Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ja sad u razgovorima sa doktorkom oko ovoga sa kašljem i umorom, došao do zanimljivih stvari.
Ona je mišljenja, posle gledanja lab rezultata, da je ovo kod mene vrsta post-kovida da je meni "ušao virus" da se organizam borio i izborio protiv virusa, a da je ovo sa plućima posledica. Ja sam na PCR pre nedelju dana skoro bio negativan.
Verovatno će uslediti i provera srca, d-dimer svakako.
Kaže mi ona da ima toliko različitih varijanti reagovanja organizma kod ljudi, da je jedina konstanta da će biti posledica.

... Shiit has hit the fan

Pa da, sigurno si zakačio i pregurao na nogama, sad treba organizmu da se oporavi

47 minutes ago, renne said:

pregurao na nogama

Ovo je jedna od najcescih srpskihtm zabluda kada je razboljevanje - korona i postkorona na stranu - u pitanju: sto je, cini mi se najgore, ne potice iz nuzde, ono mora se, posao trpi, obaveze, taj rad, nego iz neke vrste bandoglavetm samouverenosti tipa ma mogu ja to, nije to nista za mene, proci ce...

Ona lekarska fraza poznata kao preporuka za mirovanje - nije samo fraza, i ako se izrice usputno i u vecini slucajeva prodje mimo usiju, sa sve olaksanjem da je glavna boljka prosla...

Najgore od svega je sto racun za nepridrzavanje ne stize odmah, placa se kasnije, cesto u ratama, na odlozeno i tamo gde mu se covek najmanje nada.

Sve u svemu, kad god se moze, a bogami bice i da mora - treba izmirovatitm i postepeno pustati sisteme u rad, pustiti ih da sami prorade kako treba...

tako je

jedna od opasnijih stvari u životu

5 minutes ago, renne said:

tako je

jedna od opasnijih stvari u životu

I, da: ne samo fizicko mirovanje i ako je ono najvaznije.

Prihicko, mentalno mirovanje, prilika da se covek sabere i oduzme, produma gde je (po)gresio, eventualno otvori neke prolaze za iz dupeta u glavu...

To se ne radi na nogama...

12 minutes ago, namenski said:

Ovo je jedna od najcescih srpskihtm zabluda kada je razboljevanje - korona i postkorona na stranu - u pitanju: sto je, cini mi se najgore, ne potice iz nuzde, ono mora se, posao trpi, obaveze, taj rad, nego iz neke vrste bandoglavetm samouverenosti tipa ma mogu ja to, nije to nista za mene, proci ce...

Ona lekarska fraza poznata kao preporuka za mirovanje - nije samo fraza, i ako se izrice usputno i u vecini slucajeva prodje mimo usiju, sa sve olaksanjem da je glavna boljka prosla...

Najgore od svega je sto racun za nepridrzavanje ne stize odmah, placa se kasnije, cesto u ratama, na odlozeno i tamo gde mu se covek najmanje nada.

Sve u svemu, kad god se moze, a bogami bice i da mora - treba izmirovatitm i postepeno pustati sisteme u rad, pustiti ih da sami prorade kako treba...

Da citiram doktorku:

Mi smo naucili da se osecamo lose, i to ce nas ubiti.

Majka mog kuma antimaskera umrla od tromba. Otac moje kume antimaskerke umro od tromba. Oboje vukli "neki grip" par meseci pre toga, ne daj boze da su se testirali ili uzimali terapiju (inace pik korone u to vreme). Otac mog poznanika umro od tromba, mesec dana posle korone. Ima jos, da ne nabrajam.

