Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

a dobro, studenti bash pojachano seru od kad je bolonja, samo shto ne traze josh i da im se upishe ocena poshtom, bez pitanja, da ni ne dolaze.

evo, sad to skoro i da moze, samo shto ovi gadovi jebiga traze da propituju [emoji38]ol:

bukvalno nije svako za studiranje. nije ni za srednju shkolu, al eto neki minimum daj da se odrzi s_w.gif

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Toliko nam dobro ide ova borba sa virusom da su ustanove socijalnog staranja stavili u lokdaun, naravno ne i za javnost. 
Koje ustanove?

... Shiit has hit the fan

12 minutes ago, Budja said:

Istinita anegdota:

Zale se studenti na 1 koleginicu profesorku da ih je "emocionalno povredila". Kako? Rekla im je da postoji mogucnost da padnu ispit. Kazu, takodje, da im ne daje prostor za "misljenje". Studenti bi da "smatraju" ali da nauce neku teoriju i nesto procitaju pa onda da smatraju i diskutuju, to tesko.

Nije to specijalitet Srbije, to je duh vremena, opsta relativizacija kako na trampovskoj desnici tako i na dogmatskoj "critical" levici.

I onda se desi tupost i ravnodusnost koja u jednom trrenutku eksplodira (Cile 2019, spanske ulicne zurke ovog leta, Srbija avgust 2020, Ekvador 2019...) eto tako.

To meni najvise smeta, nekako sam zbunjena. Imam i ja primer kad sam rekla uceniku da mu zadatak nije tacan i gde je pogresio. Rekao je da smatra da je tacan :D. Branio je svoj stav i nakon primera gde mu pada resenje. Tada sam postavila granice da ne ulazim u takve diskusije. Nije tacno zbog toga i toga, ako ne razumes mogu samo da te ocenim sa  Ucenik ne prepoznaje gradivo, upucen na dopunsku nastavu

Danas razgovarao sa sekretarom u Ministarstvu zdravlja i čuo neke horor priče činjenice.
Sve u svemu oni su vrlo svesni situacije i u kakvom smo sranju "al jbga...".
Kaže i da je problem kod ovih avaxa što, pošto ne veruju u virus, ignorišu probleme i dođu podmaklom stadijumu...
E da, ljudi koji se ozbiljno bave predviđanjem toka epidemije u ustanovama kažu da očekuju veliki udar na mlađu populaciju u narednom periodu.

17 minutes ago, Frank Pembleton said:

Danas razgovarao sa sekretarom u Ministarstvu zdravlja i čuo neke horor priče činjenice.
Sve u svemu oni su vrlo svesni situacije i u kakvom smo sranju "al jbga...".
Kaže i da je problem kod ovih avaxa što, pošto ne veruju u virus, ignorišu probleme i dođu podmaklom stadijumu...
E da, ljudi koji se ozbiljno bave predviđanjem toka epidemije u ustanovama kažu da očekuju veliki udar na mlađu populaciju u narednom periodu.

kolko mladju, 20+ ili 20- ?

33 minutes ago, Frank Pembleton said:

kažu da očekuju veliki udar na mlađu populaciju u narednom periodu.

+

13 minutes ago, munze said:

kolko mladju, 20+ ili 20- ?

U kom smislu veliki Frank? Veliki broj klinaca?

Edited by Moonwalker

Pa za očekivati je da se svi po školama razbole. Kod moje starije danas prešli na kombinovanu. Dvoje pozitivno a pola odeljenja ne dolazi na nastavu.

Edited by maheem

20-
Kažu da već imaju "priliv"...

jebiga. da ne bude da nisam rekla. srecna okolnost je da nama deca i nisu toliko vazna dry.png

sent from novi mnogo jak bubamoto.

D ovo od drzave nema.

Ovo je bre livada, ima ove pljackase, ima okuzeni narod po zbegovima, usranu poljsku bolnicu, pada neka kisa, dolazi zima i to je to.

A deca, koga briga.

42 minutes ago, Frank Pembleton said:

20-
Kažu da već imaju "priliv"...

Pa naravno da imaju priliv zato sto je zarazenih ko zna koliko. Teza klinicka slika se ne vidi na 100 zarazene dece, ali na 10000 naravno da imamo na respiratoru nekoga 20- 

Još kad bi postojao neki način da se izbegne teža klinička slika.... Oh wait.

Ali dobro, makar ne studiraju arheologiju.

Arheologija i filozofija - neprijatelji progresa!

On 14.10.2021. at 15:08, radisa said:

Jel možeš da zamisliš da neko sa 26 godina, sada izvrši puč i smeni vladara? Pre 100+ godina, to se recimo desilo u Srbiji... Grupa oficira mlađih od 26 godina je smenila vlast... Sad, tako nešto je nemoguće... :(

Hm, off topic, ali meni je to pozitivno, što nema snage za puč i de facto vladavinu vojne hunte koja vodi zemlju u rat.