Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

a ne postoji niko ko zna da razgovara sa srednjosklcima, ili narodom uopste, vec se salju ovi vec odavno kompromitovani i losi komunikatori da nesto kao rade?
njihova nesposobnost je ravna samo njihovoj pokvarenosti.
Ma nisu oni ni imali nameru da razgovaraju sa njima.
Jedina svrha je da ovi poput micelijuma podilaze vlasti kako gruvaju kampanju za vakcine.

... Shiit has hit the fan

1 hour ago, az67 said:

image.png.4575950831b0d45f4103016208be543c.png

crveno - sfrj

zuto - litvanija, letonija, estonija

zeleno - rusija, belorusija, ukrajina, moldavija

svetlo sivo - rumunija, bugarska, albanija

tamno sivo - poljska, ceska, slovacka, madjarska

plavo - ostatak evrope

hmmm... zgodno za politicke igrice, ali zanimaju me izvori? prva ili druga doza? ukupno stanovnistvo ili samo odrasli?

pogledao sam aktualne podatke za Hrvatsku na stranicama HZZO, dosad je s dvije doze procijepljeno tek 42,76% stanovnistva. prvom dozom 45,66%.

https://www.hzjz.hr/aktualnosti/covid-19-izvjesce-hzjz-a/

2 hours ago, munze said:

ima u jednoj od zeninih skola takav slucaj. skola puna pozitivnih nastavnika, dosta dece ne dolazi, a nece da ih testiraju. roditelji jednog decaka mu ne dozvoljavaju da ide u skolu jer u porodici imaju onkoloske bolesnike, i traze da mali moze da ima onlajn nastavu. uprava im to ne dozvoljava jer nemaju dozvolu ministarstva. jos bi i trebalo da kazne malog jer ne dolazi u skolu, sto je suludo.  i evo sad direktorka kuka i moli roditelje one slinave dece da ih testiraju, da bi mogla da odeljenje prebaci na onlajn. :frust:

Kakvo ludilo. Jos mi i zao direktorke. Umesto da svakog slinavog posalju kuci, ne moze u skolu tokom pandemije i tacka. Pa neka roditelji vide sta ce. Bez lekarskog opravdanja nema nastave za tebe 

13 minutes ago, Vjekoslav said:

hmmm... zgodno za politicke igrice, ali zanimaju me izvori? prva ili druga doza? ukupno stanovnistvo ili samo odrasli?

pogledao sam aktualne podatke za Hrvatsku na stranicama HZZO, dosad je s dvije doze procijepljeno tek 42,76% stanovnistva. prvom dozom 45,66%.

https://www.hzjz.hr/aktualnosti/covid-19-izvjesce-hzjz-a/

Ukupno stanovnistvo, prva doza (ko se vakcinisao prvom, bice uskoro vakcinisan i drugom), source je ourworldindata.org

Može da se priča. Kaže im se da su degenerici nevakcinisani, da će pobiti mamu, tatu, dedu i babu. Tu su samo zato, jer vakcine rade posao, inače bi ih već pokosile razne zarazne bolesti do pete godine života, i da od sutra mogu malo morgen da bleje po tržnim centrima, bioskopima, kafićima, jer tako nevakcinisani nemaju kovid propusnice.

• Popular Post
2 hours ago, Facundo Orellana said:

Može da se priča. Kaže im se da su degenerici nevakcinisani, da će pobiti mamu, tatu, dedu i babu. Tu su samo zato, jer vakcine rade posao, inače bi ih već pokosile razne zarazne bolesti do pete godine života, i da od sutra mogu malo morgen da bleje po tržnim centrima, bioskopima, kafićima, jer tako nevakcinisani nemaju kovid propusnice.

evo mog iskustva. mozes da im pricas, al bez uspjeha. vrijedjanjem tek neces nista postici. klinci ocigledno misle da virus za njih nije opasan. a sluzbeni grafikoni govore njima u prilog.

Spoiler

Raspodjela svih preminulih osoba po dobi i spolu od početka epidemije do 10. listopada 2021.

slika-6.png

sto se zastite drugih tice, kazu da se stariji (bake, deke) trebaju zastititi, ali ne i oni, jer njima zastita ne treba. kada bi cijepljenje proizvodilo tzv. sterilizirajuci imunitet, dakle da cijepljeni ne prenose virus drugima, oni bi razmislili. medjutim, i mi koji smo cijepljeni mozemo zaraziti druge, i to im je, dakle klincima, jos jedan argument da je cijepljenje, za njih, besmisleno. posljednji argument (koji sam ja izvlacio iz rukava) bio bi onaj o dozvoljavanju virusa da cirkulira covjecanstvom, gdje se vremenom stvaraju nove, opasnije varijante, gdje onda ni cijepljeni nisu zasticeni. zijevanje. zasto zijevanje? zato sto njihov moral ne dobacuje tako daleko / siroko (dakle na covjecanstvo).

tako su odgojeni. oni su centar svijeta, oni su najbitniji, oni imaju svoja neotudjiva prava, a prije svega, imaju svoje pravo glasa, i pravo na svoj stav, ma koliko taj stav bio nehuman, ili imbecilan. na koncu konca, oni su maze svojih kretenskih roditelja koji su lijecili vlastite komplekse na svom podmlatku. oni su, u biti, djeca nezrelih ljudi.

11 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Moj pradeda je bio jedan od pucista, inace vrlo blizak Apisu. Ja verujem da je svima njima zaista bilo dozlogrdilo da trpe Aleksandra i da su im namere bile najbolje, pa opet ne mogu da opravdam nacin na koji je sve zverski izvedeno i da budem ponosan na cin. I ne bih pozeleo da se tako nesto ponovi bilo gde.

