October 8, 20213 yr Taj podatak za 7 preminulih tog dana u Pirotu je tacan. Imao sam taj info od doktora iz Pirota mnogo pre nego je krenuo da se vrti po portalima.Ma znam da jeste, uopšte ne sumnjam čim ga zavod javno objavi. Problem je sa ostalim što sam napisao. Popunjeni kapaciteti, male ambulante prve najebu. Ljudi, ne ambulante.
October 8, 20213 yr Popular Post Ma jasno sve. Problem je u tome sto se previse ceka da se pacijent salje negde dalje. Kad njemu saturacija ode na 80% mnogo su male sanse da stigne do Nisa ili Krusevca ziv a kamo li da se oporavi . Svim doktorima, na svim nivoima u Covid ambulantama treba da se podigne spomenik kad ovo prodje. Svim mladim lekarima koji su primljeni treba dati da biraju specijalizaciju i titrati im jajca samo da ne odu negde preko kad se sve vrati u normalu. U realnosti dobar deo njih ce , cim prestane potreba za dodatnim angazovanjem u Covid ambulantama , biti ispljunut od ove ogavne drzave nazad na biro. Svaki, ali bukvalno svaki, lekar iz kovid ambulanti ili bolnica sa kojim sam pricao (a to je nekih stotinak ljudi) je ozbiljno na granici nerava, snage i volje. Jedini izlaz je tvrd lokdaun na 2-4 nedelje i obavezna vakcinacija svih koji nisu primili nista do sada. Uz to treba i otvoriti mogucnost trece doze za sve koji su primili sinofarm pre vise od 3 meseca.
October 8, 20213 yr 56 minutes ago, villiem said: Sve ali bas sve poruke o vakcinaciji preko medija su neuverljive, lice na licni izbor na kraju dana uz preporuku, sve je neiskreno/lazljivo kao i njen sef sto se vakcinisao seset meseci. Da ne izgube koji glas od anti-vaksera valjda, drugi razlog ne vidim, što je samo za sebe idiotizam najgore vrste
October 8, 20213 yr Da uzmemo hipotetički (mada je veoma realno da je stvarno tako) podatak da dnevno umire izmedju 200 i 300 ljudi. Zar to nije ogroman, gigantski autogol zločinca Vučića i prema tim njegovim "fokus" grupama? Ogroman broj tih avaksa, pećinskih ljudi su vučićevi glasači. Ako ne umiru sami ti fokusgrupaši pećinari onda garantovano umire neko iz njegove familije. Velika je verovatnoća... Pa ako tom avaksu fokusar pećinaru umre jedan, pa drugi bliski rođak, onda jbg proradi prirodni nagon za preživljavanjem pa će drugačije gledati na zlikovca vučića. Ne verujem da mu je pre stalo do pinka, nestora i vučića nego do svog života i familije.
October 8, 20213 yr 1 minute ago, BlackGeorge said: Da uzmemo hipotetički (mada je veoma realno da je stvarno tako) podatak da dnevno umire izmedju 200 i 300 ljudi. Zar to nije ogroman, gigantski autogol zločinca Vučića i prema tim njegovim "fokus" grupama? Ogroman broj tih avaksa, pećinskih ljudi su vučićevi glasači. Ako ne umiru sami ti fokusgrupaši pećinari onda garantovano umire neko iz njegove familije. Velika je verovatnoća... Pa ako tom avaksu fokusar pećinaru umre jedan, pa drugi bliski rođak, onda jbg proradi prirodni nagon za preživljavanjem pa će drugačije gledati na zlikovca vučića. Ne verujem da mu je pre stalo do pinka, nestora i vučića nego do svog života i familije. Loša ti poslednja rečenica... Mladac koji je juče izgubio zenu i blizance i dalje tvrdi da korona ne postoji, rekao Nestor na TVu... Sta misliš, koliko je takvih?
October 8, 20213 yr Kako li planiraju da isfabrikuju broj preminulih u ovoj godini...kako misli narod, koji se iz lichnog zadovoljstva bavi podvirivanjem pod suknje random zenama, da li su radjale, koliko i zashto nisu vishe, prebrojava se dan i noc ko je kriv shto nas nece biti dovoljno za sledeci pokolj (zene), odgovoriti na stradanje trudnica i porodilja? snaznim chudjenjem? pa jebemumater ipak nije da je bash rat sent from novi mnogo jak bubamoto.
