October 30, 20213 yr Во Србија почина 13 – годишно момче од Ковид, четири бебиња се на респиратори da dodam da je u mk pre neki dan umrla 17 godisnja devojka, a cini mi se dan posle pisali da je jos jedan tinejdzer na respiratoru nista ovo ne valja
October 30, 20213 yr 1 hour ago, az67 said: Meni ovo izgleda kao da nam predstoji široki pik i sporo opadanje...
October 30, 20213 yr 55 minutes ago, cedo said: Во Србија почина 13 – годишно момче од Ковид, четири бебиња се на респиратори da dodam da je u mk pre neki dan umrla 17 godisnja devojka, a cini mi se dan posle pisali da je jos jedan tinejdzer na respiratoru nista ovo ne valja Ne valja nikako. Polako nas navikavaju i na ove vesti, narod na nasim prostorima ce brzo oguglati na to
October 31, 20213 yr Quote Delić: Pojedini lekari se priključili dezinformacijama o koroni Infektolog Dragan Delić ocenio je da su se "švedskom stolu" neznanja, poluistina i dezinformacija vezanih za koronavirus priključili i pojedini lekari u Srbiji, koji svoje "sumnje u efikasnost i bezbednost pojedinih vakcina žele da podele sa laicima". „Rezultat svega toga je zbunjenost i neodlučnost građana, na jednoj strani, i jeftina popularnost tih lekara, na drugoj strani. Zabluda je da svi lekari mogu kompententno govoriti o stručnim aspektima vakcinacije jer to zahteva, kao i u drugim oblastima medicine, užu edukaciju, respektibilno lično iskustvo i primenljivo znanje“, rekao je Delić za portal Blic. Prema njegovim rečima, zabluda je da se putem interneta mogu sakupiti korisna i primenljiva znanja, jer su često te informacije „površne, jednostrane, pa i netačne“. „Generalno gledano, Srbija je zemlja sveznalica, mudraca i eksperata mladjih od 30 godina koji se, naravno, razumeju i u vakcinaciju. Svi sve znaju, i svi o svemu pričaju na osnovu ‘informacija’ koje su pročitali na društvenim mrežama ili čuli preko različitih medija“, kazao je Delić. Zbog „zapostavljene edukacije“ proteklih decenija, on je ocenio da je zdravstvena pismenost stanovništva „krajnje nedovoljna“ što se danas ogleda kroz izraženo nepoverenje u aktivnu imunizaciju i nepoštovanje osnovnih protivepidemijskih mera. Nedovoljna edukacija stanovništva Delić, infektolog Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, ocenio je da zdravstvenoj pismenosti stanovništva mora da prethodi višegodišnja organizovana, stručna i promišljena edukacija. Prema njegovim rečima, nju bi trebalo sprovesti kroz koordinisani rad sistema obrazovanja, zdravstvenog sistema, odgovornih medija, nevladinih organizacija, različitih udruženja, kao i lekara primarne zdravstvene zaštite, porodičnih lekara i centara za promociju zdravlja pri institutima za javno zdravlje. „Pretrpani tekućim birokratskim obavezama, sa težištem rada na dijagnostici i lečenju, lekari su nedovoljno pažnje i vremena posvećivali edukaciji stanovništva i oživotvorenju preventivnih mera u svakodnevnom životu. Medicina bi trebalo da bude, pre svega, svakodnevan, mukotrpan, osmišljen i produktivan preventivni rad lekara primarne zdravstvene zaštite i lekara iz instituta i zavoda za javno zdravlje“, ocenio je Delić. Infektolog je ocenio da su odluke republičkog Kriznog štaba prošle godine bile proizvod kompromisa struke i političara, dok su današnje odluke „ogoljena politika sa nipodaštavanjem struke i nauke“. „Zato bi svaka vrsta pismenosti, odnosno znanja iz ove oblasti, donela gradjanima samo rezignaciju i gnev zbog dosadašnjeg vodjenja pandemije“, istakao je Delić. https://nova.rs/vesti/drustvo/delic-pojedini-lekari-se-prikljucili-dezinformacijama-o-koroni/ Edited October 31, 20213 yr by vememah
October 31, 20213 yr On 6.10.2021. at 19:06, cartman said: b. medicinski izraz sa smrt (exitus letalis) i slazem se da je jako grubo i bezlicno zvuci. Koliko sam uspeo da saznam nije u pitanju jedina trudnica iz tog grada koja je juce preminula od korone ali nemam konkretne informacije pa bih se suzdrzao od te tvrdnje. Ovo sto nam sada , a i do sada, drzava radi je skandalozno! Jebale ih fokus grupe i rejtinzi kad mi na mesecnom nivou samo od korone izgubimo zvanicno 1500 ljudi . Bojim se da je nezvanicno taj broj i mnogo veci Taj termin koristi i tim za obaveštavanje iz Čačka- npr. "Nažalost, juče je bilo 4 egzitusa". Međutim, jedno je egzitus, a drugo egzitus letalis. Ovako do pola zvuči kao- čiča miča i gotova priča, ne smaraj i ne zadržavaj. https://www.ozonpress.net/drustvo/dokle-vise-egzitus/ Edited October 31, 20213 yr by halloween
October 31, 20213 yr egzitus letalis, prashtajte, zvuchi kao da je ustao, obukao oklop spakovao sablje koplja i otishao na onaj svet da reshi i saurona i sarumana 2u1...sent from novi mnogo jak bubamoto.
October 31, 20213 yr https://www.euronews.rs/srbija/drustvo/23202/nakon-smrti-decaka-13-iz-sombora-lekari-upozoravaju-na-postkovid-sindrom-sta-je-mis-c-koliko-je-cest-i-kako-se-leci/vestSlučaj dečaka (13) iz Sombora, koji je nakon preležanog kovida umro od posledica plućne embolije, uznemirio je brojne roditelje. Lekari kažu da je verovatno u pitanju multisistemski inflamatorni sindrom (MIS-C) ili postkovid sindrom kod dece, koji nije tako čest ali se ipak sporadično javlja i da je neophodan oprez.... Shiit has hit the fan
October 31, 20213 yr Popular Post O jbmti...Ode mi kolega moje godište +/- godinu...Pre neki dan primljen u lošem stanju u Batajnicu."Pluća ko staklo" rekli doktori...Jutros se kuckao sa prijateljem.I popodne ode...Ovo je mnogo gors od bilo kog talasa ranije.... ... Shiit has hit the fan
October 31, 20213 yr Teska bolest i vrlo podmukla. Moj kolega je zaglavio batajnicu u roku od 3 dana sa teskom upalom pluca. Moja koleginica dobila koronu i bilo joj mirno stanje i iz dana u dan se polako pogorsavalo. Danas joj (12 dan) pronasli povecan d dimer i na snimku pocetak upale pluca. Totalno razlicit tok bolesti
October 31, 20213 yr 2 minutes ago, Sandradjer said: Teska bolest i vrlo podmukla. Moj kolega je zaglavio batajnicu u roku od 3 dana sa teskom upalom pluca. Moja koleginica dobila koronu i bilo joj mirno stanje i iz dana u dan se polako pogorsavalo. Danas joj (12 dan) pronasli povecan d dimer i na snimku pocetak upale pluca. Totalno razlicit tok bolesti vakcinisani?
October 31, 20213 yr 3 minutes ago, munze said: vakcinisani? Kolega jeste (dve doze sinofarma), ova antivakserka nije. Edit: Moram da naglasim da samo njega znam da je vakcinisan i zaglavio bolnicu. Oporavlja se polako, nadamo se da nece biti trajnih posledica Edited October 31, 20213 yr by Sandradjer