October 14, 20213 yr 1 hour ago, gone fishing said: da duplo golo i troduplo ako na vakcinalnom punktu naiđu na avax lekara - nego to bi bio non issue, da se kod nas kao u danskoj čipovalo 97% starijih od 60 godina Quote Dr Šekler kazao je i da je nedopustivo da se neke osobe i dan-danas vraćaju sa punktova za vakcinaciju iz razloga koji nisu opravdani. - Zakazala je edukacija lekara na punktovima za vakcinaciju. Ljudi mi govore da ih i dalje vraćaju ako su imali alergiju na penicilin pre 20 godina, imaju alergiju na polen ambrozije ili zbog stenta koji im je ugrađen pre sedam godina. To je nedopustivo. Lekari moraju da uče celog života i da se informišu – kazao je Šekler. blic.rs/vesti/drustvo/kad-smo-mi-to-postali-pijemont-ljudskih-prava-dr-sekler-znam-coveka-koji-je-primio-2/745m6y4
October 14, 20213 yr kakvi smo mi bili, klinci su nam super. da smo valjali, ostavili bi im i bolji svet i lepsu buducnost. nemamo mi njima sta zameriti. niti bismo smeli, ako se osvrnemo na minuli rad. klinci su drugaciji od nas, mozak im je drukcije umrezen, drugacije pristupaju problemima i drugacije ih resavaju. naci ce oni svoje nacine da izraze nezadovoljstvo a kad se to desi, treba ih podrzati. ja jedva cekam!
October 14, 20213 yr 3 minutes ago, Joe D said: Svaka sledeca generacija gura covecanstvo u propast, tako je od anticke grcke do danas. Oce li skoro ta propast sveta? Ko Godoa cekamo..
October 14, 20213 yr Author 1 minute ago, adam said: naci ce oni svoje nacine da izraze nezadovoljstvo a kad se to desi, treba ih podrzati. Jedino da mi "matori" ubijemo internet na nedelju dana i optuzimo vlast za to Revolucija bi izbila, garantovano. I to ne samo kod omladine
October 14, 20213 yr 2 minutes ago, Milosh76 said: Jedino da mi "matori" ubijemo internet na nedelju dana i optuzimo vlast za to Revolucija bi izbila, garantovano. I to ne samo kod omladine znači da čekamo masivnu cme koja će izazvati emp udar i spržiti svu elektroniku, mala je začkoljica što bi to ubilo i elektro mrežu širom sveta na 2 najviše 3 godine
October 14, 20213 yr @Milošica Manipulacija?Serem se ja na mlade izmanipulisane, kako nisu 90-ih mladi bili izmanipulisani, ili početkom 2000-ih? Jedino se slažem da internet, kao i društvene mreže pasivizuju mlade, dodao bih, ne samo mlade. Kako se samo nakaradni stavovi primaju kod mladih, zašto se većinski apsolutno ne prihvata ni minimum društvene odgovornosti? Jesmo se mi kao društvo ispisali iz civilizacije još tamo 90-ih. Nismo ni pokušavali da se vratimo, osim za vreme Đinđića. Valjda ti mladi treba da stave prst na čelo, da shvate da neka loša imitacija Kine ili Belorusije nije baš dobro rešenje za sve nas. Oni se lože na još veću nakaradu od postojeće, naravno bez postojanja stava zašto je to tako. Jbg, ne bih ni ja išao za ovu štroku od države u rat, ali nemam problem da se vakcinišem zarad opšteg boljitka.
October 14, 20213 yr Just now, Milosh76 said: Jedino da mi "matori" ubijemo internet na nedelju dana i optuzimo vlast za to Revolucija bi izbila, garantovano. I to ne samo kod omladine zasto bi revolucija morala biti na ulici ako zivimo pred monitorima i na netu?