October 8, 20213 yr 2 minutes ago, radisa said: Loša ti poslednja rečenica... Mladac koji je juče izgubio zenu i blizance i dalje tvrdi da korona ne postoji, rekao Nestor na TVu... Sta misliš, koliko je takvih? Uh, ako je stvarno tako, onda nam nema pomoći.
October 8, 20213 yr 3 minutes ago, BlackGeorge said: Uh, ako je stvarno tako, onda nam nema pomoći. Naslovna strana informera, danas... Prezupčio sam, druga dva mrtvaca su verovala Dr Nestoru, ovaj samo™ ne veruje u koronu...
October 8, 20213 yr naravno, glede trudnica, masovno ide pricha - ne znaju da leche. ljudi, ono, i ako su znali, uskoro ce stvarno pocheti i da ne znaju i ne mogu i uopshte ta elastichnost tih neupotrebljavanih mozgova, da svaku informaciju bez ikakve dileme presaviju da je prilagode matrici koja im se dopada, to je neka fantazija, majke mi. neverovatna stvar. sent from novi mnogo jak bubamoto.
October 8, 20213 yr Popular Post Ja sve vise mislim da nije toliko do fokus grupa vec oni jednostavno ne znaju i ne umeju da dovedu situaciju pod kontrolu. Ko ce da zaustavlja razularene besne mase? Ko ce da zabranjuje izlaske i da se bije? Pa od svakog autobusa do svake zurke bi imali raspravljanja u najboljem slucaju, tuce u najgorem. Pre par meseci dok je situacija bila jos pod kontrolom ja sam prisustvovao situaciji kad je nalickani motordzija stao ispred banke gde smo svi cekali u redu i krenuo da nam objasni svima, ukljucujuci i onog navodnog cuvara u banci, da njemu ne treba maska. Cuvar je probao lepo par minuta, jer ne prima dovoljnu platu da se bije sa nekim ko vozi predrkanu Hondu, pa ga je pustio bez maske. Sve to, pa i gore bi se sada desilo da krenu neka nasilna zatvaranja. Oni su mnogo vise nesposobni nego sto im mi dajemo za pravo kada pricamo o nekom zlom planu sa fokus grupama u vidu. Ovo je strah od masovne pobune, tuca i demonstracija sa one zajebane strane - koja ne sedi na betonu iz protesta. Nece nikome dati kapislu za masovnu pobunu, koliko god ljudi umrlo. Edited October 8, 20213 yr by Mos
October 8, 20213 yr Sposobni su jedino da sacuvaju svoju guzicu na stetu drugih, i tu su sposobnost izgleda razvili do savrsenstva. Sad koliko to moze biti odrzivo, videcemo….
October 8, 20213 yr Ponovo masovno sahranjivanje nedeljom: 44 sahrane na većim BG grobljima u nedelju. http://www.beogradskagroblja.rs/Termini.htm?language=sr-Latn-CS&day=10102021
October 8, 20213 yr 8 hours ago, Zlurad said: Ja juče video onaj broj od 7 umrlih u Pirotu (ona devojka od 20 godina što je umrla je dete školske drugarice moje poznanice) i broj od 7 mi je apsolutno sulud. Kovid odeljenje u Pirotu je prilično malo, ima možda najviše 10 kreveta koji se uglavnom koriste za pacijente koji nisu kritični. Svi ostali, kojima je potreban višlji stepen lečenja (upale pluća, kiseonik, respiratori...) se momentalno ambulantnim kolima šalju u niške kovid bolnice, koje služe za sve teže kovid bolesnike sa juga srbije, posebno malih mesta. Deo zašto mi je suludo: Iz ovog mogu da izvučem samo to da su niške kovid bolnice pune i da za pacijente iz Pirota nije bilo mesta, što je posebno zabrinjavajuće za budućnost. Ili jednostavno klinički centar Niš nije otvorio kapacitete koje su imali kad su kovid centri otvarani prošle godine. Užas. Pobunice se narod kada vidi da im komsije i bliski umiru. Pojurice da se vakcinisu, pocece da drze distancu i da odbijaju pozivnice za decije rodjendane i svadbe. Oh wait