October 14, 20213 yr 28 minutes ago, Facundo Orellana said: @Milošica Manipulacija?Serem se ja na mlade izmanipulisane, kako nisu 90-ih mladi bili izmanipulisani, ili početkom 2000-ih? Jedino se slažem da internet, kao i društvene mreže pasivizuju mlade, dodao bih, ne samo mlade. Kako se samo nakaradni stavovi primaju kod mladih, zašto se većinski apsolutno ne prihvata ni minimum društvene odgovornosti? Jesmo se mi kao društvo ispisali iz civilizacije još tamo 90-ih. Nismo ni pokušavali da se vratimo, osim za vreme Đinđića. Valjda ti mladi treba da stave prst na čelo, da shvate da neka loša imitacija Kine ili Belorusije nije baš dobro rešenje za sve nas. Oni se lože na još veću nakaradu od postojeće, naravno bez postojanja stava zašto je to tako. Jbg, ne bih ni ja išao za ovu štroku od države u rat, ali nemam problem da se vakcinišem zarad opšteg boljitka. 90ih si direktno imao rat, inflaciju, a čini mi se i konkretniju opoziciju. Teže je bilo biti izmanipulisan ako baš ne zaglibiš u Šešeljevu retoriku, ali ovde pričam o manipulisanosti u smislu loše je-idem na ulicu/loše je, ali sedim kod kuće. Ovo sada je perfidno, i tek će doći na naplatu samo tako, iako već dolazi naravno. Lično mislim da bi prosečna mlada osoba iz 90ih u ovakvoj situaciji sada bila pasivna kao što smo mi. Kritikovao AV po mrežama, među društvom i to je to. Isto mislim da bi reagovala i što se vakcina tiče, uz medijsku antivax scenu. Edited October 14, 20213 yr by Milošica
October 14, 20213 yr Popular Post Jao, kad cujem mitove o nama mladima iz 90ih, koji smo bili cudo nevidjeno, dodje mi tacno da se userem u gace. Usrana, propala generacija, kojoj su oteli mladost, pa je pola nas videlo nesto vise od Budimpeste i Grcke tek posle 2007. godine. Onda se jedna cetvrtine uvalila u fotelje dojeci se radikalsko sepsinim kurcem, druga cetvrtina je zapalila iz zemlje, treca je zavrsavala silne filozofije i arheologije zbog zakona samoupravnog socijalizma sto su im mame i tate propovedale, pa sada sa 40+ rade kao prodavci u Gigatronima, a cetvrta cetvrtina i dalje misli da je nevidjeno kul jer su slusali nesto dobre muzike i gledali nesto dobrih filmova zato sto je planeta zivela svoje zlatno doba pa su se i oni ogrebali za piraterijsku stvarnost. Klince boli kurac za sve i to vam najvise smeta, sto bi hteli da oni sada ispravljaju neka sranja koja sami nismo mogli ili nismo imali muda da ispravimo, a vrlo je verovatno i da smo ih samo dodatno zagovnali. Edited October 14, 20213 yr by Mos
October 14, 20213 yr Evo Ameri se raduju, nisu oni jedini ludaci. Edited October 14, 20213 yr by vememah
October 14, 20213 yr 18 minutes ago, Mos said: Klince boli kurac za sve i to vam najvise smeta, sto bi hteli da oni sada ispravljaju neka sranja koja sami nismo mogli ili nismo imali muda da ispravimo, a vrlo je verovatno i da smo ih samo dodatno zagovnali. Pa jel treba da nam bude drago što ih bole kurac za sve? Oni treba da ispravljaju neka sranja za svoju decu, ne za mene. To što su sadašnje generacije failovale da isprave stvari za njih ne znači da i oni treba da dignu ruke. A mi nismo još toliko matori da nema ko da im pripomogne.
October 14, 20213 yr 22 minutes ago, Mos said: Klince boli kurac za sve i to vam najvise smeta, sto bi hteli da oni sada ispravljaju neka sranja koja sami nismo mogli ili nismo imali muda da ispravimo, a vrlo je verovatno i da smo ih samo dodatno zagovnali. Sigurno da je to, a ne recimo što "ne veruju" u vakcine ili već godinu dana divljaju kod kolege Renea...
