Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

16 minutes ago, Caligula said:

Ma kapiram ja perspektivu, i zato se slazem sa tobom. Ali ima tu ona prica o samoodrzivosti jbg, doslednosti, logici. Perspektiva im je deficitarna sto se logicke povezanosti cinjenica tice. Nije odrziva u Darvinovom svetu.

Pa taj Darvinov svet upravo podrazumeva visok nivo raznovrsnosti strategija preživljavanja, od kojih velika većina predstavlja slepu ulicu, ali ta raznovrsnost omogućava i preživljavanje u promenjenim okolnostima. Logika onih maleckih sisara za vreme dinosaurusa milionima godina izgledala je deficitarno, pa vidi šta su naši pra-pra preci postigli svojim preživljavanjem :).

Da li je visok nivo inteligencije i logika garancija da smo na dobrom evolutivnom putu? Možda kao civilizacija imamo veće šanse da opstanemo ako malo regradiramo sa inteligencijom i prestanemo da se zezamo sa genetikom, AI, atomima... :)

Edited by Forest

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže za N1 da "nema sumnje da je trenutna epidemijska situacija vanredna, srećom nije katastrofalno, nemamo situaciju da mora hitno negde da se proširuje (bolnički) kapacitet, stala je ta brza prepunjenost bolnica, stabilizovala se kriva na visokim brojevima, ali daleko je od nečeg što može da se definiše kao dobro". On navodi da prema zvaničnim podacima imamo na svakih 27 minut jedan smrtni slučaj povezan sa kovidom, ali da "objektivno na svakih 10 minuta imamo smrtni slučaj povezan sa epidemijom, nalazimo se u ozbiljnoj situaciji".

https://rs.n1info.com/vesti/kon-na-pitanja-gledalaca-n1-dva-i-po-puta-vise-preminulih-nego-zvanicno/

da ako bismo mogli vishe njega da ne pominjemo :unsure:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

4 hours ago, Forest said:

Da li je visok nivo inteligencije i logika garancija da smo na dobrom evolutivnom putu? Možda kao civilizacija imamo veće šanse da opstanemo ako malo regradiramo sa inteligencijom i prestanemo da se zezamo sa genetikom, AI, atomima... :)

Ovo ima smisla :D

Ali da ga jebem, ne dopada mi se svet u kojem ispod vesti o smrti tinejdzera od korone ima gomila smajlija. Meni je casnije i postenije da nestanemo u laboratoriskom modifikovanju DNK ili nuklearnoj katastrofi nego u ovom fejsbuk degenerisanju i regresiranju empatije i pameti.

Edited by Caligula

1 minute ago, Caligula said:

Ali da ga jebem, ne dopada mi se svet u kojem ispod vesti o smrti tinejdzera od korone ima gomila smajlija. Meni je casnije i postenije da nestanemo u laboratoriskom modifikovanju DNK ili nuklearnoj katastrofi nego u ovom fejsbuk degenerisanju i regresiranju empatije i pameti.

+1

52 minutes ago, Caligula said:

Ovo ima smisla :D

Pa da, i ja bih tako birao ali ni ti ni ja ne biramo već samo posmatramo:

https://www.nbcnews.com/think/opinion/iq-rates-are-dropping-many-developed-countries-doesn-t-bode-ncna1008576

Citam..i mislim se..sto samo meni da bude lose dok ovo citam. Eto i vama da malo zacinim jutro.

Zlo jebeno.

• Popular Post

ovo sa trudnicama i porodiljama je jebeni horor. da je bar jedan lekar popio kaznu za savetovanje da se ne vakcinisu... 

Pitanje je i kakav im je sistem informisanja pogotovo ako su stacionirani van vecih centara i stepen slobode da organizuju neku neformalnu mrezu da se uzajamno pomazu kod takvih odluka.

10 minutes ago, Aleksija said:

ovo sa trudnicama i porodiljama je jebeni horor. da je bar jedan lekar popio kaznu za savetovanje da se ne vakcinisu... 

Da, baš tako. 

IŠLI smo u privatnu kliniku u Novom Sadu na vantelesnu oplodnju, jer pet godina nismo mogli da dobijemo dete.
- Rodila nam je sina, ali ga je, nažalost, videla samo na slici. Verovala je da će se oporaviti i da će se uskoro igrati sa njim... Evo, ja sada ne znam ni kud ću ni šta ću. Stalno mi se u glavi vrti isto pitanje: "Bože, što nisi uzeo mene?! Zašto nju?! Kako će dete sada bez majke?!"
Ovako kroz suze priča Dalibor I. iz okoline Aranđelovca čija je supruga S. I. (33), koja je bila zaražena virusom korona, u nedelju umrla u KBC "Dragiša Mišović". Ni ona, kao ni druge trudnice i porodilje koje su nedavno umrle, nije bila vakcinisana. (...)
Dalibor kaže da se njegova supruga nije vakcinisala jer su joj tako savetovali u klinici u Novom Sadu gde je vođena trudnoća.

novosti.rs/vesti/drustvo/1044099/korona-jos-jedno-dete-ostavila-bez-majke-videla-bebu-samo-slici-umrla

:frust:

Edited by vememah

U obrtu koji je istovremeno izuzetno jednostavan i beskrajno glup, Srbljanović poentira da Srbija nikad neće biti Danska, koja je vakcinisala skoro 80% svojih građana, jerbo je Danac hladan i razuman i rado i svojevoljno ide na vakcinaciju, dok je „naš čovek“ nerazumni inadžija koji ni po koju cenu neće da se vakciniše. Sve je dakle do mentaliteta („Sve ti je geografija!“, što bi rekli Čvarkov i Torbica), a do vlasti nije ništa. Naprotiv, sirota vlast ima najbolje namere, ali joj se na put isprečio nerazumni narod."

:ph34r: :puke: :sad:

Edited by Moonwalker

• Popular Post

Šteta i ovo da ne prenesemo:

Objasnimo zbunjenoj Srbljanović – Danska nije vakcinisala 80% stanovništva zbog misterioznog danskog mentaliteta, nego zato što je tamošnja vlada u još u aprilu ove godine uvela vakcinalne propusnice (kojima je prethodio skoro petomesečni strogi lokdaun), dakle istu onu meru koju naša vlast odbija da uvede već mesecima, uprkos otvorenim apelima i jasnim argumentima lekara, stručnjaka i „medicinskog dela kriznog štaba“. U međuvremenu, cifru od 80 posto vakcinisanih dostigla je i Italija, i to usred raširenih i agresivnih antivakserskih protesta, a na putu da ubrzo dostigne ovu brojku je i Francuska. Šta je u pitanju? Hladni i racionalni Italijani? Hladni i racionalni Francuzi? Ne, naravno, u pitanju je hrabrost i odlučnost vlasti ove dve zemlje, koje su po cenu masovnih protesta, uvele rigorozne mere poput vakcinalnih propusnica, ali i obaveznu vakcinaciju za državne službenike. Ono po čemu se Srbija izdvaja od ovog društva nije mentalitet, nego činjenica da ima nesposobnu, kukavičku, a sada već s punim pravom možemo reći i zločinačku vlast, koja je spremna da masovno žrtvuje zdravlje i živote svojih građana samo zato da pred izbore ne dobije proteste na ulicama.

https://pescanik.net/cena-kapitulacije/

:ziga:

Edited by vememah