Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

https://nova.rs/vesti/drustvo/ljudi-kaznjeni-zbog-nenosenja-maski-u-gsp/

Šta im bi pa su počeli da kontrolišu? Fokus grupe počele da masovno umiru pa da ne ostanu bez glasača?
Ma to je puštanje priče da se poklopi onaj debakl Brnabe ko Ljubice Gojgić prošle nedelje, gde je ova dovatila oko "kontrole nošenja maski" a ova krenula sa "nemamo dovoljno inspektora"

... Shiit has hit the fan

• Popular Post

ipak bih rekla da su se nadali, kao proslih puta, da ce nekako samo od sebe da stane. pa nije. cak i oni moraju nesto da rade ponekad.

7 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Avaksi su pretežno (pa recimo 80-85%) desno orijentisani, ispodprosečno inteligentni, neobrazovani i iskompleksirani moroni.

Dakle SNS/Dveri glasačko telo.

Projektujes svoje okruzenje na celu populaciju.

Mozda krivo razumem paper 

,https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/21565503.2021.1932528?journalCode=rpgi20

Respondents’ educational status, health self-evaluations, income, and individualistic attitudes bear no discernable relationship with anti-vaccine self-identification.

Edited by Lezilebovich

Sad bio na nekoj kontroli, pričam sa ispisnikom sa lečenja, kaže da se nije vakcinisao jer ne može da nađe dva lekara koji imaju isto mišljenje. Svi koje obilazi su na skali od: vakciniši se, jesi lud, preko neeeznaam baš, do Ja ta fajzer sranja neću da primim dok ne prođe pet godina i sva ispitivanja.

Glupost je, doista, solidno distribuirana, da li ćemo je nazvati sujetom, zatucanošću, fanatizmom ili solipsizmom, svejedno je. Reč koja mi pada na pamet je neprosvećenost.

Sutra u 11 klizni štab

Kaže Brnaba 'oće duvodi propusnice

Laže kad zine...Nema ništa od toga.

"Neki vid pozitivne diskriminacije ne bi bio kršenje ljudskih prava. Kada to kažem, mislim na to da vlasnicima kovid propusnica bude dozvoljen ulazak u, recimo, neke veće tržne centre, pozorišta, bioskope, sportske događaje, koncerte", istakao je poverenik [za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović].

Prema njegovim rečima, negativna diskrimacija bila bi kada bi građani bili uslovljeni da za dolazak na posao, u školu, lekaru, moraju da imaju kovid propusnicu.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4555443/kovid-propusnica-fotografija-zakon-krsenje-.html

a samo treba gledati sta pametniji i uspesniji rade, i to preuzeti

Malo teže u našem slučaju, pošto bi ekonomija verovatno skviknula kad bi se prepisao npr.danski metod

3 minutes ago, Filozof manijak said:

Malo teže u našem slučaju, pošto bi ekonomija verovatno skviknula kad bi se prepisao npr.danski metod

kod nas i jeste danski metod.

99% danskog metoda

1% otpada na razliku u procentu vakcinisanih

6 minutes ago, Filozof manijak said:

Zato se radi postepeno, da vidis dokle moze da ide, neki rezultat bi morao da bude. Ovako sve mogu da upropaste jer tako rade, pa su vec prebacili odgovornost na ljude. Sada odjednom mogu kazne, kao i za pojas pre par godina. Sve moze, samo se prilagodi.

Edited by villiem

To se tako radi u država koje imaju normalnu vlast.

Mi to nismo, jbg. pošto je ovde bitniji rejting i burazerska ekonomija od života ljudi. Ali i ovi Orci su uvideli da će ubrzo ostati bez radno sposobnog stanovništva, ako ovako nastave da ne rade ništa, pa kao setili se mera. Ali kasno Ana na kosovo stiže :fantom:

14 minutes ago, Ros said:

a samo treba gledati sta pametniji i uspesniji rade, i to preuzeti

Ah, zaboravljas ono cuveno "ne mozemo mi da se poredimo sa njima" i "nema sanse to ovde da se sprovede"..

1 minute ago, Jimmy Kowalski said:

Ah, zaboravljas ono cuveno "ne mozemo mi da se poredimo sa njima" i "nema sanse to ovde da se sprovede"..

pa onda "sve poslusnici na zapadu", "jebali bi se za evro, krunu i franak"... znam, sve je to jasno. i tragicno.

ne nosi nemac masku jer nece da plati kaznu, vec sto je odgovoran.

to sa covid pasosem je moglo da radi posao da je odmah islo. sad, u ovako zakuvanoj avax kujni, bojim se da je kasno. 

vecina onih kojima bi covid pasos trebao jer se krecu negde nisu vakcinisani. jednostavno je skoro nemoguce to sve iskontrolisati. a uvesti pasose, gde ce "bratski" moci prolaziti je jos gore

Recept koji bi mogo da upali: ne slati muriju stalno i svuda da proverava, nego povremeno, kao sto berlinskim metroom mozes da se svercujem danima, nedeljama al onda kad te uhvate , propisno najebes. Isto tako i ovde, neki mogu da se izvuku, ali ce sve manje rizikovati ako kazne budu ogromne