Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, ducca said:

W T F

Jel ovo sa 3. dozom i primoravanjem ljudi na istu pod pretnjom nevaženja certifikata ima još gde u Evropi/svetu? Kakvih 7 meseci, gde su to smislili? Kapiram da je ovo fazon aj da ne propadnu vakcine pošto će pre da ih prime oni koji su već pelcovani, ali ovo je nečuveno. Ja posle skoro 7 meseci od druge doze i dalje imam veliki broj antitela i sad to je puj pike ne važi? Pa FDA je sugerisala da 3. doza nije ni neophodna ni preporučljiva osim za ugrožene kategorije, a mi se pravimo da smo pametniji od njih (ok oni nisu imali Sinofarm koji ima tendenciju da oslabi posle 6 meseci, ali opet pobogu).

Evo meni je danas 180 dana od vakcinacije, odoh lagano u avakse :sleep:

I dalje mi je broj AT preko gornje merljive grancice testa, tako da jednostavno ne vidim nikakvu poentu da se špricam ponovo. Ne zato što imam nešto protiv vakcina (zagovaravam ih iz sve snage), već zaista ne vidim svrhu zašto na maksimum dodavati još nešto.

Ako neko smatra da pogrešno rezonujem neka me ispravi.

1 hour ago, Caligula said:

Dajte ljudi pa nije fer jbt

od pocetka govore o prikrivanju mrtvih i shizofrenim merama

SSP je onomad podneo krivicne prijave protiv kriznog staba i vlade, kazu da to ne zastareva 30 godina. Ja ne znam sta treba da urade vise, da se samospale verovatno

Gle, ovo je uglavnom uperoeno PROTIV vlasti a ne ZA vakcinaciju.

Svi živi (sem par bolida tipa Radule) su formalno podržali vakcinaciju.

Ali između "podržali" i "agitovali" postoji razlika velika kao okean.

Dakle, priznaću da neko zagovara vakcinaciju kada mu to bude neizostavna tema aktuelne stranačke politike odnosno predizoborne kampanje.

Ovo "mi smo za vakciniaciju" smatram samo još jednim opštim mestom bez suštine.

ti nesh nocu u kafanu i to je tako [emoji38]ol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Just now, Dankan Ajdaho said:

Evo meni je danas 180 dana od vakcinacije, odoh lagano u avakse :sleep:

I dalje mi je broj AT preko gornje merljive grancice testa, tako da jednostavno ne vidim nikakvu poentu da se špricam ponovo. Ne zato što imam nešto protiv vakcina (zagovaravam ih iz sve snage), već zaista ne vidim svrhu zašto na maksimum dodavati još nešto.

Ako neko smatra da pogrešno rezonujem neka me ispravi.

Pa upravo to, vakcina i dalje radi kako treba, nemam ništa protiv 3. doze i svakako ću je primiti, ali tek onda kad mi padne nivo AT ispod prihvatljivog nivoa (što periodično i proveravam). I sad će me oni isforsirati da to uradim pre nego što je potrebno i optimalno, pa onda u junu ponovo 4. dozu, a ceo taj period bi pokrila 3. doza npr početkom sledeće godine ili kad već kljoknu AT. Baš nerezonski. 

• Popular Post

“Redari će jednostavno nasumično obilaziti kafiće i restorane i kontrolisati ih na način na koji je to predviđeno. Ko nema potvrdu posle 22 časa mora da napusti objekat, bez obzira da li je došao u 19h, 20h ili 23 časa. Neće biti kažnjavanja niti upotrebe sile jer nije to ideja. Pritom, svesni smo da ne možemo da iskontrolišemo svakoga, iako će broj inspektora biti povećan i uključuće se sve službe, medicinske i nemedicinske", kažu iz Kriznog štaba. 

:covid19:

Edited by mraki

A kako će da izbace nekog u 22h ako nema kažnjavanja niti primene sile? Zamoliće konobara da ne nose više piće za taj sto, pa će se ovaj smoriti i otići kući?

Just now, ducca said:

Pa upravo to, vakcina i dalje radi kako treba, nemam ništa protiv 3. doze i svakako ću je primiti, ali tek onda kad mi padne nivo AT ispod prihvatljivog nivoa (što periodično i proveravam). I sad će me oni isforsirati da to uradim pre nego što je potrebno i optimalno, pa onda u junu ponovo 4. dozu, a ceo taj period bi pokrila 3. doza npr početkom sledeće godine ili kad već kljoknu AT. Baš nerezonski. 

Mislim da ne moze niko da te natera da ugrozavas svoje zdravlje, pogotovo sto si se pridrzavao njihovih uputstava. Verovatno ce biti dodatne analize u medicinskom delu ks pa ce mozda dodati neki amandman, posto nije usamljen slucaj. A i bori se brt.

11 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Ali između "podržali" i "agitovali" postoji razlika velika kao okean.

Dakle, priznaću da neko zagovara vakcinaciju kada mu to bude neizostavna tema aktuelne stranačke politike odnosno predizoborne kampanje.

Ovo "mi smo za vakciniaciju" smatram samo još jednim opštim mestom bez suštine.

Takodje 

Edited by Sandradjer

4 minutes ago, mraki said:

“Redari će jednostavno nasumično obilaziti kafiće i restorane i kontrolisati ih na način na koji je to predviđeno. Ko nema potvrdu posle 22 časa mora da napusti objekat, bez obzira da li je došao u 19h, 20h ili 23 časa. Neće biti kažnjavanja niti upotrebe sile jer nije to ideja. Pritom, svesni smo da ne možemo da iskontrolišemo svakoga, iako će broj inspektora biti povećan i uključuće se sve službe, medicinske i nemedicinske", kažu iz Kriznog štaba. 

Jednostavno nisu uveli nikakve mere, ovo je teska glupost, dzaba vremena sto trosimo na njih. Moraju da reaguju lekari, nema druge, ne mari debil ni za sta sem za mafijase.

3 minutes ago, villiem said:

Mislim da ne moze niko da te natera da ugrozavas svoje zdravlje, pogotovo sto si se pridrzavao njihovih uputstava. Verovatno ce biti dodatne analize u medicinskom delu ks pa ce mozda dodati neki amandman, posto nije usamljen slucaj. A i bori se brt.

Ma naravno da neće da me natera niko, samo mi je cela priča maximalno nerezonska sa tim periodom od revakcinacije. Uostalom zabole me da se bodem pre planiranog perioda zbog kafane svakako (već su oni slali i mail sa podsećanjem da je "neophodno" da se primi 3. doza po isteku tih 180 dana). 

12 minutes ago, mraki said:

i on ce ajd kao  izaci i cim redar izadje iz kafane on se  vrati i cao

Kakvi su carevi ovi sa Med. fakulteta koji su uveli obaveznu vakcinaciju ili negativan test. A pošto će retko ko plaćati test stalno, gomila je vakcinisanih.

Baš pričam sa drugarom sa Medicine, stičem utisak da je obrnuto proporcionalno u odnosu na nas sa ostalih fakulteta.

Edited by Milošica

Evo sad će Tiosav u Hronici da objašnjava

Bolje da ne objašnjava.

Pa ovo ko da su Nele i Djura smislili za TLN. 

U medjevremenu Letonija aka Latvia uvodi lock down sa policijskim od 22 do 05. Važi i za vakcinisane uz izvinjenje predsednika :lolol:

32 minutes ago, mraki said:

Znaci lik moze da dodje u 20h i zarazi tri stola oko sebe i fino bude isteran u 22h. Jebem mater nenormalnu imbecilnu onom ko je smislio ovo. Smrdija, septicka jama