October 19, 20213 yr Izvetrelo mi sećanje (valjda nisu i antitela), jesu li nam očitavali ličnu kartu prilikom vakcinacije?
October 19, 20213 yr 1 hour ago, maheem said: Poštedeo bih pak vlasnike objekata a udario po građanstvu. Čuj da unajmiš security lol vlasnik objekta treba da bude odgovoran za ono sto se desava unutar objekta. u nemackoj ko prekrsi 3G pravilo placa do 90€, s tim da to ide na vise, ako se prekrsaj ponovi. vlasnik objekta placa 3600€ EDIT: to je izgleda lokalno. u manhajma, i hajdelbergu je do 1000€ za osobu, a 10.000€ za objekat Edited October 19, 20213 yr by Ros
October 19, 20213 yr 1 minute ago, askeladden said: U Danskoj kao i u Norveskoj je prvenstveno narod aktivno ucestvovao u prevenciji.Ako napravis zurku,komsija zove policiju da provere koliko to ljudi prisustvuje.Svi se pridrzavaju pravila,drze ostojanje i sve to. Plus je i Danska poslala na rad od kuce ogroman broj ljudi i tako smanjila pritisak. Ovde u Srbiji cujem da ljudi placaju drugima da prime vakcinu za njih da bi dobili sertifikat. Ne sumnjam da je do mentaliteta. Sigurno jeste i možda bi trebali da se poredimo sa Italijom recimo i da država u svojoj strategiji i nastupu povede računa o tome. Pisao sam već o razlikama u nastupu vlasti sa početka pandemije. Mada, kada je naš vrhovni imao iole podnošljiv nastup? Čova samo preti. Danas naslov na nekom portalu: krizni štab doneo odluku - imaće sastanak u sredu. I tako 500 dana cca: sutra, sreda, četvrtak, petak pa ponedeljak. A mera i odluka na prste jedne ruke da izbrojiš. Dok eto u, po mentalitetu nam bliskoj, Italiji se nešto i radilo.
October 19, 20213 yr 1 minute ago, Tsai said: ajde malo detaljnije o tome Debili antivaxeri debelo placaju da bi mogli da putuju po EU bar je tako bilo pre par meseci, sad vise nisam siguran da i taj papir radi
October 19, 20213 yr 1 hour ago, vememah said: Samo ako zanemariš dansku predistoriju, lepo opisanu u ovom članku od 27. avgusta: https://www.forbes.com/sites/davidnikel/2021/08/27/denmark-lifts-all-coronavirus-restrictions-except-entry-rules/?sh=61338fab71dd Dakle, daleko od toga da su oni samo vakcinacijom sveli virus na podnošljivu meru. mislio sam na dansku danas gde je sve otvoreno. kao i u srbiji
October 19, 20213 yr Debili antivaxeri debelo placaju da bi mogli da putuju po EU bar je tako bilo pre par meseci, sad vise nisam siguran da i taj papir radinije im zao da drugo ljudsko bice strada? na stranu shto ce da proda telesni integritet sent from novi mnogo jak bubamoto.
October 19, 20213 yr 7 minutes ago, Haralampije said: Debili antivaxeri debelo placaju da bi mogli da putuju po EU bar je tako bilo pre par meseci, sad vise nisam siguran da i taj papir radi pa da al kako je to moguce? jedino da traze od nekog ko je nevakcinisan da primi za njih na, njihovo ime?
October 19, 20213 yr @gospa bubaJedan mi je (naoko vrlo normalan) pricao kako iza Antarktika postoji jos 33 kontinenta i kako Amerikanci cuvaju vazdusni prostor iznad istog, da niko tamo ne ode plus pokazivao ruski klip gde posle vakcinacije svi vakcinisani imaju svoju IP adresu Cudni su putevi Sotonini, inace vezan poslom za EU ali nista BOC-BOC. Fora na koju je usao letos je kao drugi vozac kamiona, njih ne diraju na granicama.Uzas Edited October 19, 20213 yr by Haralampije
October 19, 20213 yr 12 minutes ago, Filozof manijak said: Izvetrelo mi sećanje (valjda nisu i antitela), jesu li nam očitavali ličnu kartu prilikom vakcinacije? samo zdravstvenu
October 19, 20213 yr 5 minutes ago, Tsai said: pa da al kako je to moguce? jedino da traze od nekog ko je nevakcinisan da primi za njih na, njihovo ime? ne to, nego nalaze ko ce im za pare napisati papir da su vakcinisani
October 19, 20213 yr 2 minutes ago, gospa buba said: nama lichnu. sent from novi mnogo jak bubamoto. moguce da sam se prebacuio
October 19, 20213 yr Pa dobro vazno je da se narod vakcinise. Ovo kao u JNA, ko da krv ima jedan dan slobodno.
October 19, 20213 yr 15 minutes ago, maheem said: Ne sumnjam da je do mentaliteta. Sigurno jeste i možda bi trebali da se poredimo sa Italijom recimo i da država u svojoj strategiji i nastupu povede računa o tome. Pisao sam već o razlikama u nastupu vlasti sa početka pandemije. Mada, kada je naš vrhovni imao iole podnošljiv nastup? Čova samo preti. Danas naslov na nekom portalu: krizni štab doneo odluku - imaće sastanak u sredu. I tako 500 dana cca: sutra, sreda, četvrtak, petak pa ponedeljak. A mera i odluka na prste jedne ruke da izbrojiš. Dok eto u, po mentalitetu nam bliskoj, Italiji se nešto i radilo. Onda uzmu taj mentalitet i savijaju ga kada hoce i kako im odgovara. Pa budemo heroji, pa budemo lenjovi, pa najbolji strucnjaci preko jer nuzda zakon menja. Disciplina nam uzasna a kad pukne film da vidim majcinog sina sto ce da nam udje preko reda. Preko cevi po kucama, tehnickih za oldtajmere i zivljenja u ovoj zemlji sigurno mozemo istrpeti malo distance nego nece dok ima negde dva kreveta, oni su davno izgleda zavrsili s pandemijom, mi brojimo cifre oni racunaju koliko jos do imuniteta krda i dal ce biti do aprila il mozda nece, kad misle da nece prave konferencije, onda neko kaze dobro je danas, oni odloze i tako mesecima.