October 8, 20213 yr Popular Post 7 hours ago, Партибрејкер said: Prednost u bolnicama bi trebalo naravno dati vakcinisanima, a za ove šta (i ako) pretekne. Al džaba mi ovde mlatimo praznu slamu, u realnosti radi stara dobra srpska veza. ja ne verujem da su antivakseri iskonski zli i da uživaju u moći da ubijaju ljude oko sebe. najracionalnije što mogu da smislim je da su u nekoj vrsti psihoze, nervnog rastrojstva, takoreći psihički bolestan svet. ovaj razuman deo sveta ne može da ih osudi na smrt zato što su bolesni. 5 hours ago, Mos said: Ovo je masakr. srpski držani vrh treba da dobije nobelovu nagradu za mir za izum genocida prihvatljivog u 21. veku.
October 8, 20213 yr na vest o smrti trudnice, pored standardnih “to je laz, nemaju lekari pojma, nešto su ukenjali pa se vade na koronu”, neki likovi stavljaju link na neki tekst sa srbin.info gde piše kako je 82% spontanih pobačaja u uk prouzrokovano mRNK vakcina. tacno za metak u čelo, uz vrlo mirnu savest
October 8, 20213 yr 59 minutes ago, slepa živana said: ja ne verujem da su antivakseri iskonski zli i da uživaju u moći da ubijaju ljude oko sebe. najracionalnije što mogu da smislim je da su u nekoj vrsti psihoze, nervnog rastrojstva, takoreći psihički bolestan svet. ovaj razuman deo sveta ne može da ih osudi na smrt zato što su bolesni. srpski držani vrh treba da dobije nobelovu nagradu za mir za izum genocida prihvatljivog u 21. veku. Puno je ljudi koji su prosto sludjeni. Objasnicu na najsvezijem primeru. Moja majka, 65+, zivi u malom mestu, jedini prozor u svet su joj par kanala na tv-u, nije obrazovana. Ne podrzava ovu vlast. Vakcinisana i revakcinisana jer veruje lekarima. Vec sam pisala kako otpaljuje antivaksere. I evo gde nastaje problem. Pre par dana na nekom pinku ili prvoj gostovala je neka antivakserka, imunolog. Bila je neka debata, sta li. Moja majka je nju pazljivo slusala i posle mi ispricala sa koliko sigurnosti ta zena tvrdi da ce svi od vakcina tesko oboleti za 10ak godina, da otvoreno poziva na bojkot i slicno. Zapitala se ona i kako ta dr sme tako javno to da govori :). Vidim da se zena i zabrinula za nas. Epilog price - kaze mi danas da je krenula godisnja vakcina za grip, ali ovaj put je nece primiti. Prosle god. je bila medju prvima. Odmah procitam o cemu se radi i ona mi prizna da je zbog te emisije. Slusala je ona i ranije protiv vakcine, ali ovaj put je govorila lekar, imunolog, zena od struke. Moja majka slepo veruje lekarima i struci i ovo ju je pomutilo. Nestorovicu ne veruje, uglavnom zbog mojih prica, ali i onog poziva na soping, ali ova u njenim ocima nije kompromitovana. Sa druge strane, nikakvo opravdanje nemam za mladje ljude kojima su sve informacije dostupne, ali nisu sposobni da kriticki razmisljaju, a i boli ih uvo sto ce neki tamo ljudi da poumiru.
October 8, 20213 yr 1 hour ago, slepa živana said: ja ne verujem da su antivakseri iskonski zli i da uživaju u moći da ubijaju ljude oko sebe. najracionalnije što mogu da smislim je da su u nekoj vrsti psihoze, nervnog rastrojstva, takoreći psihički bolestan svet. ovaj razuman deo sveta ne može da ih osudi na smrt zato što su bolesni. srpski držani vrh treba da dobije nobelovu nagradu za mir za izum genocida prihvatljivog u 21. veku. Naravno da nisu iskonski zli, to niko ne tvrdi. Jednostavno misle da rade najbolje za sebe. Ali, obzirom da su kapaciteti ograničeni i na ivici pucanja, i da lekara nemamo beskonačno puno - bilo bi fer da oni koji se jesu vakcinisali imaju prednost pri prijemu u bolnicu. Jer mesta za svakog više nema.