October 14, 20213 yr 6 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Oce li skoro ta propast sveta? Ko Godoa cekamo.. Propao je odavno, životarimo po inerciji
October 14, 20213 yr 2 minutes ago, Filozof manijak said: Propao je odavno, životarimo po inerciji hvala gospodu te je izmislio njutna
October 14, 20213 yr Quote Lončar: Kovid propusnice - pitanje trenutka Kada neki lekar kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše, Lekarska komora Srbije će pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je rekao da će u tom slučaju lekar ići na Sud časti pri Lekarskoj komori Srbije i da to znači da će onda "verovatno izgubiti licencu". "To je odluka struke, a članovi Lekarske komore Srbije su svi lekari u Srbiji. Podržavam tu odluku, to je nešto neminovno", rekao je Lončar novinarima ispred Univerzitetske dečje klinike "Tiršova". Građani mogu da prijave lekare koji ne preporučuju vakcinu Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je od danas u funkciji broj mobilnog telefona 064/88-11-405 na koji građani, putem viber aplikacije, mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga. Sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem ovog broja, biće procesuirane pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, odnosno biće podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana protiv navedenih lekara. Iz Ministarstva još jednom pozivaju sve koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, jer je to jedini način na koji se epidemija korona virusa može staviti pod potpunu kontrolu. On je izjavio danas da je pitanje trenutka kada će se u Srbiji uvesti kovid propusnice, jer, kako kaže, razlog je jednostavan, a to je spasavanje ljudskih života. "Smatram da ćemo morati, pre ili kasnije, da dođemo do kovid propusnica. U velikoj većini zemalja to funkcioniše i radi", rekao je Lončar novinarima. On smatra da neće biti nikakav problem da se kovid propusnice kontrolišu i da će inspektor metodom slučajnog uzorka izdati prijavu objektu koje ne bude poštovalo tu meru. "Zalagaću se da to bude ozbiljna kazna koja će ih odvikavati od toga", naglasio je Lončar i dodao da je svaki kafić, restoran, bioskop... odgovoran za sebe, te da oni treba da puste ljude unutra ukoliko su vakcinisani ili imaju negativni antigenski ili PCR test. Lončar je danas posetio kliniku "Tiršova" u kojoj su prethodnih nekoliko dana obavljene tri operacije dece sa urođenim srčanim manama, a uz pomoć jednog od vodećih stručnjaka iz Londona, dr Martin Kostolnijem. Sve više zaražene dece Zaražene dece ima dosta i taj broj raste iz minuta u minut, poručio je Lončar i dodao da trenutno nema ni porodice ni škole gde neko dete nije pozitivno na kovid. On je rekao da deca bolje podnose infekciju i imaju nešto blaže kliničke slike, ali istakao je da su mlađi takođe prenosioci i mogu da prenesu zarazu starijima. Ministar je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je najkritičnije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, gde, kako kaže, ne padaju brojevi novoobolelih. "Računajte da je svuda kritično. Imamo problem na nivou cele Srbije", rekao je Lončar ispred Univerzitetske dečje klinike "Tiršova". Ministar je rekao i da "nema teoretske šanse" da će uskoro neka kovid bolnica izaći iz takvog sistema lečenja. "Na ivici smo da Zemunsku bolnicu stavimo u kovid sistem, takva je situacija", istakao je Lončar. Rekao je i da veliki broj ljudi, koji nisu kovid pozitivni, trpe čekajući da dođu do lekara i dodao da je jedino rešenje u masovnoj vakcinaciji. Lončar je danas u Tiršovoj razgovarao sa dr Martinom Kostolnijem, svetski poznatim kardiohirurgom iz Londona, koji je prethodnih dana zajedno sa srpskim kolegama, obavio tri operacije u toj zdravstvenoj ustanovi. http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/loncar-kovid-propusnice-pitanje-trenutka_1280062.html Edited October 14, 20213 yr by vememah
October 14, 20213 yr 8 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Pa naravno da je subjektivno. Sve sto pises je subjektivno, tvoj utisak, pa samim tim je apsurdno da Milosici porucis da "nije u pravu". Kod utisaka nema right or wrong, jer su subjektivni. Polazis od sebe, kakva su to tvoja razmisljanja bila sa 17,18 godina pre nekih 20-ak godina i onda to projektujes na celu generaciju. To je besmisleno. Vreme ne moze da bude krivo. Kad ljudi kazu takvo je vreme bilo, to su sve gluposti. Ljudi kreiraju drustveni milje. Ako su nove generacije ispustene, za to su odgovorne prethodne generacije (s tim sto se slazem sa Milosicom da se sustinski nista ne menja u tom odnosu neodgovorni-odgovorni). Apsurdne su one izjave "u moje vreme je bilo drugacije, znao se red, znalo se ko sta radi, a danas je sve otislo dodjavola". Mladje generacije zapravo su prinudjene da ispravljaju sranja koja su im ostavile prethodne generacije, pa ako im i ne ide najbolje, glupo je da ih neko iz te prethodne generacije napada.. Kad sam napisao subjektivno, misliio sam na moju procenu kada su te razlike između generacija postale tj postajale drugačije, a u istorijski maloj količini vremena. Kao što rekoh, 11 godina intenzivno se "družim" sa mladima zbog posla kojim se bavim, znači ne samo mušterija poslodavac odnos već ih dobro poznajem, mnogi su mi odrasli pred očima (bukvalno), sa mnogima pričam, i komuniciram i dobri smo. Lepo si rekao, ljudi kreiraju društveni milje, kad ga ovi mladi budu kreirali jaoj se nama, jer je jednostavno manje onih koji će da ti nametnu nešto pametno, kreativno, zanimljivo, pa i moralno i ispravno. Da, ima ih koji to mogu, ali će i njih poejsti ili ubiti u pojam do indolentnosti okolina oko njih. Što je upravo ono što mi "stariji" sad prolazimo, ubi nas malograđanština i mediokriteti, a kao smo moderni, poštujemo ljudska prava i moral, i očima ne verujemo šta se to sve dešava pred našim očima zahvaljujući ovog bagri na vlasti. Ako pročitaš moj post ponovo, videćeš da nisam naveo njih kao krivce već neke druge stvari.
