October 8, 20213 yr 1 hour ago, Hermetico said: Ma sad lekari povrh svega treba da predvode i narodnu pobunu. Važi. Što svi ne štrajkuju? Ne treba narodnu pobunu, treba da se bore za sebe... Treba i prosveta da štrajkuje, još odvano... Treba da štrajkuje svako kome nije dobro... Sećaš se kako se došlo do 8-8-8? Nije se došlo do toga ispijanjam espresa i sedenjam u kafanama, nego štrajkovima i protestima na ulici... Dok se ljudi ne počnu zauzimati za sebe, neće ih vlast poštovati...
October 8, 20213 yr 1 hour ago, mraki said: Ali šta oni dobijaju lažiranjem broja umrlih, koja je tu logika sem da budemo najbolji? Na kraju to dovede do još više zaraženih i mrtvih, da ne pominjem opterećenje sistema. Da prikažu realne brojke, valjda bi bar malo više ljudi poštovalo mere i vakcinisalo se. Upravo je ovo logika, "da budemo najbolji" Blistali su pocetkom godine kada je pocela vakcinacija, citav svijet je pricao o srbiji. Kada otvore Worldometer, blistaju jer se srbija nalazi na dnu liste po postotku umrlih od korone. Svaki Vucicev govor od pocetka njegovog vladanja je o najboljim brojkama u regionu a i sire.
October 8, 20213 yr 1 hour ago, Hermetico said: @Filozof manijak Mene blam često kad otvorim ovo, počinjem da mislim da sam mazohista. Ustvari mi je lakše da pratim vesti ovde, pre sam dolazio i da probijem babl ali sad bih pravio još uži. Malo se sramim priznati..ali mene nekako u poslednje vreme i zastoli bojko. Porodica vakcinisana, familija pelcovana, uhvatim sebe da pojedine pitam povremeno "Jel ti proslo 6 meseci ?"...i to je to. Cenjeno pucanstvo koje oboljeva i umire..Jebiga, vakcina moze da se primi i na kiosku bukvalno u kosta nulicu dinara..ali ti biras da verujes Baltazaru i Mili Aleckovic a svako je kovac svoje srece.
October 8, 20213 yr 2 minutes ago, radisa said: Ne treba narodnu pobunu, treba da se bore za sebe... Treba i prosveta da štrajkuje, još odvano... Treba da štrajkuje svako kome nije dobro... Sećaš se kako se došlo do 8-8-8? Nije se došlo do toga ispijanjam espresa i sedenjam u kafanama, nego štrajkovima i protestima na ulici... Dok se ljudi ne počnu zauzimati za sebe, neće ih vlast poštovati... Možda treba, ali ja mislim da je nepristojno (u najmanju ruku) terati čoveka koji ovde piše korisne informacije da se pravda što ne štrajkuje. On spašava živote, šta ti radiš da bi on tebi trebalo da se pravda? Do 8-8-8 se došlo tako što su guzili fizičke radnike koji su umeli da se makljaju i imali tešku mašineriju i jake sindikate. Danas je sve to malo drugačije. Nije pitanje da li je nekom dobro nego da li mu je toliko loše da će da izgubi posao i bude pretučen na ulici, bez da ga ijedna druga grupa građana podrži. Siđite s tog moralnog pijedestala, stvarno je blama transfer.
October 8, 20213 yr 15 minutes ago, SNARC said: Malo se sramim priznati..ali mene nekako u poslednje vreme i zastoli bojko. Porodica vakcinisana, familija pelcovana, uhvatim sebe da pojedine pitam povremeno "Jel ti proslo 6 meseci ?"...i to je to. Cenjeno pucanstvo koje oboljeva i umire..Jebiga, vakcina moze da se primi i na kiosku bukvalno u kosta nulicu dinara..ali ti biras da verujes Baltazaru i Mili Aleckovic a svako je kovac svoje srece. Zarazavaju se deca masovno. Samo se prica kako to nije nista, ko sme da garantuje da nece biti posledica. Virus tutnji, ima koji su primili vakcinu a nije delovala, ili ne smeju da prime (pa neka je i 1%). Ovo je zlocin
October 8, 20213 yr 1 minute ago, Sandradjer said: Zarazavaju se deca masovno. Samo se prica kako to nije nista, ko sme da garantuje da nece biti posledica. Virus tutnji, ima koji su primili vakcinu a nije delovala, ili ne smeju da prime (pa neka je i 1%). Ovo je zlocin Smatram da nema potrebe da se ogradim od toga da napisano ne vazi za ljude koji ne smeju da prime vakcinu. By the way..deca se kod nas ne vakcinisu..maloletnici generalno ?
