Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Uspeli ste da iznervirate Milošicu, a iznervirati Devicu da plane nije mala stvar. 

33 minutes ago, Milošica said:

Ništa novo nas ne čeka. Gomila debila i gomila okej ljudi, kao i uvek. 

Čuj tolike generacije ratovale, mrzele zbog nacije/kože/seksualne orijentacije, glasale za one koji su takvi, a sada nas kao čeka nešto novo...

Ovaj primer koji si ti napisao je čist sebičluk/neinformisanost/inat karakterističan za mnoge u tim godinama oduvek. Da je to dobro, naravno nije, ali da treba generalizovati i projektovati zbog toga tamniju budućnost, ne treba. 

Kako bih ti rekao, sa obzirom da 11 godina intenzivno radim sa "mladima" mogu ti reći da nisi u pravu i da je ta gomila debila malo veća od te gomile ok ljudi. 

Ja sam sa tipa 17, 18 bio ponosni otporaš i hteo da bežim od kuće jer mi je keva sakrila bedževe i neki otporaški merchandise, sada ne mogu da zamislim da se neko u tim godinam od ovih klinaca koje viđam svaki dan sa time zajebava. 

Velika je razlika između mladih tada i sada, mnogo više droga (ili je isto, samo što sada klinci nemaju otklon pa svi redom duvaju i rokaju se tabletama), promiskuiteta, odrastanje u ovakvoj Vučićevoj Srbiji pa i onoj pre njega, ostaviće danak na njih, kao i što su im roditelji odrastali u 90im i verovatno ne mogu bolje da ih nauče. O modernim tehnologijama i uticaju iste na mlade da ne pričam. 

U ostalom, vidimo i na primeru studenata koji su bili jedna od osovina svih promena u prošlosti, gde su sada i kada deluju, kad treba da ih izbace iz doma. Gde opet, uglavnom, žderu alkohol i drogiraju se. 

Naravno da priča ima dve medalje, ali ja nisam optimista kada su mladi u pitanju, blago rečeno.

@Mos 

Samo tinja i dalje :D

@Mil@n

Što se prve rečenice tiče, nije to poenta iste, već da je procentualno iz generacije u generaciju slično. Neka bude gomila debila i poneko okej, kontekst ostaje.

Što se protesta tiče, atmosfera u društvu je neuporediva. Žustrina opozicije tada i sada, interes Zapada da se animira(koje može biti povezano sa ovim pre zareza), ljigavo balansiranje AV(koje je povezano sa ovim pre zareza) kojim prikriva stvarno stanje situacije jer nema tako vidljivih sankcija, ratova, a zapravo se država raspada. Internet koji pasivizuje mlade, ali sadržaj koji to čini je isto napravljen od onih koji nisu u 20im, već uglavnom dosta stariji.

Edited by Milošica

Pa napisao si "ništa novo nas ne čeka" u komentaru na Jeremijin post, što sam ja shvatio kao stavljanje znaka jednakosti između generacija nekada i sada. 

Ja ne mislim da je isto pa ni slično već sve gore i gore, i biće sve gore i gore. 

Generacijska panika je neunistiva :D

@Mil@n Jel tvoja generacija gora od generacije tvojih roditelja?

Mi koji smo prvi put glasali godine 2000. smo najbolja generacija ever!!!

Srušili smo zlobimira, sad gajimo decu koja će da ruše psihopatu. Sačekajte samo još koji ciklus dok porastu :tongue:

Just now, Jimmy Kowalski said:

@Mil@n Jel tvoja generacija gora od generacije tvojih roditelja?

Hm, teško je ovo napisati da ne zvuči subjektivno, ali moja generacija + nekih 5 godina kasnije, gore dole, su iz neke moje perspektive i sredine u kojoj živim - poslednje "normalne" generacije. Kad kažem normalne, mislim na neke, ako ne urođene a ono vaspitanjem utkane zdrave životne navike i osobine, i odgovornosti prema svemu i svačemu.

Naravno, prva odgovornost je na roditeljima, a druga na vremenu u kome živimo i posledicama ove silne modernizacije. Internet je promenio svet, mlade ne krivim jer bi svi mi bili isti ili malo bolji ili gori na njihovom mestu, svi bi mi jeli uz tablete i visili na telefonima (ako nam dozvole roditelji, jel), i sve to ima svoju cenu. Kao i odrastanje uz laku noć deco, opstanak, i kulturno umetnički program 80ih pa na dalje i uz Baku Praseta, i ekipu njemu sličnih. 

