October 14, 20213 yr Kragujevac ima sedmodnevni prosek od 186, što odgovara incidenci od 105,6 na 100,000. Inače je konstantno pad od 18/19.9, kada je bio 328 sedmodnevni prosek, tj incidenca 186.6 na 100.000k. Dakle pad ni blizu nije brz kao što je bio rast, a ne pada brzo ni kao proletos, odnosno zimus. Dosta sporije ide pad. U decembru je pad sa pika na ove vrednosti bio 15 dana, sada je prošlo 26. Logično, jer ako se setimo u martu nisu radili kafići uopšte i bile su neke mere, a u decembru je bilo ograničenje do 17h. Plus u decembru je dosta njih bilo online.
October 14, 20213 yr Quote Jednoglasan stav svih učenika bio je da ne veruju u vakcine i da ne žele da se vakcinišu, ali istovremeno niko od njih nije mogao da navede nekoga ko je imao problema zbog toga što se vakcinisao. Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je njegov glavni utisak s tribine da je propuštena prilika za edukaciju mladih koja je trebalo da se sprovodi u školi i da se to jasno vidi u otporu vakcinisanju, prenosi RTS. (...) Imunolog Srđa Janković priznaje da je iznenađen čvrstim stavom omladine protiv vakcinacije, iako nije očekivao „ružičastu sliku“. „Naravno, to je njihova odluka, ali stav koji vakcine smatra opasnijim od zaraznih bolesti od kojih nas vakcine štite naopačke je okrenut u odnosu na realnost. I iznenadila me je čvrstina tog stava. Mi nismo došli da ubeđujemo, nego da razgovaramo i trudili smo se da odgovorimo na sva pitanja“, rekao je Janković. Smatra da jedna tribina nije dovoljna zato što je to bio stav grupe koji teško jedan razgovor može da promeni. „Meni je najupečatljivija scena da je većina digla ruke na moje pitanje da li znaju nekog ko se razboleo i imao tešku kliničku sliku, a kada sam ih pitao da li znaju nekog iz okruženja da je imao bilo kakvu komplikacuju posle vakcinacije da niko nije digao ruku“, naglasio je gradonačelnik Beograda. https://rs.n1info.com/vesti/kon-jankovic-i-radojicic-o-koroni-sa-srednjoskolcima-djaci-ne-veruju-vakcinama/ Hm, čija li je dužnost bila da edukuje stanovništvo? Verovatno je trebalo ja da im organizujem edukaciju mladih.
October 14, 20213 yr 3 minutes ago, gone fishing said: to je posao rezultat prvo roditelja pa nakon toga i nastavnika po školama
October 14, 20213 yr 3 minutes ago, gone fishing said: to je posao prvo roditelja pa nakon toga i nastavnika po školama Dakle, duplo piši propalo... :(
October 14, 20213 yr da duplo golo i troduplo ako na vakcinalnom punktu naiđu na avax lekara - nego to bi bio non issue, da se kod nas kao u danskoj čipovalo 97% starijih od 60 godina
October 14, 20213 yr 4 minutes ago, Партибрејкер said: Možda zapravo ovaj vučić i nije tako loš. Ko zna za šta bi ta deca glasala. Tešine goste.
October 14, 20213 yr 23 minutes ago, vememah said: https://rs.n1info.com/vesti/kon-jankovic-i-radojicic-o-koroni-sa-srednjoskolcima-djaci-ne-veruju-vakcinama/ Hm, čija li je dužnost bila da edukuje stanovništvo? Verovatno je trebalo ja da im organizujem edukaciju mladih. Ne veruju u vakcinu, ali zato nemaju problema da se masovno zaraze i da tu zarazu dalje šire. Nisam ranije hteo da pišem (jer nisam želeo da širim paniku), ali ima jedna beogradska gimnazija koju pohadja i sin moje prijateljice, a u čijem su se odeljenju bukvalno svi zarazili, a mališa je posle to preneo (skoro) čitavoj svojoj familiji, i mojoj drugarici, i njenom mužu (koji ima rak), i tetki, i babi, samo je nekim čudom deda ostao "nedodirnut". Mislim da ovo sa Twittera ne bi bilo na odmet staviti ni na DOOM, čisto da se vidi šta nas čeka sa ovim generacijama koje dolaze...
October 14, 20213 yr Ništa novo nas ne čeka. Gomila debila i gomila okej ljudi, kao i uvek. Čuj tolike generacije ratovale, mrzele zbog nacije/kože/seksualne orijentacije, glasale za one koji su takvi, a sada nas kao čeka nešto novo... Ovaj primer koji si ti napisao je čist sebičluk/neinformisanost/inat karakterističan za mnoge u tim godinama oduvek. Da je to dobro, naravno nije, ali da treba generalizovati i projektovati zbog toga tamniju budućnost, ne treba.
October 14, 20213 yr 27 minutes ago, Партибрејкер said: Možda zapravo ovaj vučić i nije tako loš. Ko zna za šta bi ta deca glasala. Ali bukvalno. Ja sam znao da će doći do degenracije posle onoliko godina Slobine vladavine, ali ne i baš takve. Sećam se kad su nas vakcinisali (početkom osmadesetih), ne da se niko nije bunio, nego je to bilo nešto što je smatrano sasvim normalno, roditelji su se trudili da deca obavezno budu prisutna, a sve to iako su medicinski radnici uglavnom koristili one "konjske" igle i špriceve koji danas više nisu u upotrebi...
October 14, 20213 yr Ko je doveo Slobu na vlast? Isti ti ljudi koji su pričama po medijima sludeli klince nisu osobe u 20im godinama, već ljudi kao Jovana, Mila, generaciju stariji Nestor itd. Kakvo razmišljanje, bukvalno nivo Miletovog razmišljanja o Hrvatima i LGBT populaciji, samo benignije srećom. Edited October 14, 20213 yr by Milošica