Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 hours ago, Sandradjer said:

Prosecan covek je primitivan. Sistem mora da ga utera u pravi kolosek.

Pod uslovom da "sistem" nije još primitivniji od prosečnog čoveka. Pričam o ljudima koje dobro ili površno poznajem: jako mnogo je onih za koje ovo uopšte ne postoji, jedan deo ne uzima u obzir bilo šta jer mrzi sistem i inati se a u tragovima ima onih koji su razvili neke svoje teorije i vole da "naučno" polemišu.

Mnogo sam razocarana, ali to je moj problem. Ne mogu da verujem da ljude toliko nije briga sto su porodice unesrecene, sto su necija deca na respiratoru trenutno.

Ne znam sta vise da se desi da se vecina urazumi. Makar te svadbe da izbace i slicne proslave.

Ovoj vlasti bi ovo trebalo da bude kraj, da ostane zapisano za sva vremena i da se ne ponovi.

Jedan nevakcinisani borac za slobodu zauzima krevet vec 20 dana u bolnici. Pedeset godina je napunio, a gluposti od njega sam se naslusala za sve ovo vreme. Jos je i kao neka "elita", pise za novine, uziva ugled. Takvi me najvise nerviraju. 

(Ne)briga za druge ljude je ista i kod vakcinisanih i kod antivaksera

Edited by Lezilebovich

3 minutes ago, Lezilebovich said:

(Ne)briga za druge ljude je ista i kod vakcinisanih i kod antivaksera

Samo sto su ovi prvi makar zastili sebe i potencijalno nece zauzeti krevet u bolnici dok neki nesrecnik ceka na operaciju, kontrolu, dijagnostiku

Jeste ali su ovi vakcinisani kupe manje virusa i nisu u toj meri infektivni za okolinu.

Dok god ima antivaksera virus ima prostora gde da se siri lako i mutira.

Nije to isto pobogu ljudi. Vakcinisu se ljudi da se virusu oteza sirenje i da se time zastite oni koji stvarno ne mogu da prime vakcinu.

Dok god se flertuje za ovime iz politikantskih razloga umirace ili ostajati sa teskim posledicama nezni i odgovorni ljudi uz poneku budalu.

Ako je to necija politika uvezenena od socipatske ekipe spolja neka se goni u 3lpm.

Edited by Moonwalker

3 minutes ago, Sandradjer said:

Samo sto su ovi prvi makar zastili sebe i potencijalno nece zauzeti krevet u bolnici dok neki nesrecnik ceka na operaciju, kontrolu, dijagnostiku

Tu se skroz slazem. Efekat ponasanja je  bitno drugaciji. Samo sto mislim da nije stav antivaksera da ih zabole za druge ljude ( bar ne u vecoj meri od proseka)

Edited by Lezilebovich

Ma naravno, ali se @Lezilebovich osvrnuo isključivo na to komentarisanje empatije. Odličan njegov socio/psihološki komentar.

Da se razumemo, hipotetički, bolje da se vakcinišu svi i samo zbog sebe, nego da se vakciniše samo pola iz empatije.

Neophodan nam je preobrat 

4 minutes ago, Sandradjer said:

Neophodan nam je preobrat 

Apsolutno. Ali do njega nece doci proglasavanje antivaksera zlim, ubicama i slicno. To sigurno dovodi do jos veceg jaza. Problem je sto jos niko ili nema resenje ili ga ne traze svi.

Citao sam da je lutrija u USA bila efikasna samo u prvom gradu, posle nista. Probali su obe vrste : da izvlace iz korpisa vakcinisanih i da izvlace bez obzira na status, ali da dobitnik mora biti vakcinisan. Nije upalilo.

Treba nam ili zakon da svi moraju pod pretnjom kazne ili neki soft pristup

Edited by Lezilebovich

Zakon o obaveznoj vakcinaciji po cenu ulicnih sukoba,jbg. Druge nema, bukvalno

3 minutes ago, Lezilebovich said:

Apsolutno. Ali do njega nece doci proglasavanje antivaksera zlim, ubicama i slicno. To sigurno dovodi do jos veceg jaza. Problem je sto jos niko ili nema resenje ili ga ne traze svi.

Citao sam da je lutrija u USA bila efikasna samo u prvom gradu, posle nista. Probali su obe vrste : da izvlace iz korpisa vakcinisanih i da izvlace bez obzira na status, ali da dobitnik mora biti vakcinisan. Nije upalilo.

Glasam za zakon, bas smo slabo vakcinisani

Ne vakcinise se zbog empatije, vakcinise se iz istog razloga jer se ne dolazi sa otvorenim plamenom pored kante sa benzinom, jer se ne hvata go provodnik, jer se peru ruke posle nuzde (ili mozda ne). Dakle iz najsebicnijih razloga. Svoje guzice.

Picka li im materina za ovaj savetnicki gaslighting za siromasne koji su uvezli spolja. I za uzgajanje “sve je relativno ekipe”.

7 minutes ago, Lezilebovich said:

Mislis posto su im alt rajt ideolozi i libertarijancici prodali avax ideologiju (a svi uredno vakcinisani i u sterilizovanom onruzenju) na nula obrazovanja, pa onda da to delimicno poniste sitnom podmitusom. A mozda i profitiraju.

Hoce to da radi ubilo se.

Edited by Moonwalker

Zakon o obaveznoj vakcinaciji po cenu ulicnih sukoba,jbg. Druge nema, bukvalno
Pa da, samo je ta cena za ove na vlasti "previsoka"...
Pri tome ja mislim da bi to na kraju prošlo glatko, mi smo narod pičkica, uvek, bilo bi malo gunđanja i to bi bilo to...

... Shiit has hit the fan

Nestorović je danas bio na Pinku zajedno s promoterom ivermektina Sašom Borojevićem i pričali su o raznim glupostima, pedofilima i narkomanima, ne i o vakcinama. Dakle, lik je bukvalno na dugme, kad im treba da truje o vakcinama, on truje, kad im treba da truje o nečemu drugom, on truje o tome.

Sve sam bliži da poverujem u tezu da je u režimskim medijima toliko jer ga spremaju za kandidaturu da odvuče glasove stvarnoj opoziciji.

ja se bojim da on ima sanse da udje u 2. krug