Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 hours ago, precog said:

ne pretendujem da budem pametniji od lekara, ali mi se cini da bukvalno svi zarazeni covidom, bez obzira na stanje pluca ili tezinu simptoma, dobijaju antibiotike kao standardnu terapiju. citam neke clanke kako ce da bude veselo sa rezistentnim bakterijama vrlo uskoro.

Da, to je dio standardnog protokola kod nas, iako nije standardan u svetu, gde se antibiotici daju samo kod težih situacija i tamo gde se potvrdi i bakterijska infekcija. Moja sveca na nikad laksu sliku (infekcija posle 2 fajzera, kiseonik 99%, nista pluca, temp imala mozda 2 dana) na zvezdari dobila panklav prepisan.

Kao sto neko rece, ratna medicina, lakse sve leciti uniformno, a kasnije peglati eventualne probleme koji nastanu...

ali i meni su bili prepisali antibiotik u junu, sa negativnim testom, bez temperature, samo kasalj, grlobolja i blaga malaksalost, glavobolja u tragovima. svi smo se tada slozili da nije korona, a verovatnoca je 99.9% da je zaista bio neki drugi virus koji je tada bio aktuelan.

nije bilo nikakve guzve, svi su bili maksimalno opusteni - jedino sto je doktorka delovala kao neko koga su dovukli silom, super nesigurna i konfuzna.

ja te ab nisam ispila. 

hocu reci, nije sve vreme ovakva navala i haos, a znam vrlo malo ljudi koji su usli u kovid ambulantu da su izasli bez ab.

Ovo u vezi ove doktorke kojoj dolaze studenti...

Ajmo sad , "taksista rekao".Pa posle Muja i Hase i crnogoraca , jedno od glavnih te ma milion viceva su taksisti.Znam to je predrasuda i ne treba generalizovati, ali to govori nesto.Student koji se o pandemiji informise kod taksiste? I onda "treba kao drustvo da razmislimo" o nekoj svemirskoj strategiji kako da objasnimo tom studentu bilo sta?

Prvo da edukujemo taksiste, posle ćemo lako :fantom:

Bio sam danas u državnoj kovid ambulanti zbog nekih simptoma. Već sam dobio negativan rezultat.

Komada tri koji su izašli sa pozitivnim antigenskim i čekali na pcr su krljali iz dubine pluća, šetkali se nervozno po ionako skučenom prostoru, zabole ih za ostale, kakav obzir i ta sranja. Ostali neće da formiraju red sa pristojnim razmakom tako da ne budemo svi zbijeni jer uvek ima pametnjakovića koji uđu preko reda i tako... mučan utisak.

Iznenadilo me je i to što KN 95 maske nosi veoma nizak procenat ljudi, uključujući i medicinsko osoblje. Samo je gospođa koja radi na skladištenju pcr testova imala bezbedniju masku.

Edited by Malkmus

29 minutes ago, Aleksija said:

ali i meni su bili prepisali antibiotik u junu, sa negativnim testom, bez temperature, samo kasalj, grlobolja i blaga malaksalost, glavobolja u tragovima. svi smo se tada slozili da nije korona, a verovatnoca je 99.9% da je zaista bio neki drugi virus koji je tada bio aktuelan.

nije bilo nikakve guzve, svi su bili maksimalno opusteni - jedino sto je doktorka delovala kao neko koga su dovukli silom, super nesigurna i konfuzna.

ja te ab nisam ispila. 

hocu reci, nije sve vreme ovakva navala i haos, a znam vrlo malo ljudi koji su usli u kovid ambulantu da su izasli bez ab.

hvala aleksija, to je ono sto sam primetio.

ne bih da skacem po glavama lekara ili da ih dodatno tovarim, samo mislim da se antibiotici vrlo liberalno upotrebljavaju i da cemo biti ubrzo biti u mnogo vecem problemu od covida.

mada mi je jasno i zasto, a i da nema resenja, dok se sve ne rastavi na sastavne delove i napravi nova srbija. vece su sanse da dobijem na euromillionsu glavnu premiju.

Ne znam koliko je ovo aktuelno, sada sam guglao jer sam drzao desetine nalaza bez ab na ok rtg, sa pozitivnim ag..

Capture.PNG

Edited by villiem

Današnji ponedeljak: 6461 novozaraženi na 20.852 testiranih, tj. 31,0% pozitivnih
Prošli ponedeljak: 5700 novozaraženih na 19.360 testiranih, tj. 29,4% pozitivnih

Danas dakle imamo 761 pozitivnu osobu više na 1492 više testiranih nego prošlog ponedeljka.

1 hour ago, villiem said:

Ne znam koliko je ovo aktuelno, sada sam guglao jer sam drzao desetine nalaza bez ab na ok rtg, sa pozitivnim ag..

Capture.PNG

Mogu da potvrdim. Tast mi je fasovao koronu, vakcinisan, blagi simptomi (bol u mišićima, niska temperatura, malo kašlje). Dobio je terapiju iz ovog protokola.

Kod mene u firmu ušlo uveliko i kosi redom. Oni koji su za bolničko lečenje čekaju da se oslobodi mesto u bolnici. Svi 20-40 godina. 

boze me sacuvaj, gomila ljudi oko mene opet zarazena. deluje ko da ce ovim tempom do januara, februara cela srbija da prelezi, ako se ne uvedu neke mere

3 minutes ago, Tsai said:

boze me sacuvaj, gomila ljudi oko mene opet zarazena. deluje ko da ce ovim tempom do januara, februara cela srbija da prelezi, ako se ne uvedu neke mere

Moja procena je 50% po odeljenju. Nemam konkretne podatke, nego kako cujem nesto prebrojim 

3 hours ago, Sandradjer said:

Moja procena je 50% po odeljenju. Nemam konkretne podatke, nego kako cujem nesto prebrojim 

Ludilo i sve češće mole da 'poštedimo' decu kad se vrate jer još nisu skroz zdravi tj treba im dug oporavak. 

36 minutes ago, Hermetico said:

Ludilo i sve češće mole da 'poštedimo' decu kad se vrate jer još nisu skroz zdravi tj treba im dug oporavak. 

Bas je depresivna atmosfera. Imam neke casove sa pola odeljenja, pa od polovine nekoliko njih sto zvuci super za rad. Ali deca nisu u elementu, danas mi rekose da im je bolje bilo prosle godine. Konkretno to odeljenje su isli svi, pa su dve nedelje svi bili onlajn, pa su se vratili po grupama, a sad su i te polovine desetkovane. Naravno, niko se ne bavi time. Oni su izgubljeni i nisu uspostavili nikakav ritam od septembra