October 14, 20213 yr Popular Post Ovo "mladi ne veruju u vakcinu" je spektakl.Poraz svega pa i nauke.Tako će biti ok kad budu deca govorila : ne verujem u fiziku, hemiju, srpski, istoriju, matiš jer imam kečeve iz tih predmeta.I to će biti ok? ... Shiit has hit the fan
October 14, 20213 yr vec je ok.roditelji*** smatraju da je to nepotrebno.sve shto dete ne zna ili mora da ulozi vreme da bi znalo je nepotrebno.*** uglavnom mushke dece sent from novi mnogo jak bubamoto.
October 14, 20213 yr Quote U bolnici u Batajnici više nema mesta, direktorka: Po troje-četvoro članova porodice leži zajedno u sobi U kovid bolnici u Batajnici trenutno je više od 830 pacijenata. Otvorene su dodatne jedinice poluintenzivne i intenzivne nege. Direktorka te zdravstvene ustanove prof. dr Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da nemaju više slobodnih mesta u bolnici i da se za 15 minuta sva mesta koja su oslobode popune. Po troje, četvoro članova jedne porodice leži u ovom momentu zajedno u sobi, poručuje doktorka. Dotorka Tatjana Adžić Vukičević kaže da su se umorili ne samo od apela i upozorenja, već i od prevelikog rada, truda, brige i neizvesnosti. Ističe da nemaju više slobodnih mesta u kovid bolnici u Batajnici. "Jutros sam pustila na kovid grupu 20 mesta, pre dva minuta sam informisana da više nemamo nijedno slobodno mesto. Slobodnih mesta imamo samo onoliko koliko otpustimo bolesnika, za 15 minuta budu popunjena sva mesta koja oglasimo na grupi", dodaje doktorka. U toku prethodnog dana i noći su primili 80 ljudi, a za prethodnih sedam dana 485 ljudi. "Pola bolnice su novi pacijenti za samo sedam dana", kaže doktorka. Kaže da kada naprave vizitu poraženi su podacima koje dobijaju od pacijenata i vide iz medicinske dokumentacije. "Više od 95 odsto njih nisu vakcinisani, ovih pet odsto je vakcinisano jednom ili sa dve doze, najčešće su to vakcine koje su bile u febraru i martu i gde je trebalo u septembru i oktobru da prime treću dozu, a u međuvremenu su se razboleli", naglašava Adžić Vukičevićeva. Ističe da troše enormno velike količine kiseonika i da je to dokaz da se klinička slika obolelih u ovom talasu razlikuje od svih prethodnih. "Praktično svako ko uđe u bolnicu zahteva kiseonik, to je najmanje 9-10 litara ili 12-15 litara, a imamo bolesnike i na 50-60 litara. To je ogromna potrošnja i opterećenje čitavog sistema", dodaje doktorka. Navodi da su noćas primili devojku koja ima 21 godinu, a juče dečka koji ima 26 godina iz Gornjeg Milanovca i mladića od 22 godine iz Beograda, dok najstariji pacijent ima 91 godinu. "Prisutni su bolesnici svih starosnih dobi, podjednako je zastupljen ženski i muški pol. Pre mesec dana imali smo veću zastupljenost mušakaraca nego žena i ono što je primetno posledih mesec dana je povećanje broja prijema jako starih ljudi – gerijatrijske populacije od 1929. do 1939. godišta", dodaje ona. Ističe da ne blede slike gubitka mladih ljudi, gubitka čitavih porodica. "U ponedeljak sam u ambulanti imala dečka koji je preživeo respirator, koji je 1996. godište, čija majka koja imala 49 godina je ležala pored njega i preminula je. Jedno pored drugog su ležali i on je živ, a ona nažalost nije", navodi Adžić Vukičevićeva. Naglašava da su to tužne priče i da su umirali i supružnici i roditelji i deca. "Po troje, četvoro članova jedne porodice ležu u ovom momentu zajedno u sobi", dodaje ona. Napominje da pacijenti koji su izgubili borbu sa kovidom nažalost nisu bili vakcinisani. "To je moj apel i moja poruka svima da smo i mi koji ovde govorimo i ovih 850 ljudi samo trag u vremenu da je život jako kratak i prolazan i da mi praktično nemamo drugog izbora nego da zaštitimo sebe i druge i da se vakcinišemo i ko to do sada nije shvatio ja mogu sa žaljenjem da konstatujem da ćemo biti u užasno velikom problemu ako se nešto ne reši i narod ne odazove vacinaciji", poručuje Adžić Vukičevićeva. https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4549930/batanica-kovid-nema-mesta-tatjana-adzic-vukicevic.html Quote ono što je primetno posledih mesec dana je povećanje broja prijema jako starih ljudi – gerijatrijske populacije od 1929. do 1939. godišta Eto i potvrde da se zakasnilo sa 3. dozom za starije koji su primili Sinofarm. Sramotno je što nisu već skratili rok na 5 meseci. Edited October 14, 20213 yr by vememah