October 14, 20213 yr Za to se obratite njihovim roditeljima iz nase generacije, koji su ih od silnog progresa iz mladosti tome ucili.
October 14, 20213 yr Stvari koje ja primećujem kod današnjih klinaca: 1. roditelji im rekli da su ovde svi političari go kurac i da ne vredi da staju iza bilo koga ko 30 godina priča iste priče. Naprženi su na neke stvari koje nijedna stranka i njihovi lideri ne smeju da kažu i pokušaju, pa ih ni ne zanima da idu po ulicama zbog sloboda medija i ostalih uzvišenih ciljeva, zanimaju ih mnogo konkretnije stvari; 2. veliki broj hoće da ide iz zemlje, pa se bave samo sobom, a za društvo ih zabole; 3. još veći broj prezire govna sa zapada od kojih se mnogo očekivalo za vreme Slobe, pa je posle ispalo da ih nimalo ne zanimamo i da zapravo podržavaju okolne države i "države" ko god bio ovde na vlasti; 4. obuzele su ih društvene mreže i multiplejeri, kako bi sasvim sigurno obuzeli i nas da su postojale kad smo išli u srednju i osnovnu, odnosno da smo imali jake računare, originalne igre i dobar internet; 5. ne zamlaćuju se Vojnom akademijom, filozofijom, arheologijom i sličnim fakultetima za umišljene dokoličare koji sede kod mama i tata do četrdesete godine prisećajući se večeri na Akademiji, nego ili idu na dobre fakultete ili valjaju koješta preko instagrama, tiktokuju, strimuju, uzimaju pare od petnaeste godine, idu u Slovačku i Nemačku da ilegališu na građevinama i fabrikama i ne pada im na pamet da čuče u kioscima za 30 hiljada dinara.
October 14, 20213 yr 2 hours ago, Milošica said: I jesam stavio znak jednakosti, zato i kažem procentualno, odnos debila i okej likova je uvek isti ili sličan(procentualno u smislu poređenja generacija, a ne unutar jedne generacije). Moje mišljenje naravno Mnogo se zanemaruje faktor medijske manipulacije u ovoj priči, koju opet nameće neko stariji od nas(pod "nas" mislim osobe mojih godina), kao što oni mučenici mojih godina pre nekoliko stotina godina nisu ratovali jer su bili suštinski lošiji ili bolji ljudi, već ih je neko manipulisao(crkva, vladari), opet stariji od njih. I tako u krug, iz generacije u generacije stariji nameću i manipulišu, mladi u zavisnosti od intelektualnog kapaciteta to upijaju, ali ljudi suštinski ljudi ostaju ista govna ili isti carevi. A tu su i roditelji koji vaspitavaju decu, valjda ta "bolja" generacija... Jel možeš da zamisliš da neko sa 26 godina, sada izvrši puč i smeni vladara? Pre 100+ godina, to se recimo desilo u Srbiji... Grupa oficira mlađih od 26 godina je smenila vlast... Sad, tako nešto je nemoguće... :(
October 14, 20213 yr Jel neko izracunao matematicki kad ce ovo sranje da krene da pada samo od sebe, bez mera? Jer ako se zarazava po 10k dnevno, to je milion ljudi za 3 meseca. Jednom mora da prestane
October 14, 20213 yr 19 minutes ago, radisa said: Jel možeš da zamisliš da neko sa 26 godina, sada izvrši puč i smeni vladara? Pre 100+ godina, to se recimo desilo u Srbiji... Grupa oficira mlađih od 26 godina je smenila vlast... Sad, tako nešto je nemoguće... :( Moj pradeda je bio jedan od pucista, inace vrlo blizak Apisu. Ja verujem da je svima njima zaista bilo dozlogrdilo da trpe Aleksandra i da su im namere bile najbolje, pa opet ne mogu da opravdam nacin na koji je sve zverski izvedeno i da budem ponosan na cin. I ne bih pozeleo da se tako nesto ponovi bilo gde. Imali smo 5. oktobar kao sredstvo odbrane glasova na izborima na kojima smo presudili diktatoru. Moze dakle i bez puca. I da, mogu da zamislim da se tako nesto ponovi..