burna. - Sednica kriznog štaba bila je s velikom diskusijom, raspravom, sagledavanjem i analizom postojećeg stanja i onoga što je moguće postići. Medicinski deo kriznog štaba tražio je mnogo više od onoga što je usvojeno, tako da smo mi još od juna, od kada tražimo kovid propusnice nezadovoljni. Ali, kovid propusnice ne mogu da budu uvedene 24 sata jer je predočeno da država nema uslova za sprovođenje nadzora, kontrole i oštrog kažnjavana. A da se računa da će od 20 časove moći da se sprovede kontrola i kažnjavanje - kaže za Kurir prof. Tiodorović i dodaje: Osnovni cilj uvođenja propusnica bio je povećanje obuhvata vakcinacije, što smo i delimično postigli uvođenjem propusnica u ugostiteljske objekte od 22 sata. A očekuje se da će najnovija mera, da one važe od ponedeljka, od 20 sati, pa i u kockarnicama, povećati obuhvat vakcinacije. On navodi da se nije ni raspravljalo o zatvaranju ugostiteljskih objekata. Prof. Tiodorović kaže i da je produžen, kak je i očekivano, jesenji rasput i da traje devet dana. - Pozitivan rezultat toga može biti postignut jedino ako roditelji i učenici shvate ovu odluku kao doprinos sprovođenju preventivnih mera kojima će se smanjiti kontakti. Molim roditelje i učenike da to ozbiljno shvate, a ne da trče u tržne centre i kafiće - kaže za Kurir dr Tiodovorić. kurir.rs/vesti/drustvo/3802519/dr-tiodorovic-za-kurir-sednica-je-bila-burna-nezadovoljni-smo-jos-od-juna-ali-i-propusnice-do-20h-ce-povecati-vakcinaciju Edited November 4, 20213 yr by vememah
November 4, 20213 yr 3 hours ago, renne said: Tadžikistan zashto? jel meni gadno gde je lepo i ima neki red?
November 4, 20213 yr On 3.11.2021. at 11:12, dillinger said: šta je ovaj lek iz Kine koji koliko vidim velikom broju obolelih u ovom talasu prepisuju? Doziranje 2x8 tableta na dan. I to sad prihvataju gutati ali vakcinu neće... On 3.11.2021. at 12:22, Friend said: Necu da mracim ali izgleda da je to neko sranje koje radi nekakve problematicne mutacije. Zbog toga nije prihvacen na Zapadu i nije u protokolima. Favipiravir je razvijen u SAD ali tamo još uvek nije odobren. Odobrio ga je Japan 2014-te, za upotrebu u težim slučajevima gde drugi antivirali ne deluju. Proizvodi ga FujiFilm koji je dao licencu Kinezima. Mislim da je strogo zabranjen za trudnice. Ja sam ovde dobio japansku verziju da je stučem u dva i po dana (16 dnevno), samo jedna kutija se daje i nema više. Rekao bih da deluje jer je u ta dva dana temperatura otišla i ništa se od ozbiljnijih simptoma nije razvilo osim onih sa ukusom i mirisom.
November 4, 20213 yr U tom celom mesecu sam izašao iz naselja bukvalno jednom - do hitne pomoći kada sam umalo otfikario palac u kuhinji i moralo je da se ušiva. I to ne bilo koja hitna, nego najnapucanija privatna klinika u zemlji, mesta koliko hoćeš, velike sobe, svi nosili zaštitnu opremu, ja nosio N95, zadržao se možda 40 minuta ukupno... i fasovao ga. Krenulo sa visokom temperaturom, testirao se na kućnom pragu (+), sutradan mi doneli Favipiravir i neke vitamine na vrata. Temperatura otišla posle tri dana i iza toga je praktično bilo otaljavanje izolacije, osim što su negde petog dana otišli miris i ukus.
November 4, 20213 yr Popular Post Juče mojoj dobroj drugarici preminuo brat, 63 godište. Bila sam slučajno sama pored nje u gradu kad su joj javili, to stanje šoka je teško opisati. Par nedelja na bolovanju zbog nekih problema sa kičmom, taman da se vrati na posao opet mu se slošilo, dan pre smrti bio i na skeneru i ustanove upalu pluća , bez temperature i ikakvih simptoma. negativan na svim testovima, 3 puta vakcinisan . lekari rekli da je upala pluća, bakterijska . A smrt---moždani udar od tromba u kući. Čovek je zbog posla na sistematskim najredovnije, na 6 meseci , i ovo sve po redu odradio i prvi put se od kada je ovo sve počelo pitam , da li je možda njegov moždani udar jedan od onih slučajeva neželjenog dejstva vakcine. Jer niko ne zna ništa drugo više da kaže kao objašnjenje. Samo su mogli da konstatuju smrt . A koliko je sve otišlo k vragu - na dolazak pogrebnika se čekalo od 3 popodne do 11 uveče
November 5, 20213 yr Sve je moguce. Ovo postaje kao nastavak kraja filma variola vera sa Diklicem koji je u snu umro na terasi bolnice prakticno ni od cega. Uzas. Edited November 5, 20213 yr by Caligula