Sve ovo u nekoliko meseci 2021ve, svi 65+

Zli, zapitaj se zbog kojeg bi qrtza neko izmisljao i dizao paniku i gde je tu zarada.
Stvarno nisam ni teoreticar zavere niti panicar ali ja bih na mestu ovih medija to drugacije radio. Ovo zvuci u fazonu daj bombastican naslov, bice posledica, najebali smo, neki cemo da prezivimo a neki da izginete... i tek kasnije u tekstu moze ponegde da se pronadje da ima posledica sporadicno, tipa 1 od 10 u proseku, i da je uglavnom prolaznog tipa i, kao sto si i sam napisao, ljudi 65+ su vise na udaru. Mislim da bi vise umirujuce zvucali naslovi tipa korona ostavlja posledice, budite oprezni i slusajte savete lekara koji se onda jasno navedu u tekstu, mada je sve klimavo jer je ovo svima nepoznanica velika. Ovako naslovi samo plase, bas mi to ide na onu stvar.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

22 minutes ago, Zli Gli said:

Stvarno nisam ni teoreticar zavere niti panicar ali ja bih na mestu ovih medija to drugacije radio. Ovo zvuci u fazonu daj bombastican naslov, bice posledica, najebali smo, neki cemo da prezivimo a neki da izginete... i tek kasnije u tekstu moze ponegde da se pronadje da ima posledica sporadicno, tipa 1 od 10 u proseku, i da je uglavnom prolaznog tipa i, kao sto si i sam napisao, ljudi 65+ su vise na udaru. Mislim da bi vise umirujuce zvucali naslovi tipa korona ostavlja posledice, budite oprezni i slusajte savete lekara koji se onda jasno navedu u tekstu, mada je sve klimavo jer je ovo svima nepoznanica velika. Ovako naslovi samo plase, bas mi to ide na onu stvar.

Zli, prijateljski ti savetujem da se ne javljas vise na ovu temu.

Ajde sad.
Umire dnevno 60 ljudi (to ono što je definitivno) i ti si krenuo sa tim tvojim finesama.
Jesi li ti živeo na Marsu jbte zadnje dve godine?
Kakva bre nepoznanica?
Sve bitne stvari se znaju već pola godine do godinu od izbijanja epidemije.
Npr. da vakcina ozbiljno uvećava šanse da ne zaglavimo u bolnici.
Oh wait...

Evo ga Vesara plače da nam kafići više ne rade, da nema gostiju, da će sve zato propasti

esencijalna grana privrede Srbije SNS bagre koja donosi toliko nove vrijednosti

Ajde sad.
Umire dnevno 60 ljudi (to ono što je definitivno) i ti si krenuo sa tim tvojim finesama.
Jesi li ti živeo na Marsu jbte zadnje dve godine?
Kakva bre nepoznanica?
Sve bitne stvari se znaju već pola godine do godinu od izbijanja epidemije.
Npr. da vakcina ozbiljno uvećava šanse da ne zaglavimo u bolnici.
Oh wait...

Ok, ja zavrsio srecom i bez vakcine dobro, za sad ziv i zdrav, malo cudan sam sebi ali dobro. Kulturno sam se javio i pitao jel ima neko iskustva sa tim simptomima, zanimaju me pre svega mladji zdravi ljudi, da znam cemu da se nadam. Ovako, u tih 60 ljudi dnevno spada i moja baba koja je pre 10ak dana umrla od korone u 86. godini a pre toga se bukvalno raspadala godinama, otkako je slomila kuk, plus Alchajmer i jos 120 bolesti, pa mi to nije neki reper jer smo cekali da umre i keva cak kaze da ju je ovo spasilo jos duzeg mucenja, i nju i nas koji smo pazili na nju, keva pogotovo.

I da, odjavljujem se sa ove teme i nadam se ovog podforuma, ne zato sto neki tamo lo zingaro ili frenk kaze tako nego previse mracite , negativni ste, plus likovanje kad je umro onaj neki narodna patrola lik, ne znam mu politicki opus ali ja to ne bi mogao ni iz zezanja da pisem tako, sramota, jedno je zeleti nekome lose ali radovati se kad umre sa 44 godine, jebem li ga, previse je bas.

Aj zivi bili i da svi preteknemo, i mi dobri ljudi a i ovi drugi.

nek si ti noske pretekao

Fala brate, znaci mi podrska iz dalekog Dortmunda, bar ti si uvek bio ljudina

je li @Zli Gli , oces ti da se spricas za jedno dva, tri meseca ili si i dalje protiv vakcine? i dalje ne mogu da shvatim kako si antivax , a nisi ni glup ni zatucan.