October 9, 20213 yr 9 hours ago, pop-up said: Puno je ljudi koji su prosto sludjeni. Objasnicu na najsvezijem primeru. Moja majka, 65+, zivi u malom mestu, jedini prozor u svet su joj par kanala na tv-u, nije obrazovana. Ne podrzava ovu vlast. Vakcinisana i revakcinisana jer veruje lekarima. Vec sam pisala kako otpaljuje antivaksere. I evo gde nastaje problem. Pre par dana na nekom pinku ili prvoj gostovala je neka antivakserka, imunolog. Bila je neka debata, sta li. Moja majka je nju pazljivo slusala i posle mi ispricala sa koliko sigurnosti ta zena tvrdi da ce svi od vakcina tesko oboleti za 10ak godina, da otvoreno poziva na bojkot i slicno. Zapitala se ona i kako ta dr sme tako javno to da govori :). Vidim da se zena i zabrinula za nas. Epilog price - kaze mi danas da je krenula godisnja vakcina za grip, ali ovaj put je nece primiti. Prosle god. je bila medju prvima. Odmah procitam o cemu se radi i ona mi prizna da je zbog te emisije. Slusala je ona i ranije protiv vakcine, ali ovaj put je govorila lekar, imunolog, zena od struke. Moja majka slepo veruje lekarima i struci i ovo ju je pomutilo. Nestorovicu ne veruje, uglavnom zbog mojih prica, ali i onog poziva na soping, ali ova u njenim ocima nije kompromitovana. Sa druge strane, nikakvo opravdanje nemam za mladje ljude kojima su sve informacije dostupne, ali nisu sposobni da kriticki razmisljaju, a i boli ih uvo sto ce neki tamo ljudi da poumiru. Al pink (vlast) to namerno radi Juce objavljuju dokaze,otkrice da je virus vestacki napravljen i procureo. Taktika im: za svakog po nesto pa nek prihvati sta ko hoce, trzisni princip, ne prosvetiteljski
October 9, 20213 yr Popular Post Ja bih lepo odvojio jednu kovid bolnicu samo za antivaksere, recimo onu kod OFK-ovog stadiona. Kao u restoranima - sala za pušače i sala za nepušače. Naravno, u antivax kovid ustanovi da ih leče samo nevakcinisani lekari, metodama koje usaglase između sebe. Mislim da je fer predlog.
October 9, 20213 yr Evo ključnih momenata: Quote Bokun: Lekarima i medicinskom osoblju još na početku pandemije poslata poruka da će „ginuti“ i da su se za to školovali Trenutna situacija sa širenjem virusa korona ostaviće trajne posledice i na zdravstveni sistem i na ljude koji su bolest preležali, za čije će saniranje biti potrebno najmanje pet godina, izjavio je FoNetu hirurg Zlatko Bokun, koji smatra da su svi „članovi Kriznog štaba morali da podnesu ostavke, ako imaju trunke morala i samopoštovanja“. On je u serijalu razgovora Destinacija istakao da opterećenje zdravstvenog sistema kovidom ne pogoduje pacijentima koji nisu zaraženi, jer ne stižu da dobiju potrebnu negu. “Pre početka epidemije, na svojoj listi čekanja samo za elektivne, hladne operacije imao sam 80 ljudi, a zamislite koliko je u međuvremenu stiglo takvih slučajeva“, ukazao je Bokun. Kako je predočio, „u narednih pet godine neću stići da operišem samo te ‘repove’, s obzirom na to koliko nam nedostaje anesteziologa i ostalog osoblja”. Upravo zbog tog nedostatka, u kovid bolnice se “povlače” lekari specijalizovani za razne oblasti, kojima nije primarni posao da se bave lečenjem kovid pacijenata za koje su zaduženi infektolozi, pulmolozi i anesteziolozi. “Ja