2 minutes ago, Партибрејкер said:

Mi koji smo prvi put glasali godine 2000. smo najbolja generacija ever!!!

Srušili smo zlobimira, sad gajimo decu koja će da ruše psihopatu. Sačekajte samo još koji ciklus dok porastu :tongue:

90-ih e znalo da svake godine 18 godina pune novi glasaci protiv zlobimira, a neki glasaci zlobini otputuju da se ne vrate vise. sad vec vise nisam tako siguran

17 minutes ago, Mil@n said:

Pa napisao si "ništa novo nas ne čeka" u komentaru na Jeremijin post, što sam ja shvatio kao stavljanje znaka jednakosti između generacija nekada i sada. 

Ja ne mislim da je isto pa ni slično već sve gore i gore, i biće sve gore i gore. 

I jesam stavio znak jednakosti, zato i kažem procentualno, odnos debila i okej likova je uvek isti ili sličan(procentualno u smislu poređenja generacija, a ne unutar jedne generacije). Moje mišljenje naravno :D

Mnogo se zanemaruje faktor medijske manipulacije u ovoj priči, koju opet nameće neko stariji od nas(pod "nas" mislim osobe mojih godina), kao što oni mučenici mojih godina pre nekoliko stotina godina nisu ratovali jer su bili suštinski lošiji ili bolji ljudi, već ih je neko manipulisao(crkva, vladari), opet stariji od njih. I tako u krug, iz generacije u generacije stariji nameću i manipulišu, mladi u zavisnosti od intelektualnog kapaciteta to upijaju, ali ljudi suštinski ljudi ostaju ista govna ili isti carevi.

A tu su i roditelji koji vaspitavaju decu, valjda ta "bolja" generacija...

Edited by Milošica

Moje neko subjektivno mišljenje: ranije su mlađe generacije (studenti i maturanti) bile među najnaprednijim grupama društva, iako su bilo životno neiskusni i zeleni  a danas su spadaju u nazadne grupacije, što po političkim stavovima, što po aktivizmu.

Upropasti nas instagram i tiktok :sad:

Svaka sledeca generacija gura covecanstvo u propast, tako je od anticke grcke do danas. 

Mi bar nismo pravili žuraje na autoputu.

Pametnome dosta. :fantom:

8 minutes ago, Mil@n said:

Hm, teško je ovo napisati da ne zvuči subjektivno, ali moja generacija + nekih 5 godina kasnije, gore dole, su iz neke moje perspektive i sredine u kojoj živim - poslednje "normalne" generacije. Kad kažem normalne, mislim na neke, ako ne urođene a ono vaspitanjem utkane zdrave životne navike i osobine, i odgovornosti prema svemu i svačemu.

Naravno, prva odgovornost je na roditeljima, a druga na vremenu u kome živimo i posledicama ove silne modernizacije. Internet je promenio svet, mlade ne krivim jer bi svi mi bili isti ili malo bolji ili gori na njihovom mestu, svi bi mi jeli uz tablete i visili na telefonima (ako nam dozvole roditelji, jel), i sve to ima svoju cenu. Kao i odrastanje uz laku noć deco, opstanak, i kulturno umetnički program 80ih pa na dalje i uz Baku Praseta, i ekipu njemu sličnih. 

Pa naravno da je subjektivno. Sve sto pises je subjektivno, tvoj utisak, pa samim tim je apsurdno da Milosici porucis da "nije u pravu". Kod utisaka nema right or wrong, jer su subjektivni. Polazis od sebe, kakva su to tvoja razmisljanja bila sa 17,18 godina pre nekih 20-ak godina i onda to projektujes na celu generaciju. To je besmisleno.

Vreme ne moze da bude krivo. Kad ljudi kazu takvo je vreme bilo, to su sve gluposti. Ljudi kreiraju drustveni milje. Ako su nove generacije ispustene, za to su odgovorne prethodne generacije (s tim sto se slazem sa Milosicom da se sustinski nista ne menja u tom odnosu neodgovorni-odgovorni). Apsurdne su one izjave "u moje vreme je bilo drugacije, znao se red, znalo se ko sta radi, a danas je sve otislo dodjavola". Mladje generacije zapravo su prinudjene da ispravljaju sranja koja su im ostavile prethodne generacije, pa ako im i ne ide najbolje, glupo je da ih neko iz te prethodne generacije napada..  

Sa'će rat, pa će se to malo dotegnuti, opušteno