October 15, 20213 yr Popular Post ja sam juce i prekjuce drzala obuku za nekih 150 ucesnika (podeljeni po grupama), a angazovala me jedna drzavna agencija. svi su nosili maske sve vreme, par puta je dosao predstavnik organizatora da proveri i opomenuo neke koji su ih bili spustili ispod nosa. obuka je obavezna za ucesnike ako hoce da dobiju licencu. niko nije nijednu rec rekao protiv maski, ali bas ni zucnuo. naravno da moze, sa pola promila onih koji bi se ozbiljno bunili. kad bi se zaista htelo.
October 15, 20213 yr 4 hours ago, Mil@n said: Ne znam kada je više ljudi umiralo od gudre, logički bi rekao da danas sa obzirom da je više. Nema veze to što ju je više, bitnije je šta se više konzumiralo. Ne znam koje si godište, ja sam 82. Bombardovanje, 17 godina, pre toga nešto stidljivo, upoznajem se baš baš sa tim svetom, koji nije bio nikakva retkost tada. Ne znam da l je bilo moguće da zaglaviš uopšte sa nekom ekipom, bilo gde, a da neko nešto ne izvadi. Ako napregnem mozak sigurno bih došao do cifre od oko 20ak ljudi koji su ili pokojni ili trajno sjebali život zbog droge. Neke sam lično znao, neke video jedanput dvaput u životu, bili su prijatelji mojih prijatelja. Jedan od bližih ljudi iz tog perioda ubio ćaleta, a jedan se ugušio, visili zajedno par dana pred smrt njegovu. Jbt, što kaže hermetico, trodoni išli kao bombone, omladina više visila po apotekama nego u video klubovima. Pa nama su dolazli drugari iz vršca a mi išli kod njih da bi završavali trodone jedni drugima jer su nam lokalni apotekari znali roditelje. Baš ono bilo beznađe, parkovi puni omladine koja je duvala, normalni ljudi sa decom zaobilazili dečije parkove, trava se pušila i na odmorima, pa artani, pa sličice, pa ekseri, malo malo neko zaglavi debelo sa heroinom. Niko nema posao, šverc, "snalaženje" ili dilanje. Baš sam dosta u tom periodu išao po rock koncertima, svirkama lokalnim, ekipe iz vrrša, beograda, zrenjanina, kasnije tehno žurke, barutana, smederevska tvrđava, hale sportova, spens, pičke materine, ekseri ispadali iz džepova samo tako. To su bre bile hiljade i hiljade klinaca, ma nema ko nije išao. Neuporedivo sam ovim danas, radim sa klincima, ne kao pedadog, sa me ne shvatiš pogrešno već smo kolege u hali, alkohol prednjači. U principu spid ili ako se ima para za belo vikendom, po standardima našim iz tog vremena ne bih ovo danas nazvao ni konzumentima sa vremena na vreme, ono je tad za ogromam deo omadine bio način života. Znaš, sretenš nekog ko ti je poznat i pitaš sa koje se žurke znate. Pa vojska, niš, jao, dan i po je bilo potrebno da se nađe ekipa. Možda debelo grešim, ali ova država više nikad, na sreću, neće videti toliko sjebanih porodica, života i umrlih od droge nego što je tad videla. Pa i sad garantujem da je više matorih konja koji se rade kokainom nego mladih.
October 15, 20213 yr sad sam potrazila od kada je ova slika, ove svinjske glave se unose jedna drugoj u facu bez maski u maju 2020. a propratni tekst je nadrealan. Quote U okviru panela "U susret drugom talasu" izbila je rasprava među članovima našeg Kriznog štaba dr Branimira Nestorovića, dr Darije Kisić Tepavčević i dr Predraga Kona. - Ne mogu da verujem da je prošlo tri meseca. Nismo znali šta da radimo. Prošli smo bolje nego najoptimističkiji model koji smo imali - rekao je na početku svog izlaganja pulmoglog Branimir Nestorović, nakon čega je njegovo izlaganje odmah prekinula epidemiolog Darija Kisić Tepavčević. - Ja odmah moram da se umešam. I te kako smo znali šta radimo - odgovorila je doktorka Kisić Nestoroviću, na šta se on nasmejao. Nestorović je doktorki odgovorio u svom maniru. - Dariju stalno boli glava od mene, ja ću da joj kupim piće - kazao je Nestorović. Tačku na celu priču o tome da li su znali ili nisu znali šta rade stavio je epidemiolog Predrag Kon. - Sve vreme smo znali tačno šta radimo. Bez dileme u sekundi - stavio je Kon tačku na diskusiju. https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:867588-Kisic-prekinula-Nestorovicevo-izlaganje-Dariju-boli-glava-od-menekupicu-joj-pice
October 15, 20213 yr Koji je to pijačarski ološ, muka mi, a još više me (kad god vidim te nabrekle glavudže) iznervira podsećanje na činjenicu da sam ih branila i bila spremna da im verujem na početku i ostavljala im benefit™ sumnje™ i penila na napade kao glupo june. Ubice. Edited October 15, 20213 yr by Taihoskopija
October 15, 20213 yr tesko je bilo (onda) pojmiti koliko vlast ima u steku lekara koje zivo zabole za ljudske zivote.
October 15, 20213 yr branili smo kona, kao u nekom drugom zivotu da je biloa pa ja jesam, kad sam pre 15 godina trazila neshto za dete u gradskom zavodu, shto sam pre njega (kona kao direktora ustanove) rutinski zavrshavala, isto u gradskom zavodu (vakcinaciju inaktivisanim poliom), lik me oduvao na stepenicama, gospodjo, konzilijarno mishljenje ovo ono materine zbogom zoharko. srecom kroz pola godine sishao inaktivisani polio i u domove zdravlja medj narod, pa se posao obavio. mislila sam jebotebog ovaj pre podne mak na konac popodne u sitna creva kad vidi vraga kako mu se povecala margina sent from novi mnogo jak bubamoto.
October 15, 20213 yr https://nova.rs/vesti/drustvo/posle-svadbe-u-kraljevu-cak-100-ljudi-zavrsilo-u-kovid-ambulanti/
October 16, 20213 yr Popular Post 7 hours ago, mraki said: Znam za jednu svadbu sutra u Kraljevu, isto 300-400 ljudi. Prosecan covek je primitivan. Sistem mora da ga utera u pravi kolosek. Bez sistema imamo ovo. Meni su zivci sve tanji, dotukla me situacija sa mladim kolegom (pisala sam o tome). Izasao je iz bolnice, jedva hoda, kao da su ga zalecenog pustili. Samo da bude sve u redu i da se oporavi. Odzvanjaju mi u glavi njegove reci Nigde nisam isao osim na posao, i masku nisam skidao
October 16, 20213 yr jednom davno je dusan kovacevic (ako me secanje ne vara) izjavio (parafraziram) - kad bi nas parlament glasao za suzbijanje kuge u srbiji, pola bi bilo protiv. ladno je bio u pravu.