November 3, 20213 yr 31 minutes ago, dùda said: Sjajno je Udovičić ovo sve ispričao, za nas laike. Ja prvi put ovako nešto čitam, eto, nakon skoro dve godine, tek sada ovako jasno i koncizno. I tek sad imam neku predstavu o tome šta ti mučenici prolaze, a bogami i ti lekari i ostalo bolničko osoblje Zato sam ti agresivnije odgovorio kad si u nedelju pokrenula pomoć za Džumandži, izvinjavam se ako sam preterao. Meni je sve ovo što je Udovičić ispričao poznato skoro godinu dana, preko ćaleta koji je bio 40 dana u bolnici. I znam koliko sam bio bespomoćan i ne možeš ti ništa tu da pomogneš, Možeš svaki dan-dva da čuješ kakvi su mu bitni parametri kad čovek koga poznaješ radi u smeni. Njoj mogu pomoći samo medicinski radnici i ona sama ponajviše. Izgleda kao borac tako da verujem u nju.
November 3, 20213 yr 15 minutes ago, čekmeže said: Zato sam ti agresivnije odgovorio kad si u nedelju pokrenula pomoć za Džumandži, izvinjavam se ako sam preterao. Meni je sve ovo što je Udovičić ispričao poznato skoro godinu dana, preko ćaleta koji je bio 40 dana u bolnici. I znam koliko sam bio bespomoćan i ne možeš ti ništa tu da pomogneš, Možeš svaki dan-dva da čuješ kakvi su mu bitni parametri kad čovek koga poznaješ radi u smeni. Njoj mogu pomoći samo medicinski radnici i ona sama ponajviše. Izgleda kao borac tako da verujem u nju. Sve ok, a da li si u članku zapazio kada kaže da se psiholozi takođe bave tim ljudima. Jasno mi je i zašto (mada ne verujem da u tom haosu psiholog stigne do svakog bolesnika). To govori o značaju psihološke podrške. Čudo je koliko ta podrška znači i koliko može da doprinese izlečenju. E sad, koliko je to izvodivo, drugo je pitanje.
November 3, 20213 yr 12 hours ago, Filozof manijak said: kako to sad povoljnu, na osnovu čega to tvrdi? povoljnIJu vidis da kaze da su brojevi u domu zdravlja 3-4 puta manji
November 3, 20213 yr 4 hours ago, vememah said: kurir.rs/vesti/drustvo/3800901/dr-udovicic-za-kurir-intubiranje-poslednja-opcija-pacijente-dotuce-superinfekcija Id u qraz....daj 5 vakcina
November 3, 20213 yr Ajde da ne pišemo, molim vas ako može, umiru "samo" stariji i 65+. Nekome su njegovi baba i deda dragi, a evo čoveku na prosloj stranici preminuo teča. @Zli Gli, bukvalno ti niko ne želi loše, ljudi padaju unaokolo kao snoplje i zaista nije stvar za neko merenje ovakvih i onakvih. Probaj da shvatiš kako je mnogo ljudi ovde izgubilo nekoga, nekima su roditelji sahranjivani sami jer nisu mogli da im dodju iz inostranstva, a svi trpimo zbog ponašanja neodgovornih ili neobaveštenih ljudi. Ako ti spustiš loptu i oni će. Kad se setim '99. i kako smo svi malo zbili redove i bili ljudskiji jedni prema drugima, samo mi još gore dodje ova razjedinjenost i razjebanost danas. Edited November 3, 20213 yr by Mos
November 3, 20213 yr 3 hours ago, Zli Gli said: patrolna sapa batica Sent from my M2012K11G using Tapatalk Tada sam napisao "Neka se žali Nestoroviću", i to zaista i mislim - ni manje ni više. Nisam se obradovao ničijoj smrti niti bih to ikada uradio a ne mogu ni da žalim nekog ko ima falš policijsku značku i ide okolo i određuje ko je kakav Srbin. Ovo najbolje objašnjavaju sami pripadnici takvih organizacija kada zbog novca ideala odluče da ih napuste pa propevaju po YT kanalima ko je koga kada tukao i zajebo. Po 2 sata laganog programa. Što se tiče ostalog što si napisao, ne vidim zašto se ne bi dalje oglašavao. Pošto si na oporavku, verovatno nemaš preterano bitne planove pa nažvrljaj ponešto.
November 3, 20213 yr U Srbiji se, ako je verovati brojkama i koliko vidim poslednjih mesec dana, ako ne i duze, svakoga dana surva u provaliju, bezdan 1 autobus pun putnika. Bez prezivelih. Kada se, istini za volju i hvala bogu retko, tako nesto i dogodi, proglasava se takozvana narodna zalost, ispituju uzroci nesrece, traze odgovorni, organizuju svecane sahrane zrtava, drze prigodni govori....
