Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

33 minutes ago, napadaj said:

Kakvih bre nesvrstanih? :lolol:

Još malopre u 29. novembra gledam wtf se događa po banderama, na svakoj okačena druga zastava.

Videh kod D.Omladine hrvatsku, a na drugim mestima različite, meni nepoznate zastave. Po gradu smeđi ljudi sa raznovrsnim turbanima, neki i gologlavi, slikaju se po kiši. Sad mi je jasno. 

Očigledno, umiraće se na kamare jer je tako okej pretežnoj većini.

33 minutes ago, Halvard said:

Ovo više nije ni ignorisanje realnosti, ovo je već agresivno suprotstavljanje realnosti i kreiranje nove. Bukvalno se ponašaju kao u TV emisijama kad vrte svoju priču bez obzira na činjenice, jebeš činjenice. Malo je samo problem što virus nije tupava Pinkova voditeljka. 

Baš me zanima koliko daleko ovo može da ide. 

Do popunjavanja svih groblja, a onda sledi proširivanje i otvaranje novih.

Kakvih bre nesvrstanih? [emoji38]ol:

Još malopre u 29. novembra gledam wtf se događa po banderama, na svakoj okačena druga zastava.
Evo:

Састанак на високом нивоу, посвећен обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних земаља биће одржан 11. и 12. октобра 2021. године у Хали 11 Београдског сајма.

... Shiit has hit the fan

:lolol:

Sediš negde u Africi, dan sporo prolazi, vrućina, kad ti iz Beograda stiže email da si pozvan na skup Nesvrstanih. :lolol:

17 minutes ago, Sludge Factory said:

Mislim da idu jako i do samog kraja™ a s obzirom na to da se proslave i drugi masovni dogadjaji i dalje odrzavaju, tj. sam narod nema nikakvu zadrsku i ne oseca potrebu da ukoci, makar u izvesnom procentu (a onako odokativno rekao bih vecinski), onda je jasno zasto su takvu odluku i doneli. 

Mi ostali, da se pazimo za svoj gros pa ko pretekne. 

U kombinaciji sa dogadjajima oko Jovanjice i Koluvije itd. mislim da je ova bagra dosegla potpuno novi nivo. Ovo je jezivo. 

tek ce da bude. ja sve mislim da cemo za pet godina, ko prezivi ,jel, govoriti za ovaj period kao o " starim, dobrim " vremenima.

Bila sam u DZ Vizim u pratnji i velika je guzva. Dvema zenama je pozlilo jedna kolabirala, zvali hitnu pomoc koja nije dosla dok sam ja tamo bila, trcale dve sestre po kiseonik. Ne preterujem, izgleda kao na filmovima 

7 hours ago, April said:

Ja bih lepo odvojio jednu kovid bolnicu samo za antivaksere, recimo onu kod OFK-ovog stadiona.

Kao u restoranima - sala za pušače i sala za nepušače. Naravno, u antivax kovid ustanovi da ih leče samo nevakcinisani lekari, metodama koje usaglase između sebe. Mislim da je fer predlog.

Po metodologiji Jovane ili Nestora?

Bez zezanja. Fer bi bilo to. Jedna bolnica da se ne kaže da je diskriminacija i ćao. Stvarno je pravo svakog da se nevakciniše i to je potpuno OK. Samo ako država zaista veruje u vakcine treba raznim merama da napravi stimulacije. Ako nije dovoljno tri hiljade, daj deset. Nemaš, uvedi propusnice. Nećeš, ne umeš, pa onda makar lečenje. Jbg, taj penzioner vakcinisan šećernom iz Kine nije kriv što Kinez baš slabo čuva i od težih slučajeva. Onda makar obezbedi lečenje.

U stvari nije ni do penzionera. Drug, pedesetak godina Kinez upala pluća, saturacija 91. Nema mesta u bolnici. Nije ispod 90. Dali mu pancef. Srećom ima kintu i sebi je obezbedio kućnu infuziju longacefom. Koliko njih će prekasno biti za bolnicu.

1 hour ago, slepa živana said:

ja se ne sećam, možda sam potisnula, da smo u beogradu bilo kad pre imali takve "mere" da se produžava radno vreme iz turističkih razloga. mislim pre pandemije.

trebelo bi da se zove štab za vanredne turističke situacije.

