Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

btw upravo dobih sms od NBG opštine:

Opstina Novi Beograd pripremila je za sve Novobeogradjane najgledaniju predstava u regionu, "Djurologija", koja ce se igrati 22. oktobra u Hali sportova.
Ukoliko zelite da je pogledate, posetite Servisni centar opstine i preuzmite besplatne karte koje smo obezbedili za vas.

pa ako ima zainteresovanih za kovid sad znaju gdje treba da se jave.

4 hours ago, Hermetico said:

Više droge nego devedesetih? Važi. Tad su se trodoni kupovali kao žvake, samo uđeš u apoteku maloletan punoletan svejedno. Ja radim s mladima isto 11 godina, potpuno drugačiji utisak od tvog. Mladima je ostavljen svet u kom je rast temperature iz godine u godinu realna opasnost, kao i vazduh koji neće moći da dišu. A što se Otpora tiče, na našem primeru su naučili da su kombine jače i ne vredi se drkati po ulici.

Možda ne bi trebalo da radiš s mladima, ako o njima imaš takvo mišljenje. Ako neko učini da čovek kao vrsta opstane, to će biti oni.

Ne znam šta se kupovalo, znam da sam  znao na prste jedne ruke u osnovnoj ko se jebao, u srednjoj ko je duvao travu, a ne znam bukvalno NIKOGA ko se rokao tabletama ili nekim težim drogama. A nije baš da živim na u nekoj pripizdini od 45 stanovnika. Ne kažem da tada nije bilo toga, ali sada od toga bukvalno ne možeš da pobegneš niti da ne primetiš. Danas mladi imaju potrebu da se pohvale time, da se "rade", da su se "odvalili, razvalili", a nekad su se ljudi krili. 

Jedno je sigurno, za mlade je život danas dosta izazovniji, mnogo toga što može da ih skrene sa puta, a iskušenja i izazovi mnogo veći ili ih je kvantitativno mnogo više nego pre tipa 30 godina. Nažalost brojke su protiv njih, i da ponovim i tebi, ako pročitaš moje postove ponovo videćeš da nisam okrivio mlade, ali izgleda da pišem na Bugarskom. Samo konstatujem kakvi su. Možda ti radiš u mensi npr, ne znam. 

Ako neko učini da čovek kao vrsta opstane - pa naravno da će biti oni, neće to biti pokret penzionera, ljudi imaju limitiran životni vek. Mi "stariji" 30 godina posle 90ih i Slobe i 3 rata i svega što smo prošli živimo nikad gore, pa me baš zanima šta će to njih da opameti. Naravno, jako bih voleo da grešim.

lol, devedesetih se nije drogiralo. mozda u diznilendu. nisu ljudi otvoreno smrkali koks na javnim mestima, ali zato pajdo, tablete, razni inhalanti tipa lepka, ko dobar dan. 

30 minutes ago, laser lotus said:

btw upravo dobih sms od NBG opštine:

pa ako ima zainteresovanih za kovid sad znaju gdje treba da se jave.

Bice tu puno smeha i kapljica

15 minutes ago, Joe D said:

lol, devedesetih se nije drogiralo. mozda u diznilendu. nisu ljudi otvoreno smrkali koks na javnim mestima, ali zato pajdo, tablete, razni inhalanti tipa lepka, ko dobar dan. 

Jednostavno pitanje, šta misliš kada se više drogira/lo/, danas ili pre 30 godina?

je li pričamo o kvantitetu ili kvalitetu brt :fantom:

Devedesetih je u mom odeljenju u V gimnaziji svega par ljudi duvalo, jedna drugarica je bila na tabletama. U Negotinu gde mi je bio ćale je sigurno bar 50% mladih od 14-18 bilo na trodonu i rivotrilu, da ne pričam o količini insulinskih špriceva "za babu" koji su se svake noći prodavali. Dakle jako zavisi od okruženja.

