Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, Tsai said:

Recept koji bi mogo da upali: ne slati muriju stalno i svuda da proverava, nego povremeno, kao sto berlinskim metroom mozes da se svercujem danima, nedeljama al onda kad te uhvate , propisno najebes. Isto tako i ovde, neki mogu da se izvuku, ali ce sve manje rizikovati ako kazne budu ogromne

s tim da vlasnicima objekata treba zapretiti ogromnim kaznama, pa neka zaposljavaju security na vreme. ako ne mogu sami da se izbore

i telefonom se nerazgovaralo u voznji onih prvih mesec dana dok se nije znalo hoce li srbinin najebati ili nece. posle se reshilo da taj neverovatni monstruozni zakon o saobracaju koji trazi da se veze pojas i ne kucaju poruke u voznji i nije toliko bitan i to je bilo to. tako i ovo.

kao kad su ridze stajale kod opshtine i poshte u zemunu. nije problem, izadji sam iz busa, idi peshke preko kruznog toka dve stanice, pa nastavi, kolko hocesh puta dnevno, nece ti niko nishta. ima vremena za zajebanciju kolko god ti treba. jelda da je kulturno? niko glas nije podigao, niko tako, samo ih je bilo 27 rolf.gif
a i zdravo je dry.png

sad se deca iz vrtica voze na prednjem sedishtu. srecom deca nisu vazna.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

13 hours ago, Sandradjer said:

Sto se neka opoziciona partija ne uhvati ove kovid problematike. Pa samo na ovome bi pridobili glasace. 

pa kako? :lolol:

37 minutes ago, Ros said:

s tim da vlasnicima objekata treba zapretiti ogromnim kaznama, pa neka zaposljavaju security na vreme. ako ne mogu sami da se izbore

Poštedeo bih pak vlasnike objekata a udario po građanstvu. Čuj da unajmiš security lol

1 hour ago, Ros said:

kod nas i jeste danski metod.

Samo ako zanemariš dansku predistoriju, lepo opisanu u ovom članku od 27. avgusta:

Back on March 10, 2020, Denmark classified Covid-19 as an illness that posed a critical threat to society. This gave the government power to introduce severe restrictions on everyday life. Schools, kindergartens, universities and many public buildings were closed.

The restrictions have been in place since then, although many restrictions have been lifted in recent months. Today, a valid coronavirus certificate (proof of vaccination or a negative test) is required to enter many restaurants, attend soccer games or visit fitness centers.

On September 10, the classification of Covid-19 will be downgraded, which ends the legal basis for many of the restrictions. From that date, a coronavirus certificate won’t be required.

https://www.forbes.com/sites/davidnikel/2021/08/27/denmark-lifts-all-coronavirus-restrictions-except-entry-rules/?sh=61338fab71dd

Dakle, daleko od toga da su oni samo vakcinacijom sveli virus na podnošljivu meru.

Edited by vememah

6 hours ago, Sammael said:

Osim što bukvalno nijedan avaks koga poznajem ne upada ni u jednu od tih kategorija, osim eventualno iskompleksiranosti.

Jebemliga, meni lično je poznat 1 (jedan) VSS čovek koji je avax, iz mog okruženja doslovno svi sa faksom/mozgom (nevezano za formalno obrazovanje) su vakcinisani. 

Možda sam izvukao krive zaključke iz činjenice da praktično i nemam ličnih kontakata sa ljudima (za koje bi mi bilo poznato) da imaju taj stav.

To sam prvenstveno izvukao na osnovu strukutre avaksa na drušvenim mrežama, uglavnom Tviter, praktično svaki avax u nicku ima zastavu, 1244, 1389 pobornik je i ostalih teorija zavere, slabo pismen i potpuno nesposoban za procesuiranje realnih činjenica iz sveta koji ga okružuje. Ljudi koji umeju smisleno da obrazlože svoj stav tu doslovno nema.

1 hour ago, slepa živana said:

pa kako? :lolol:

Pa to im je posao da znaju kako. Ako zaista ne postoji neki pristojan procenat ljudi u Srbiji koji smatraju da ovo sto se desava nije normalno onda neka se i desava 

38 minutes ago, vememah said:

Samo ako zanemariš dansku predistoriju, lepo opisanu u ovom članku od 27. avgusta:

https://www.forbes.com/sites/davidnikel/2021/08/27/denmark-lifts-all-coronavirus-restrictions-except-entry-rules/?sh=61338fab71dd

Dakle, daleko od toga da su oni samo vakcinacijom sveli virus na podnošljivu meru.

Koji Danski metod crni?Odoh juce na rucak neplanirano u kafanu.Mesta za sedenje samo napolju,unutra daca.Jedno 40,50 dusa sabijeno bez ikakve cirkulacije i razmaka.Jedni drugima rame uz rame.Pa kad su zavrsili sa jelom aj na grlenje i oprastanje.Ne razumem taj nivo idiotluka?Bice tu jos koja daca u najskorije vreme.

Edited by askeladden

33 minutes ago, vememah said:

Da, zaboravlja se da su pre vakcinacije uveli obavezno testiranje u školstvu i ostalim prioritetnim oblastima, pri tome se ne misli samo na zdravstvo i državni sektor već i na šoping centre, ugostiteljstvo i slično. Ukratko ako si želeo da nastaviš da se baviš svojim poslom poske lock downa morao si da se testiraš. A testiranje su odlično organizovali sa velikim brojem punktova, minimalnim čekanjem u redu, a testiranje je bilo besplatno. 

Veloka okupljanja su bila zabranjena do nedavno. Čini mi se da su prvi koncert imali pre mesec i po dana.

Nikakva mudrost, kao što bi mi sa foruma brainstormingom smislili takav sistem za par dana/nedelja a naša beda od države bi mogla finansijski da izdrži besplatne testove.

Doduše, nevakcinisanima bih naravno naplaćivao testiranja.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 25.339 osoba, od kojih je pozitivno 7.664 njih, dok je, nažalost, 57 osoba preminulo.

Na respiratorima je 274 pacijenta.

Jel bilo ikad vise ZVANICNO mrtvih za dan? Ove brojke naravno treba pomnoziti sa 3-5 puta

Edited by Haralampije

Današnji ponedeljak: 7664 novozaraženih na 25.339 testiranih, tj. 30,2% pozitivnih
Današnji ponedeljak: 6930 novozaraženih na 23.660 testiranih, tj. 29,3% pozitivnih

Danas dakle imamo 734 više novozaraženih na 1679 više testiranih nego prošlog ponedeljka.

Vezali smo nekoliko dana uzastopno i sa rastom novozaraženih i sa rastom udela pozitivnih u odnosu na iste dane prethodne sedmice.

Edited by vememah

U Danskoj kao i u Norveskoj je prvenstveno narod aktivno ucestvovao u prevenciji.Ako napravis zurku,komsija zove policiju da provere koliko to ljudi prisustvuje.Svi se pridrzavaju pravila,drze ostojanje i sve to.

Plus je i Danska poslala na rad od kuce ogroman broj ljudi i tako smanjila pritisak.

Ovde u Srbiji cujem da ljudi placaju drugima da prime vakcinu za njih da bi dobili sertifikat.

3 minutes ago, askeladden said:

Ovde u Srbiji cujem da ljudi placaju drugima da prime vakcinu za njih da bi dobili sertifikat.

??

1 minute ago, Tsai said:

??

Ako su mene slagali,lazem i ja vas.