Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, mraki said:

Šta znači ovo? Mislim, jasno je da su najteži pacijenti ti koji završe na respiratoru, ali opet 90%?

Možda ipak nešto ne štima sa tom bolnicom, respiratorima i protokom kiseonika? :unsure:

Koliku očekuješ stopu preživljavanja kad se održava na aparatima? Moj matori je dve nedelje bio u šok sobi, koliko on zna niko za to vreme nije ostao živ (bolnica u Sr Mitrovici).

Čini mi se da ranije baratalo stopom preživljavanja respiratora od oko 50%. :unsure:

oni kazu, ili rekoshe bar jednom, da ti ljudi uglavnom dolaze super prekasno i u ochajnom stanju unsure.gif

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Tačno tako kad sam tamo bio (poslom), doktori su "očajni", kažu da mnogo više ljudi dolazi sa "vrlo uznapredovalim lošim stanjem".
Kažu da su u razgovoru došli do zaključka da ljudi ignorišu čak i vrlo jasne simptome.

Jedna doktorka je jednom pacijentu rekla:
Vi ste u stvari samoubica! Ja nemam drugo objašnjenje za takvo ponašanje!

... Shiit has hit the fan

Nije samo do ljudi, ima i do sistema koji je pred pucanjem, ako već nije.

Nije samo do ljudi, ima i do sistema koji je pred pucanjem, ako već nije.
Jbga, za sistem se znalo i pre ovoga, a on je pred pucanjem uglavnom zbog idiota koji ne priznaju opasnost virusa...

... Shiit has hit the fan

• Popular Post

image.png.4d5b0b9e3dcf141610d76e4b4ca262ae.png

image.png.ad4b1956dd2f19f8a0b327fef95a8dff.png

image.png.e5183acff729618375a258238dcd654b.png

image.png.bf27d71bc62be3b4e0f37241239a6f05.png

image.png.1fdbf225b483a11b2a0b61e91226d3fc.png

image.png.7a1f5a1a03a514223b20acb4f8b6b0af.png

image.png.a70ce5d7f3f2597b491b22fa1e5d93d1.png

image.thumb.png.5777285b0905bc5e0aaa57dbd5f64206.png

image.thumb.png.212f16548185cb65ca6963c5bbc1b03a.png

Edited by az67

8 hours ago, gospa buba said:

oni kazu, ili rekoshe bar jednom, da ti ljudi uglavnom dolaze super prekasno i u ochajnom stanju unsure.gif

sent from novi mnogo jak bubamoto.

A kada dođu na vreme vraćajući ih, rečima da nisu za hospitalizaciju i slično. Ljudi nemaju oksimetar da prate saturaciju, a temperatura ih lomi, pa lomi. Hemomicin je kamilica kada krene zapaljenje pluća. Da ih na vreme stave na infuziju i longacef drugo bi bilo. Ali nije.

Ovo što kači az i što čujem ozbiljna je katastrofa.

5 hours ago, az67 said:

Dakle, samo u nekoliko nedelja oko decembarskog pika bilo je više umrlih nego sada.

6 hours ago, az67 said:

Brate mili kakav skok... pa broj sahrana u poslednjih nedelju dana već je probio najgoru nedelju prolećnog talasa... idemo ka raspadu iz decembra prošle godine. 

@az67 Nego, dobro bi bilo uraditi onu analizu koju si uradio u prethodnim talasima, kojom si utvrdio da kriva smrtnosti prati u potpunosti krivu zaražavanja sa t+ 17 dana.

Kažu da je delta soj to znatno skratio - da li misliš da bi iz ovih novih podataka to mogao da pokažeš? Verovatno je sada kraće od 17 dana?

Edited by Forest

Šta li je tim avaksima sa decom u glavi.

Just now, eumeswil said:

To da štite decu od zlih čika, da ne bi dobili autizam... :fantom:

40 minutes ago, eumeswil said:

Ništa.

Najveći broj njih je decu vakcinisao drugim vakcinama tako da bi se na njih moglo uticati da promene mišljenje. Kada bi se htelo.

• Popular Post
1 hour ago, eumeswil said:

Pa mislim da im je u glavi isto ono što i nama vakserima - strategija preživljavanja koju ocenjuju kao najbolju za sebe i svoje potomke u kriznoj situaciji.

Iako pokušavamo da sebe vidimo kao vrstu koja je u evolutivnom smislu iznad i izvan pravila opstanka i evolucije, na nas se i te kako odnose sva ta jednostavna darvinovska pravila koja u suštini forsiraju diverzitet. Po tim principima kao evolutivni rezultat imaš npr. zmiju sa njenim otrovom, imaš slona i njegovu surlu, žirafu i njen vrat i imaš ljude, a među njima u poslednjoj manifestaciji diverziteta njih antivaksere i nas vaksere.

Antivakser je ubeđen da ćemo mi vakseri umreti za 10 godina, da će nam deca postati sterilna i da je naša strategija preživljavanja u ovoj krizi pogrešna. Mi mislimo da su oni retardirani i neodgovorni prema sebi i drugima. Za sada deluje da je naša strategija ispravna. Za sada antivakseri su ti koji u bolnicama mole Boga da im da još jednu šansu, pa će ispraviti svoju grešku.

Stvar je u tome da je sasvim PRIRODNO da postoje i vakseri i antivakseri. Ono što nas danas zapravo čudi kada razgovaramo o antivakserima jeste kakofonija "mišljenja" gde svaki ludak ima mogućnost da napravi i plasira svoju teoriju, kojoj će se po prirodi stvari prikloniti određeni deo populacije naše vrste. A to nas čudi zato što smo kroz nekoliko vekova, izgradnjom sistema, kao vrsta uspevali da sudbinski važne odluke, kao što je npr. odluka o masovnoj imunizaciji protiv opasne pošasti, damo u ruke najsposobnije i najkompetentnije elite - naučne, političke, medijske, kulturne... koja je imala praktično monopol na formiranje javnog mnjenja o određenoj temi, i time najčešće/ u proseku uspevala da poveća verovatnoću preživljavanja kompletne populacije, pa i onog dela koji ne bi doneo ispravnu odluku koju je ta elita donela.

Ovo što danas imamo je praktično rezultat globalnog kolapsa takvog sistema/ društvenog uređenja, a kao posledica razvoja Interneta i društvenih mreža. I to nije samo problem Srbije. 15 minuta slave svakog dupeta-mišljenja je rezultiralo upravo ovim haosom koji danas proživljavamo.

Ja se zato ne bih ljutio na te antivaksere. Ne bih se ni čudio oko podela oko ovako važne teme - jer podele su prirodne i zapravo su manifestacija diverziteta. Nakon što smo demonopolizovali elite, ovo danas je vreme individualnog, gde će svako morati da donese važnu odluku na osnovu sopstvene inteligencije, iskustva i procene situacije. I da onda preživi ili ne sopstvenu odluku.

Edited by Forest