October 15, 20213 yr 1 minute ago, Taihoskopija said: Danas nije popularan heroin, rakčina među drogama, kao što je bio '90. i ranih '00, kada se masovno umiralo i bukvalno ne postoji grad u Srbiji devedesetih da nije umrlo ili propalo do žicanja za kartu i kiflu bar nekoliko ljudi iz generacija koje su sazrevale u tom vremenskom opsegu. I ostalo je sranje, ali ne kao heroin, pa je manja smrtnost i malo manje galopirajuća destrukcija. A klinci su istovremeno i ok i govna, kao i svi klinci u svakom vremenu, ove kritike su identične kritikama vaših roditelja na račun vaših generacija i kritikama baba i deda na račun generacija vaših roditelja i nema ništa novo pod suncem. Kod nas u Čačku se od heroina nije umiralo samo od overa nego i od automobila koje voze drogirani. Na prvu loptu mogu da se setim nekoliko slučajeva, to je bilo opšte mesto seo drogiran za volan nije kočio. Stvarno mi ništa u životu nije bilo strano, sem pajdomana. Toliko je ljudi koje znam zaglavilo na ovaj ili onaj način do mog polaska u gimnaziju da posle nisam dozvoljavao nikakve verbalne, emocionalne ili kakve god transakcije s ljudima koji se rade dopom, ne sećam se da sam ikad imao strožiju politiku prema bilo čemu. Ne znam ni kako dop izgleda, bukvalno. Ali mislim da je promašena tema, nevakcinisanje i štagod s mladima nema veze s drogiranjem i ne treba objašnjavati time, nije faktor.
October 15, 20213 yr Pa ima ona logička vratolomija: ne smeta nam da unosimo svakojake opijate u sebe, al nam smeta vakcina.
October 15, 20213 yr 2 minutes ago, Filozof manijak said: Pa ima ona logička vratolomija: ne smeta nam da unosimo svakojake opijate u sebe, al nam smeta vakcina. Čuj, da naprave kontigente koji su pomešani s psihoaktivnim supstancama svakako bi se više ljudi vakcinisalo, škodilo im to ili ne.
October 15, 20213 yr Ja to stalno kažem: Nemamo drogu u školskoj klupi ako pričamo o deci, ali imamo drogirane roditelje na roditeljskim sastancima (i to ne malo njih). Ali ta poređenja pre-danas više-manje su mi skroz nezahvalna dok ne pitam nekog ko ekšuali prati. A pitaću.Naravno da ima droga u školskoj klupi, i to osnovnoj školskoj klupi. Sent from my Mi 10 using Tapatalk
October 15, 20213 yr 3 hours ago, Sandradjer said: Pogledala sam izjave ovih sa tribine. Kazu dvojica od trojice Nismo dosli nikoga da ubedjujemo nego da diskutijemo. Kakva je to diskusija izmedju sesnaestogodisnjaka i virusologa/epidemiologa o vakcinama. U smislu da im se odgovori na neka pitanja, naravno da da. Zaista mislim da su problem granice. Stalno se preispitujem u skoli da li radim dobro i gde su mi upravo te granice. Da li u tvojoj skoli djaci imaju sapun i toplu vodu za pranje ruku i koliko cesto se luftiraju ucionice? Oni nisu ni zdravstvene radnike po kovid bolnicama ubijedili da se vakcinisu, a sad kao misionare medju srednjoskolcima.
October 15, 20213 yr 39 minutes ago, Mil@n said: Naravno da ima droga u školskoj klupi, i to osnovnoj školskoj klupi. Sent from my Mi 10 using Tapatalk Zamisli! Za razliku od pre.
October 15, 20213 yr Toliko nam dobro ide ova borba sa virusom da su ustanove socijalnog staranja stavili u lokdaun, naravno ne i za javnost.
October 15, 20213 yr Zamisli! Za razliku od pre.Pa jeste, "u moje vreme" toga nije bilo ni blizu, a živim 30km od BGa u gradu od 30.000 ljudi.Sad, koliko je to merodavno šire ne znam ali je tako.Sent from my Mi 10 using Tapatalk
October 15, 20213 yr 3 minutes ago, James Marshall said: Toliko nam dobro ide ova borba sa virusom da su ustanove socijalnog staranja stavili u lokdaun, naravno ne i za javnost. Je l to jedini potez države do sada u ovom talasu?
