Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

e sucut za babu druze! :(

sent from novi mnogo jak bubamoto.

5 prijatelja se zarazilo u poslednjih par dana, svi nezavisno (nisu se viđali međusobno). Ludnica. 

Kako su pokupili?

1 minute ago, Friend said:

Kako su pokupili?

Jedan od deteta, drugi ne znam. Rekao mi drugar naš zajednički, nisam se čuo s njima. Pristojno se drže, sem jednog koji ima upalu pluća, Svi su pelcovani.

je li [mention=102]Zli Gli[/mention] , oces ti da se spricas za jedno dva, tri meseca ili si i dalje protiv vakcine? i dalje ne mogu da shvatim kako si antivax , a nisi ni glup ni zatucan.
Za 2 3 necu sigurno, kasnije cu videti od rasporeda zvezda i kojecega. Pisao sam vec negde, kockam se vec 23 godine a preko leta sam spickao najvece pare do sad jako brzo pa se lecio zoloftom na svoju ruku i generalno malo odlepio, osecam se kao zombi i bez korona ludila. Jbg, takva tura naisla.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

@Zli Gli

Žališ se kako su se ljudi ružno poneli kada je Vacićev drugar bacio kašiku, a ovamo lagana proslava tačdauna i konstatacije lapotiranja rođene babe. Jbg, slabo ti idu ove kovid teme, malo se pripremi, 20 meseci smo u ovome. Volim da čitam kada se zajebavaš, ali ovdašnji upisi su ti više za grupu prosečnog ljubitelja ivermektina i ljudi umiru od drugih bolesti, kovid smara ekipe. Samo ako pojačano troluješ, i dižeš nam pritisak, onda imam razumevanja.

3 hours ago, Hermetico said:

5 prijatelja se zarazilo u poslednjih par dana, svi nezavisno (nisu se viđali međusobno). Ludnica. 

Isto kod mene. Samo se prijavljuju. Poslednji je astrazenekovac, temp i nema cula. Inace OK.

Ja ne znam kako nam dete jos nije donelo virus iz skole, misterija. Osmoro djaka nije bilo prosle nedelje u skoli iz njenog odeljenja. Sto je najgore, oko nje se sekiram sto je izlazemo jbg, opet - da sedi kuci celo polugodje? Ne znam vise nista

edit: aman pustite Zlija, ima valjda neke kredite ovde.

Edited by Caligula

[mention=102]Zli Gli[/mention]
Žališ se kako su se ljudi ružno poneli kada je Vacićev drugar bacio kašiku, a ovamo lagana proslava tačdauna i konstatacije lapotiranja rođene babe. Jbg, slabo ti idu ove kovid teme, malo se pripremi, 20 meseci smo u ovome. Volim da čitam kada se zajebavaš, ali ovdašnji upisi su ti više za grupu prosečnog ljubitelja ivermektina i ljudi umiru od drugih bolesti, kovid smara ekipe. Samo ako pojačano troluješ, i dižeš nam pritisak, onda imam razumevanja.
Ne znam da li ste neki ovde ludi ili samo bezobrazni ali nemoj praviti ovakve paralele, bez obzira sto uvek ima ekipica koja takve stvari lajkuje i daje podrsku. Ja npr. organski ne podnosim Vucica (koji je sigurno veca stetocina od tog meni nepoznatog lika, verujem odvratnog cim je vas mnogo slavilo javno) pa mu nikad nisam pozeleo da umre, daleko od toga. Za babu sam se smorio toliko da sam zaplakao i pored toga sto je dozivela godine koje vecina ovde nece ali se bukvalno raspala i pre korone, dementna, nepokretna, neka voda u organizmu, sto sranja, lezanje, da ne pricam kakve je sve keva imala akcije oko higijene... sama sebi prizivala smrt milion puta, da olaksa svima tamo zivot, i eto otprilike je zakacila od ujaka koji par dana nije isao da se testira jer je mislio da je prehlada. Kako god, ruzno je to kako si napisao, kao da smo ovce cuvali zajedno, ali dosta vas ovde ima taj dripacki tastatura stil pa se ne uzbudjujem, ima nas raznih.