sam 21 godinu u hirurgiji, mnogo sam uložio u svoj hiruški rad i edukaciju i ni na kraj pameti mi nije bilo da ću da sedim u kovid bolnici bez ikakvog kontakta i dodira sa hirurgijom, što važi i za druge kolege, gastroenterologe, kardiologe, neurologe…”, naglasio je Bokun. Prema negovim rečima, lekarima i medicinskom osoblju je još na početku padnemije poslata neskrivena poruka da će „ginuti“ i da su se za to školovali. Zdravstveno osoblje je iscrljeno do krajnjih granica, napomenuo je Bokun, pošto radi bez odmora već skoro dve godine, zbog čega ti ljudi odlaze da rade privatno ili van zemlje, jer ne mogu da izdrže. “I vojsku kad šaljete u rat držite ih mesec ili dva, pa ih zamenite svežim vojnicima, a nas niko nije zamenio dve godine”, predočio je Bokun i upozorio da to osoblje čini iscrpljenim i demotivisanim. Kako je naveo, sada smo u fazi katastrofe, samo što se to ne vidi dok se ne dođe u bolnicu, jer se, šetajući gradom, mogu primetiti puni klubovi i kafane, dok mediji pišu o starletama i tek ponekad se objavi koliko je ljudi umrlo i obolelo. “Dolaze nam ljudi iz inostranstva, uživaju ovde pošto smo postali jedna oaza, reklo bi se demokratije, a u stvari anarhije u Evropi”, ocenio je Bokun. Od samog početka tog državnog bavljenja pandemijom imamo niz grešaka, rekao je on i istakao da je jedini dobar potez bila nabavka vakcina. “Sve drugo je bilo kao da ste stavili majmune da vam rukovode nuklearnom centralom. Od onog početka sa tim smešnim virusom, ignorisanja objektivnog problema, sumanutih zatvaranja na 50 obolelih, pa do nekonzistentnosti u primeni mera i izostanka podrške ljudima koji su zbog lokdauna bili zatvoreni“, ilustrovao je Bokun. Prema njegovom tumačenju, sve to je služilo samo da se stvori strah i pritisak u narodu i da mu se na taj način oslabi imunitet. Napominjući da rešenja problema sa koronom više nema, Bokun je ocenio da se izlazak iz takve situacije mora planirati mesecima unapred. Teoretski postoji mogućnost da se stanje popravi izvesnom vrstom zatvaranja i uvođenjem kovid propusnica, što je, kako kaže, dalo rezultate u svetu. “Vlast neće time da se bavi zato što je odjednom zabrinuta za ljudska prava i plaši se nemira ako bi se nešto pozatvaralo, pa je pustila da to ide stihijski”, tvrdi Bokun. On procenjuje da će takva situacija trajati još par meseci do sticanja kolektivnog imuniteta, što je diskutabilna teza, jer se mnogo ljudi ponovo zarazi. Svi članovi Kriznog štaba morali su da podnesu ostavke, ako imaju trunke morala i samopoštovanja, rekao je Bokun, apostrofirajući na nedavnu izjavu premijerke Ane Brnabić da ne veruje u mere. “Pa u šta veruješ i ko tebe pita? Ti si završila dopisni fakultet, a ovi ljudi imaju doktorate i ozbiljne škole”, poručio je Bokun i zaključio da nam sada mere određuju loši djaci kao ona, što je označio kao njihovu osvetu. https://www.danas.rs/drustvo/bokun-lekarima-i-medicinskom-osoblju-jos-na-pocetku-padnemije-poslata-poruka-da-ce-ginuti-i-da-su-se-za-to-skolovali/ Edited October 9, 20213 yr by vememah
October 9, 20213 yr Produženo radno vreme restorana i MP objekata do ponoći u Beogradu do srede zbog Samita Nesvrstanih i velikog broja stranih gostiju, poručio Vesara.