November 3, 20213 yr 54 minutes ago, namenski said: U Srbiji se, ako je verovati brojkama i koliko vidim poslednjih mesec dana, ako ne i duze, svakoga dana surva u provaliju, bezdan 1 autobus pun putnika. Bez prezivelih. Kada se, istini za volju i hvala bogu retko, tako nesto i dogodi, proglasava se takozvana narodna zalost, ispituju uzroci nesrece, traze odgovorni, organizuju svecane sahrane zrtava, drze prigodni govori.... Kon je rakao da su brojevi umenjeni, kada je priča da umre otprilike na svakih 10 minuta neko, a revnosni ljudi sa foruma su i našli faktor umanjena, posmtarajući broj sahrana u dužem periodu... Mislim da je skoro konstantno oko 3.7, ispraviće me Vememah i Az... Tj, nije autobus, nego puna avion putnika, i to na baš mali... Umesto 50-60, biće da je 180-220 ljudi da umre dnevno... A tek je to strašno... Inače, ja ove nedelje 2 sahrane... :( Edit: za sad 2...
November 3, 20213 yr parastos prvo, pa da se utvrdi koliko ljudskih života će nas koštati kovid. sudeći po economist-u 4,29 autobusa dnevno više
November 3, 20213 yr 1 minute ago, radisa said: A tek je to strašno... Dodaj na to da je u septembru, oktobru i ovo dana novembra, izginulo vise ljudi, racunajuci i civilne i vojne zrtve, nego tokom celog NATO bombardovanja.
November 4, 20213 yr Dodaj na to da je u septembru, oktobru i ovo dana novembra, izginulo vise ljudi, racunajuci i civilne i vojne zrtve, nego tokom celog NATO bombardovanja.A nisam ubeđen niti da će materijalni gubici biti manji.... Sent from my Moto G (5S) using Tapatalk
November 4, 20213 yr 7 hours ago, kud u maglu Simoviću said: parastos prvo, pa da se utvrdi koliko ljudskih života će nas koštati kovid. sudeći po economist-u 4,29 autobusa dnevno više zašto navijate da Korona pobedi, zašto vam je krivo što imamo tih 4x bolje zdravstvo od zemalja u okruženju? a imamo i ovu stabilnost tj. konstantnost . evo dokaza:
November 4, 20213 yr Uh, ne bih se složio sa delom o pozitivnim mislima (nisam ljubitelj) i uprošćenim istočnjačkim veštinama, ili kako je već sročila. To jesu neke od karakteristika legitimnih psihoterapijskih škola. I ne bih ih bezuslovno povezivao sa neoliberalnim kapitalizmom. Pomenute stvari brže rade posao, u slučaju da ga rade, tako da može da ispadne da se potroši manje novca na rešenje problema.
November 4, 20213 yr iako nema veze sa temom, a rekla bih da si ti upucen u psihologiju i psihoterapeutske skole, mene zanima na osnovu cega se neke terapeutske skole smatraju legitimnim i naucno prihvatljivim, a pretpostavljam da ni jedna ne spada u naucnu diciplinu. npr kod psihijatrije znas da je naucno dokazano da neuroleptici deluju tako i tako na psihoze, da fenobarbiton deluje na epilepsiju, ti lekovi se daju po odredjenim protokolima i tu je jasna situacija, radjene studije, statistike, naucni radovi stoje iza toga. Kod psihoterapeutskih skola i njihovih metoda (a od osnivaca nekih od najpoznatijih skola, npr Jung ili Perls uopste nema u scopusu, ima samo frojda). Kako rekoh, ne sumnjam da mnoge od ovih skola rade posao, ali ne znam kako se kvantifikuju i kvalitativno procenjuju njihovi ucinci, protokoli.... ili sve spada u preduzetnicke prakse, sta je od toga dostupno preko zdravstvenog sistema tj besplatno, (ne samo kod nas - ja sam konkretno isla na psihoanaliticku terapiju u misovicu pre dvadesetak godina, znam da u palmoticevoj rade mnoge terapije, i u drajzerovoj ali koliko imam informacija, rade sa decom, adolescentima, narkomanima, alkoholicarima, a ne sa ljudima koji bi da poboljsaju svoj kvalitet zivota, a ne samo da postanu funkcionalni, sto je cini mi se jedini kriterijum za rad po zdravstvenim institucijama kod nas) ili sve to spada u preduzetnicke delatnosti (sifra 8690 Ostala zdravstvena zastita), poput homeopatije, transakcione, gestalt.... terapeutske privatne prakse (koliko znam, vecina od njih je tako registrovana)