Imali smo 5. oktobar kao sredstvo odbrane glasova na izborima na kojima smo presudili diktatoru. Moze dakle i bez puca. I da, mogu da zamislim da se tako nesto ponovi..

Ideologija ili verovanje u nešto, to je ono što je u stanju da pokrene šire narodne mase.

Sadašnje vreme je vreme indolencije i apatičnosti, bez vere u promenu nema ni promene.

10 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

civilizovanijem i društvu koje baštini  evropsketm vrednosti

a da su bačeni sa terase što kaže samael fakat je da bi bili pošteđeni renesanse njihove politike

plus uz njih dvoje još desetak-dvadest perjanicatm sps politike

Glavna greška 5. oktobra je što 6. oktobra nisu okićene bandere na Terazijama. Samo to je moglo da spreči ovakav razvoj događaja.

Može da se kaže da je "besmisleno" pričati tim srednjoškolcima.
Ali mora da im se kaže, a ne " hihi haha eto šta da radimo, to je tako".
Jer jednog dana će se pričati o ovome, da ne bude "pa niko nije imao ništa protiv"...

... Shiit has hit the fan

kad bi vakcinisanje podrazumevalo pravo na, npr, 100gb mobilnog neta mesečno free u narednih godinu ili dve, procenti vakcinisanih bi eksplodirali među mladima. ili neka slična mera koja bi im delovala fantastično

na žalost, sve je izašlo na tržište i sve je na prodaju. tako da je ubeđivanje nekoga u ispravnost nekog postupka, javni interes, obzire prema drugima isl. naprosto gubljenje vremena u situaciji kada vremena nema. ali ponuda koja zadovoljava neki lični interes bi delovala (u zavisnosti od starosne grupe i ponuda treba da bude različita)

ovde imaš situaciju da nešto treba da se uradi i da se uradi brzo. dva su načina. prinuda ili kupovina. kako prinudu neće da koriste, ostaje da ih nekako/nečim kupe (kao što kupuju i glasače, nije da im je taj metod nepoznat)

ja naravno mislim da je, sve to skupa, jedna katastrofa i da tako ne bi smelo da bude. ali neće se to promeniti preko noći, ako će uopšte

20 hours ago, Mil@n said:

Kako bih ti rekao, sa obzirom da 11 godina intenzivno radim sa "mladima" mogu ti reći da nisi u pravu i da je ta gomila debila malo veća od te gomile ok ljudi. 

Ja sam sa tipa 17, 18 bio ponosni otporaš i hteo da bežim od kuće jer mi je keva sakrila bedževe i neki otporaški merchandise, sada ne mogu da zamislim da se neko u tim godinam od ovih klinaca koje viđam svaki dan sa time zajebava. 

Velika je razlika između mladih tada i sada, mnogo više droga (ili je isto, samo što sada klinci nemaju otklon pa svi redom duvaju i rokaju se tabletama), promiskuiteta, odrastanje u ovakvoj Vučićevoj Srbiji pa i onoj pre njega, ostaviće danak na njih, kao i što su im roditelji odrastali u 90im i verovatno ne mogu bolje da ih nauče. O modernim tehnologijama i uticaju iste na mlade da ne pričam. 

U ostalom, vidimo i na primeru studenata koji su bili jedna od osovina svih promena u prošlosti, gde su sada i kada deluju, kad treba da ih izbace iz doma. Gde opet, uglavnom, žderu alkohol i drogiraju se. 

Naravno da priča ima dve medalje, ali ja nisam optimista kada su mladi u pitanju, blago rečeno.

Više droge nego devedesetih? Važi. Tad su se trodoni kupovali kao žvake, samo uđeš u apoteku maloletan punoletan svejedno. Ja radim s mladima isto 11 godina, potpuno drugačiji utisak od tvog. Mladima je ostavljen svet u kom je rast temperature iz godine u godinu realna opasnost, kao i vazduh koji neće moći da dišu. A što se Otpora tiče, na našem primeru su naučili da su kombine jače i ne vredi se drkati po ulici.

Možda ne bi trebalo da radiš s mladima, ako o njima imaš takvo mišljenje. Ako neko učini da čovek kao vrsta opstane, to će biti oni.

Edited by Hermetico

Ova smesna drzava je ispravno procenila da bi ispala jos smesnija ako bi uvela obavezno vakcinisanje, iz prostog razloga sto to ne bi umela ili mogla da sprovede. Isto vazi i za kovid propusnice.

Generacije koje odgajaju ili su odagajile generacije bilmeza ce ozbiljno najebati. 

Onaj ko nece sebi da pomogne, njemu nema pomoci.

1 minute ago, Hermetico said:

Više nego devedesetih? Važi. Ja radim s mladima isto 11 godina, potpuno drugačiji utisak od tvog. Mladima je ostavljen svet u kom je rast temperature iz godine u godinu realna opasnost, kao i vazduh koji neće moći da dišu.

Siroti..ubise se od brige..zato nece pod iglu. 

Mislite šta hoćete, ovo je ionako postao topik za istresanje besa. Ne postoji gluplja i neodgovornija generacija od neke druge, u svakom slučaju kakvi god da su mladi neko ih je tako naučio ili ih nije naučio dovoljno.

EDIT Ja sam se ionako obratio ovom 'stručnjaku'. Inače se ne oglašavam po pitanju mladih, stvarno nek misli ko šta oće.

Edited by Hermetico

jedno pitanje za one koji se razumeju, broj antitela 268 - jel to OK?

ps-uvek sam smatrala da su tinejdzeri najbolji i najpametniji deo čovečanstva