October 9, 20213 yr 28 minutes ago, msv said: Produženo radno vreme restorana i MP objekata do ponoći u Beogradu do srede zbog Samita Nesvrstanih i velikog broja stranih gostiju, poručio Vesara. ovo je nadrealno. pre tri dana smo čekali da krizni štab saopšti nove mere. evo nam nove mere. ovo je ludilo.
October 9, 20213 yr Kakvih bre nesvrstanih? Još malopre u 29. novembra gledam wtf se događa po banderama, na svakoj okačena druga zastava.
October 9, 20213 yr Ovo više nije ni ignorisanje realnosti, ovo je već agresivno suprotstavljanje realnosti i kreiranje nove. Bukvalno se ponašaju kao u TV emisijama kad vrte svoju priču bez obzira na činjenice, jebeš činjenice. Malo je samo problem što virus nije tupava Pinkova voditeljka. Baš me zanima koliko daleko ovo može da ide.
October 9, 20213 yr ja se ne sećam, možda sam potisnula, da smo u beogradu bilo kad pre imali takve "mere" da se produžava radno vreme iz turističkih razloga. mislim pre pandemije.
October 9, 20213 yr 16 minutes ago, Halvard said: Baš me zanima koliko daleko ovo može da ide. Mislim da idu jako i do samog kraja™ a s obzirom na to da se proslave i drugi masovni dogadjaji i dalje odrzavaju, tj. sam narod nema nikakvu zadrsku i ne oseca potrebu da ukoci, makar u izvesnom procentu (a onako odokativno rekao bih vecinski), onda je jasno zasto su takvu odluku i doneli. Mi ostali, da se pazimo za svoj gros pa ko pretekne. U kombinaciji sa dogadjajima oko Jovanjice i Koluvije itd. mislim da je ova bagra dosegla potpuno novi nivo. Ovo je jezivo. Edited October 9, 20213 yr by Sludge Factory
October 9, 20213 yr On 7.10.2021. at 16:43, Caligula said: Ako smo mi za njih kovid idioti, logika kaze da je ovaj nesrecni covek kovid genijalac. Neke tragedije su koliko toliko merljive - poplave, zemljotresi... drustvo ne sumnja u uzrok smrti, sve je nekako jasno. Ovo sto se sada dogadja je cudovisno. Ti odvedes svojim "neverovanjem" zenu i dva nerodjena deteta u smrt i puj pike, mrtav 'ladan i dalje ne verujes svojim ocima. Koliko takvih znam jebote, meni vise nista u vezi ljudskog roda nije jasno. Da pitas ljude po Srbiji, vecina bi rekla da se od svega umire sem od kovida, nepridrzavanja mera, masovnih slavlja u sred epidemije, primitivnog straha od vakcina. Planeta država majmuna. 23 hours ago, BlackGeorge said: Da uzmemo hipotetički (mada je veoma realno da je stvarno tako) podatak da dnevno umire izmedju 200 i 300 ljudi. Zar to nije ogroman, gigantski autogol zločinca Vučića i prema tim njegovim "fokus" grupama? Ogroman broj tih avaksa, pećinskih ljudi su vučićevi glasači. Ako ne umiru sami ti fokusgrupaši pećinari onda garantovano umire neko iz njegove familije. Velika je verovatnoća... Pa ako tom avaksu fokusar pećinaru umre jedan, pa drugi bliski rođak, onda jbg proradi prirodni nagon za preživljavanjem pa će drugačije gledati na zlikovca vučića. Ne verujem da mu je pre stalo do pinka, nestora i vučića nego do svog života i familije. Grešiš Šinko, ali žestoko grešiš. Srpskom Avaksu realnost nije nešto na šta se obazire.