On 1.11.2021. at 14:46, nenad said:

juce ujutro primio buster fajzer, posle 2 zeke. od sinoc me voza temperatura koja ide i preko 38.

dodatna zajebancija je sto je ortak sa kojim sam bio u kontaktu jutros pozitivan.

pas, majka....

On 2.11.2021. at 0:00, Zli Gli said:

https://nova.rs/vesti/drustvo/srbiju-ce-uzdrmati-postkovid-sindrom-lista-tegoba-je-podugacka/

https://nova.rs/magazin/zdravlje/postkovid-simptomi-koji-traju-i-godinu-dana-nakon-bolesti/

https://nova.rs/vesti/drustvo/direktorka-batajnice-za-nova-rs-kako-preziveti-postkovid/

https://nova.rs/vesti/drustvo/vise-od-90-000-srba-ce-patiti-zbog-postkovid-sindroma/

Samo mali deo naslova, ostale medije nisam pratio. Jel znate vi nekoga ko zna nekoga ko je x meseci posle korone imao slicne simptome? Ja ne, nadam se da ce i mene da preskoce a da ovi sire paniku po naredjenju.

Ja doslovno ne znam nikog iz okruženja ko se makar za sada vratio "na staro".

Zamaranje je najmanji problem, kod kuma zamor, problemi sa pamćenjem i koncentracijom+ aritmija, kod poznanika 31 godina, korona mart 2020 i 34 godine, maj 2021, obojica nevakcinisani, dijabetis tip 2 kao posldica.

Ja nemam puno poznanika koji su davno prelezali, ili sveze kao ja ili nisu kacili do sad. Od ovih sto znam, drug s kojim sam radio kola godinama do skoro, strvina od 130 kila, nevakcinisan, kaze da se tek ovih dana vratio u kondiciju kako treba, da moze da rastavi dva auta za dubinsko pranje bez da se umori previse. Ovaj drugi isto 105+ kategorija, drzi apoteku, imao pre godinu, kasnije se tek vakcinisao, on kase da je sve frke imao od lekova, slicne simptome od pronizona kao ja, jace lupanje srca od mene... Kasnije kaze nista, u fazonu to samo ovi 65+ kao najebu ili sa losim zdravljem. Jos par poznanika koji su imali onaj stari soj pre masovne vakcinacije, niko nista nije prijavljivao. Izgleda da je sa deltom drama.

1 hour ago, Dankan Ajdaho said:

problemi sa pamćenjem i koncentracijom

On 2.11.2021. at 0:56, Barti66 said:

koncentracija i pamćenje teže "0"

Jbmm tek sad kontam, ja sam negde krajem aprila imao epizodu da sam jedno nedelju dana bio totalno pogubljen, pričao sam ukućanima iste stvari po  pet puta, imao neke probleme sa ravnotežom, ne sećam se nekih stvari koje bi trebalo da pamtim, ali sam ja to sve povezao sa mega stres paketom (umro kum, imao sam prilično ozbiljnu operaciju vilice, uginuo mi pas, umro mi ujak, sve u par nedelja)... Hteo sam da idem da radim neki skener glave ili tako nešto, ali me prijateljica neurolog odgovorila u fazonu 'nema svrhe da ideš sad, kad više nemaš nikakve simptome, ali svakako prati (i svi ukućani) i na prve znake da se nešto dešava, trk kod mene'. Zasad mi se ništa od toga nije ponovilo, ali sad se nešto mislim, možda je i posledica korone, jebemliga :dry:

@Zli Gli

Na ovoj temi niko ne mraci. Postoje vakcine, postoje mere, postoje testovi i sve to bi trebalo da se radi i svede na minimum stradanje ljudi. 

Samo ovo sto prijavljuju (broj umrlih od korone, broj hospitalizovanih je uzasan), a pravi brojevi mogu biti samo veci. 

I treba da se pise o deci na respiratorima, o trudnicama, o ljudima koji ne lece svoje bolesti zbog kovida,...

Da li je normalno satima cekati ispred kovid ambulante, da li je normalno ocekivati da ces dobiti pregled kako valja ako su tvoja pluca cetrdeseta koje taj dr slusa u roku od nekoliko sati? Ovo je samo jedan primer raspada.

antimaskers, antivaksers, antibrainers be like

tumblr_pyv5x2Lh131qhwckoo1_540.gif

kako to sad povoljnu, na osnovu čega to tvrdi?