Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

moguce da sam se prebacuio
ne nuzno, ima kog su i gushili i vracali za zdravstvenu, zavisi ko se gde inspirisao.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

42 minutes ago, Haralampije said:

ne to, nego nalaze ko ce im za pare napisati papir da su vakcinisani

Navodno, ta usluga košta 150 evra.

Ili, prođe kompletnu proceduru, a sestra/tehničar prospe sadržaj šprica.

Edited by fandorin

Ali čekaj, kako može neko da im NAPIŠE da su vakcinisani? U sertiikatu ima podataka (npr batch number lota) koji su valjda jedinstveni?

Zar to neće pasti pri prvom čitanju barkoda?

6 minutes ago, fandorin said:

Navodno, ta usluga košta 150 evra.

Ili, prođe kompletnu proceduru, a sestra/tehničar prospe sadržaj šprica.

nes ti srbina zajebati ako je resio da krene.

a kad pukne tikva i truli zapad to sazna, nece moci ici ni onaj ko se vakcinisao :frust:

Just now, Dankan Ajdaho said:

Ali čekaj, kako može neko da im NAPIŠE da su vakcinisani? U sertiikatu ima podataka (npr batch number lota) koji su valjda jedinstveni?

Može ako si zdravstveni radnik i "vakcinišeš se" u ustanovi u kojoj radiš. Ne pričam napamet.

49 minutes ago, gospa buba said:

nama lichnu.

I meni isto, ali koliko se sećam, samo prvi put. Za revakcinaciju nisam već siguran, za buster nisu tražili ništa. 

2 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Ehhh, jedna granica pre mesec dana:

- Jel imate potvrdu o vakcinaciji ?

- Imamo

- Ok,aj pali

Just now, Halvard said:

I meni isto, ali koliko se sećam, samo prvi put. Za revakcinaciju nisam već siguran, za buster nisu tražili ništa. 

Ako probas na par mesta,sigurno da ce negde uplatiti,joj zaboravio sam ,daj da se ne vracam i to.Norveska je otvorila drustvo,naravno i dalje bez preke potrebe u svakodnevnici da se ne pravi guzva i dezinfekcija ruku.Znaci malo vise zdravorazumskih ponasanja.Mislim da je vlastima bitno da su sigurni da nece doci do eksplozije zaraze i pretrpanosti zdr.sistema i sad moze da se ceka grupni imunitet.

6 minutes ago, Ros said:

a kad pukne tikva i truli zapad to sazna, nece moci ici ni onaj ko se vakcinisao :frust:

Upravo tako. I onda ce biti svi nas mrze jer smo takvi pisebni. Budale!

4 minutes ago, Haralampije said:

Ehhh, jedna granica pre mesec dana:

- Jel imate potvrdu o vakcinaciji ?

- Imamo

- Ok,aj pali

Meni niko sada nije trazio.Ne znam u cemu je fazon da nekog uhvate i proveravaju 15min sve i svasta ,meni na Tesli nista.

Edited by askeladden

1 minute ago, askeladden said:

Meni niko sada nije trazio.

Ti si gradjanin SR, to je ok ,niko na ulasku ne trazi ali ovo je reverse prica - SR -> EU

17 hours ago, gospa buba said:

mislim, ali tu nema shta vishe da se kaze. drzava duradi neshto nece, to je jasno, ljudi koji kao odjednom ne znaju shta sami treba da urade, jer im to godi mentalnom sklopu i kako da nastave sebi da izgledaju pametno, ni oni nishta, i to je to.

Pa kako da sebi ne izgledaju pametno kada se u ovo smutno vreme bore protiv porobljavanja Coveka i ljuCke slobode. Ima li vece i plemenitije ideje od te (zadrugu i parove ne racunam)

Just now, Caligula said:

Pa kako da sebi ne izgledaju pametno kada se u ovo smutno vreme bore protiv porobljavanja Coveka i ljuCke slobode. Ima li vece i plemenitije ideje od te (zadrugu i parove ne racunam)

i razmisljaju svojom glavom :ziga:

"Neki vid pozitivne diskriminacije ne bi bio kršenje ljudskih prava. Kada to kažem, mislim na to da vlasnicima kovid propusnica bude dozvoljen ulazak u, recimo, neke veće tržne centre, pozorišta, bioskope, sportske događaje, koncerte", istakao je poverenik [za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović].
Prema njegovim rečima, negativna diskrimacija bila bi kada bi građani bili uslovljeni da za dolazak na posao, u školu, lekaru, moraju da imaju kovid propusnicu.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4555443/kovid-propusnica-fotografija-zakon-krsenje-.html
Kakva smo demokracija, Francuska da nam pozavidi... NOT.

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

17 minutes ago, Ros said:

Pa ja se sve vreme nadam da će ovi iz EU u nekom trenutku da krenu da ih pritiskaju durade nešto, valjda ni njima ne odgovara da usred Evrope postoji džinovska Petrijeva posuda u kojoj će virus da neometano divlja, mutira i preliva se okolo. Možda i ova najava najave uvođenja kovid propusnica proističe iz toga.