Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Samo da im narod ovo zlo ne zaboravi samo da im narod ovo zlo ne zaboravi samo da im narod ovo zlo ne zaboravi
Narod ovo HOĆE, jer se mora ŽIVETI!

... Shiit has hit the fan

A koje su vakcine morali da prime?

Obavezna aktivna i pasivna imunizacija lica zaposlenih u zdravstvenim ustanovama

Član 18

Obavezna aktivna i pasivna imunizacija lica zaposlenih u zdravstvenim ustanovama protiv određenih zaraznih bolesti sprovodi se u skladu sa programom iz člana 13. stav 1. ovog pravilnika.

Zarazne bolesti protiv kojih se sprovodi obavezna aktivna i pasivna imunizacija osetljivih lica (bez prethodno stečenog imuniteta) zaposlenih u zdravstvenim ustanovama su:

1) hepatitis B;

2) grip;

3) male boginje;

4) rubela;

5) zauške;

6) difterija;

7) veliki kašalj;

8) meningokokna bolest;

9) varičela;

10) druge zarazne bolesti prema epidemiološkim indikacijama.

Zaposleni u zdravstvenim ustanovama i privatnoj praksi koji podležu obaveznoj aktivnoj i pasivnoj imunizaciji su oni koji pružaju usluge zdravstvene zaštite na odeljenjima sa povećanim rizikom od zaraznih bolesti i to na poslovima: dijagnostike, lečenja, nege, ishrane bolesnika i poslovima održavanja higijene.

Imunizacija se sprovodi nakon provere imunizacionog statusa zaposlenog u skladu sa Zakonom.

Ja sam morao da primim hepatitis B kad sam počeo da radim, jer ranije nije bila obavezna, unazad nekoliko godina jeste..
Ostale, osim varičele i meningokoka su obavezne..

Varičelu većina preleži, ali koliko znam planiraju da bude obavezna posle 12. godine ukoliko do tada nije preležano..

Nikada niko me nije terao za grip, mada se ja svakako skoro svake godine cepim..

Sent using Tapatalk

dal ima smisla praviti novi topik "kovid propusnice" u kome cemo izmedju ostalog da zapljunemo imena kul lokala koji vode racuna o gostima npr?

sta ovo jebeno znaci?

Упитана да прокоментарише случај 16-годишњег дечака који је преминуо од коронавируса у кућној изолацији, Ана Брнабић је рекла да је о томе сазнала из медија.

Додаје да је замолила Институт за јавно здравље "Батут" да погледа ситуацију у школама и припреми препоруку.

Такође, додала је да је Министарство просвете имало различите информације о ситуацији у школама од једног дела Кризног штаба због чега ће морати да се усагласе.

"Разговараћемо још о томе", рекла је премијерка.

1 minute ago, Aleksija said:

sta ovo jebeno znaci?

1 hour ago, Milošica said:

A jel dovoljna potvrda mejl o vakcinaciji?

Može i ta elektronska potvrda.

Ja sam morao da primim hepatitis B kad sam počeo da radim, jer ranije nije bila obavezna, unazad nekoliko godina jeste..
Ostale, osim varičele i meningokoka su obavezne..

Varičelu većina preleži, ali koliko znam planiraju da bude obavezna posle 12. godine ukoliko do tada nije preležano..

Nikada niko me nije terao za grip, mada se ja svakako skoro svake godine cepim..

Sent using Tapatalk

To da li te je neko terao ili nije je različito od toga što piše gore.
No ok...

To da li te je neko terao ili nije je različito od toga što piše gore.
No ok...

U pravu si.

Sent using Tapatalk

U francuskoj kada ides u restoran, kino, teretanu ili muzej, imaju aplikaciju sa kojom ti skeniraju kod. Naravno niko ne provjerava da je pas licno tvoj ili ne.

Ako si upisan u neki sportski klub, pas je obavezan.

Sanitarni pas je posluzio da se ljudi vakcinisu i to u trenutku kada je vakcinacija posustajala.

Edited by borris_

2 minutes ago, borris_ said:

U francuskoj kada ides u restoran ili kino ili muzej, imaju aplikaciju sa kojom ti skeniraju kod. Naravno niko ne provjerava da je pas licno tvoj ili ne.

meni su u bioskopu uporedjivali ime na passu u telefonu sa vozackom dozvolom

poceo protest protiv covid propusnica ispred skupstine :lolol:

Skupila se kritična masa od 20 avaksa.

Just now, Dankan Ajdaho said:

Skupila se kritična masa od 20 avaksa.

Ovo čitam glasom Avrama Izraela iz '99. :D

3 hours ago, Milošica said:

A jel dovoljna potvrda mejl o vakcinaciji?

Pa šta će ti potvrda? :lolol:

Propusnice postoje samo u teoriji.

Edited by mraki

• Author

bg.jpg

zatvorili saobracaj