Sad saznajem da privatni vrtic u centru BG ne salje u izolaciju grupu u kojoj je pozitivno dete nego se samo mole roditelji da urade test i negativne primaju. A oni koji su pozitivni nakon nekoliko dana urade brzi test i ako su negativni vrate ih u vrtic. Meni se cini da to nije po propisima? Ima li neko vise znanja o tome? Zar nije izolacija 2 nedelje? 

Mislim da ne bi smeli to da rade da nemaju amin od nekoga odozgo. 

Psihopata se zaigrao, a narodu se svidja. Majko mila 

3 hours ago, Sandradjer said:

Sad saznajem da privatni vrtic u centru BG ne salje u izolaciju grupu u kojoj je pozitivno dete nego se samo mole roditelji da urade test i negativne primaju. A oni koji su pozitivni nakon nekoliko dana urade brzi test i ako su negativni vrate ih u vrtic. Meni se cini da to nije po propisima? Ima li neko vise znanja o tome? Zar nije izolacija 2 nedelje? 

Mislim da ne bi smeli to da rade da nemaju amin od nekoga odozgo. 

Psihopata se zaigrao, a narodu se svidja. Majko mila 

Ako je zaraženo dete bilo u vrtiću u poslednjih 24h,onda epidemiolog piše vrtiću/PU rešenje o izolaciji te grupe na 14 dana. I ovo sve pod uslovom "pedijatar poslao dete na testiranje i sve to zavedeno u zdravstveni karton". 

7 hours ago, Halvard said:

Ovo više nije ni ignorisanje realnosti, ovo je već agresivno suprotstavljanje realnosti i kreiranje nove. Bukvalno se ponašaju kao u TV emisijama kad vrte svoju priču bez obzira na činjenice, jebeš činjenice. Malo je samo problem što virus nije tupava Pinkova voditeljka. 

Baš me zanima koliko daleko ovo može da ide. 

Videćemo uskoro uživo. Svratio sam za vikend do Beograda da obiđem moje i ostao blago šokiran koliko niko živ ne ferma kovid kao neki faktor. Sreća pa je vreme bilo lepo i što sam planirao da uradim, uradio sam napolju. Jedna od jačih scena je bila u Gospodar Jovanovoj, prolazim oko 11 ujutro pored nekog bistro bara koji nema baštu nego samo stolove malih dimenzija kako bi ih što više stalo unutra. To je sve bilo puno kao oko, jedno 30 ljudi nabijeno u 30 kvadrata u lepo sunčano jutro, ne znaš da li se više doziraju dimom ili covidom.

Masku nijedan prodavac u radnjama (osim apotekarke), na ulici možda dvoje ili troje od deset ljudi, ali je većinom nose oko vrata ili ruke. Tu cirkuliše masa nekih turista, bukvalno nijedan sa maskom.

Drugim rečima, sve isto kao u Švedskoj (iz koje sam stigao u Beograd) uz tu sitnu raziliku da u Švedskoj ne umire par stotina ljudi na dan i zdravstveni sistem se nije formalno raspao. Fakat mi ni oni nisu delovali kao ekipa koja ozbiljno shvata covid (gledali me u metrou kao poslednjeg kretena sa maskom) ali ovo u Beogradu je stvarno bilo 1 otrežnjujuće iskustvo. I tačno mi je delovalo ovako kako kažeš - agresivan otpor stvarnosti i izmišljanje neke paralelne stvarnosti koja veze sa mozgom nema. 

Bio sam par dana u Sloveniji , ne znam koji k oni protestvuju, nikakvih mjera nigdje , maske niko nigdje , niti ko traži potvrde o bilo čemu , a zaboli smo dobar dio lokala po Ljubljani . Na granici samo pasoši. Jedino što su vjer napičili dobro broj vakcinisanih i generalno nemaju taj bazen koji mi ostali ex yu imamo , svadbe i masovna sportska dešavanja .

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Nije to kod njih samo antikovid. Pričala neki dan Svetlana Slapšak na Peščaniku, ima tu svega, i crkve, i desničara, i antivladinih protesta, svega. Moralo je jednom i kod njih :D

9 hours ago, makondo said:

Ako je zaraženo dete bilo u vrtiću u poslednjih 24h,onda epidemiolog piše vrtiću/PU rešenje o izolaciji te grupe na 14 dana. I ovo sve pod uslovom "pedijatar poslao dete na testiranje i sve to zavedeno u zdravstveni karton". 

To znaci, nista od toga. Radi ko sta i kako hoce 

Inace, postali smo 36.zemlja sa preko milion zarazenih od pocetka pandemije. Cestitamo.