7 minutes ago, Mil@n said:

Jednostavno pitanje, šta misliš kada se više drogira/lo/, danas ili pre 30 godina?

danas svakako, veca dostupnost, raznovrnija ponuda. kad ti mislis da je vise ljudi umiralo od gudre? mislim, blago tebi ako nisi znao nikoga ko je bio navucen na nesto od toga, to je sve sto mogu da kazem na tu temu.

Pogledala sam izjave ovih sa tribine. Kazu dvojica od trojice Nismo dosli nikoga da ubedjujemo nego da diskutijemo. Kakva je to diskusija izmedju sesnaestogodisnjaka i virusologa/epidemiologa o vakcinama. U smislu da im se odgovori na neka pitanja, naravno da da. Zaista mislim da su problem granice. Stalno se preispitujem u skoli da li radim dobro i gde su mi upravo te granice. 

2 hours ago, Joe D said:

danas svakako, veca dostupnost, raznovrnija ponuda. kad ti mislis da je vise ljudi umiralo od gudre? mislim, blago tebi ako nisi znao nikoga ko je bio navucen na nesto od toga, to je sve sto mogu da kazem na tu temu.

Što bi rekli rest my case. 

Naravno da sam znao, u tome je i problem, bilo ih je jako malo i svi smo znali koji su. Sad ih ne možeš prebrojati. I to od osnovne škole pa na gore. Naravno, postoji i razlika u podnebljima i sredinama u kojima se živi, zato i govorim o nekim evidentnim faktorima, a to je opšta sve prisutnost droga na svakom koraku. Doduše, za moju sredinu je neuporediva razlika pre 25 godina i sada, za druge ne mogu da tvrdim ali sumnjam da su velike razlike.

Ne znam kada je više ljudi umiralo od gudre, logički bi rekao da danas sa obzirom da je više.

Ne znam šta znači 'više drogiralo'. Danas je health culture mnogo jači od malena, 90tih si kupovao vutru na ulici (Banija, Omen, Stidentski park), danas moraš znati nekog negde. Tablete, uključijući opioide se jesu prodavale bez recepta i bilo kome to je isto ko dop. Da uzmemo broj overdose mrtvih selebritija iz 80tih i 90tih i danas kao primer, jer o tome pišu mediji. Bolji pokazatelj nego rekla-kazala.

EDIT Ali nema frke, ne mrzi me za ovo ću da iscimam stručnjaka i pitam. Zavisi i koje droge i u kom intenzitetu, ali rested case je za sad prilično tanak.

Edited by Hermetico

Drogiraju se vise deca, ali se tvoji i moji vrsnjaci, oni koji su u parama i karijeri narocito, drogiraju i vise od te dece. sto im sad ne pokazuju ispravni put, sva ta kulturnija deca iz proslih vremena, ojebine od 4+ banki na koksu, ima ih koliko hoces na svakom koraku.

3 minutes ago, Joe D said:

Drogiraju se vise deca, ali se tvoji i moji vrsnjaci, oni koji su u parama i karijeri narocito, drogiraju i vise od te dece. sto im sad ne pokazuju ispravni put, sva ta kulturnija deca iz proslih vremena, ojebine od 4+ banki na koksu, ima ih koliko hoces na svakom koraku.

Ja to stalno kažem: Nemamo drogu u školskoj klupi ako pričamo o deci, ali imamo drogirane roditelje na roditeljskim sastancima (i to ne malo njih). Ali ta poređenja pre-danas više-manje su mi skroz nezahvalna dok ne pitam nekog ko ekšuali prati. A pitaću.

Danas nije popularan heroin, rakčina među drogama, kao što je bio '90. i ranih '00, kada se masovno umiralo i bukvalno ne postoji grad u Srbiji devedesetih da nije umrlo ili propalo do žicanja za kartu i kiflu bar nekoliko ljudi iz generacija koje su sazrevale u tom vremenskom opsegu. I ostalo je sranje, ali ne kao heroin, pa je manja smrtnost i malo manje galopirajuća destrukcija. 

A klinci su istovremeno i ok i govna, kao i svi klinci u svakom vremenu, ove kritike su identične kritikama vaših roditelja na račun vaših generacija i kritikama baba i deda na račun  generacija vaših roditelja i nema ništa novo pod suncem.