October 15, 20213 yr 1 minute ago, maheem said: Je l to jedini potez države do sada u ovom talasu? jbg, ja sad čuh za ovo, kao što rekoh, neke stvari se rade ispod žita. Evo tražim vijest na sajtu min. rada, nema ništa, a meni javljaju da nema ni unutra ni van iz ustanove. S jedne strane bi da zaštite određene kategorije, sa druge da se ne diže panika i da se ne kvari narativ o pobjedi nad koronom, po ko zna kojom po redu.
October 15, 20213 yr 5 minutes ago, Mil@n said: Pa jeste, "u moje vreme" toga nije bilo ni blizu, a živim 30km od BGa u gradu od 30.000 ljudi. Sad, koliko je to merodavno šire ne znam ali je tako. Sent from my Mi 10 using Tapatalk Ma ne možeš da porediš državu koja je imala ratove next door, s ljudima koji idu u rat vraćaju se, kriminal pušten s lanca zbog šverca i neznam šta, kašikara 10 maraka gde oćeš donosili non stop u školu, takođe i pištolje (200e) kojima su se i upucavali. U moju osnovnu su neki đaci dolazili poršeima i skupim motorima i bar 10 ljudi nabrzaka mogu da izlistam koji su baš brzo posle poginuli. Bilo je normalno da znamo čoveka na koga je pokušano 5 atentata pa ga ubili iz šestog, moj komšija (ćale švecine najbolje drugarice iz osnovne) pao za deset naručenih ubistava, lik tu iz komšiluka. Uopšte ne mogu da počnem da nabrajam čega se sve sećam, ne može da se poredi zakoni dečja prava mogućnost putovanja razmene informacija učinile su svoje nema šanse da me ubediš da je sad labavije nego tad.
October 15, 20213 yr 1 hour ago, Paul Gompitz said: Da li u tvojoj skoli djaci imaju sapun i toplu vodu za pranje ruku i koliko cesto se luftiraju ucionice? Oni nisu ni zdravstvene radnike po kovid bolnicama ubijedili da se vakcinisu, a sad kao misionare medju srednjoskolcima. Moja skola nije bas primer koji pokazuje stanje u skolama sto se tice tople vode, sapuna i luftitanja. Sve to postoji, mala odeljenja jer je skola od nacionalnog znacaja pa samim tim i finansiranje je bolje. I da, postoje vakcinisani ucenici, nose maske i postuju sve, makar u skoli. I imamo ove druge koji ne nose maske, odmah im je hladno cim se otvori prozor i slicno, koji kaslju ali znaju da nije korona i taaako
October 15, 20213 yr 4 hours ago, Sandradjer said: Pogledala sam izjave ovih sa tribine. Kazu dvojica od trojice Nismo dosli nikoga da ubedjujemo nego da diskutijemo. Kakva je to diskusija izmedju sesnaestogodisnjaka i virusologa/epidemiologa o vakcinama. U smislu da im se odgovori na neka pitanja, naravno da da. Zaista mislim da su problem granice. Stalno se preispitujem u skoli da li radim dobro i gde su mi upravo te granice. Istinita anegdota: Zale se studenti na 1 koleginicu profesorku da ih je "emocionalno povredila". Kako? Rekla im je da postoji mogucnost da padnu ispit. Kazu, takodje, da im ne daje prostor za "misljenje". Studenti bi da "smatraju" ali da nauce neku teoriju i nesto procitaju pa onda da smatraju i diskutuju, to tesko. Nije to specijalitet Srbije, to je duh vremena, opsta relativizacija kako na trampovskoj desnici tako i na dogmatskoj "critical" levici. I onda se desi tupost i ravnodusnost koja u jednom trrenutku eksplodira (Cile 2019, spanske ulicne zurke ovog leta, Srbija avgust 2020, Ekvador 2019...) eto tako.