October 8, 20213 yr Tačno, ovo je zločin, ali narod svojevoljno pristaje i učestvuje u njemu. Skoro nikog ne čujem da se buni što nema mera. Sve cokću kad vide gužve u kovid ambulantama, ili slično, ail na tome i ostaje.
October 8, 20213 yr 8 minutes ago, SNARC said: Smatram da nema potrebe da se ogradim od toga da napisano ne vazi za ljude koji ne smeju da prime vakcinu. By the way..deca se kod nas ne vakcinisu..maloletnici generalno ? Samo preko 12 godina. Ovi mladji ne
October 8, 20213 yr 19 minutes ago, Hermetico said: Možda treba, ali ja mislim da je nepristojno (u najmanju ruku) terati čoveka koji ovde piše korisne informacije da se pravda što ne štrajkuje. On spašava živote, šta ti radiš da bi on tebi trebalo da se pravda? Zašto se on meni pravda? Ja to nisam doživeo kao pravdanje, nego je on meni objasnio kako on to vidi... Ja sam primio kznanju, možda se moje mišljenje malo prpmenilo, možda nije, ali na dikusionom forumu smo, iznosimo neka mišljenja i pričamo...Jel' se može diskutovati o nelečemu sa raznih strana bez dramljenja o pravdanju, napadanju i učitavanju? Lekari treba sami sa obom da rsačiste, meni niko ne treba da se pravda nizašta... Niko nikome ne treba da se pravda, ali, valjda je dozvoljeno pričati o raznim modelima borbe ljudi za svoja prava... Ili ne?
October 8, 20213 yr 10 minutes ago, Sandradjer said: Zarazavaju se deca masovno. Samo se prica kako to nije nista, ko sme da garantuje da nece biti posledica. Virus tutnji, ima koji su primili vakcinu a nije delovala, ili ne smeju da prime (pa neka je i 1%). Ovo je zlocin Smatra se da je takvih 300000, na osnovu toga da ih u uk ima 3 milke a uk ima tacno 10x vise stanovnika od nas
October 8, 20213 yr 19 minutes ago, radisa said: Zašto se on meni pravda? Ja to nisam doživeo kao pravdanje, nego je on meni objasnio kako on to vidi... Ja sam primio kznanju, možda se moje mišljenje malo prpmenilo, možda nije, ali na dikusionom forumu smo, iznosimo neka mišljenja i pričamo...Jel' se može diskutovati o nelečemu sa raznih strana bez dramljenja o pravdanju, napadanju i učitavanju? Lekari treba sami sa obom da rsačiste, meni niko ne treba da se pravda nizašta... Niko nikome ne treba da se pravda, ali, valjda je dozvoljeno pričati o raznim modelima borbe ljudi za svoja prava... Ili ne? Dozvoljeno je sigurno, kao što je dozvoljeno i da ja napišem da je meni to nepristojno tako kako se odigralo. Možda ja grešim, možda ti grešiš... Ne branim ti ja, samo iznosim svoj utisak. Ako se ti osećaš okej sa sobom, super za tebe. Lekari nisu homogena skupina, obraćaš se nekom čoveku a ne lekarima. Za prosvetne radnike, to je ono što ja znam, da me sad pitaš mogao bih samo da ti kažem da me niko nije pitao a ja nemam vremena, a pre svega potrebe, da pokrećem organizaciju. Zbog sebe ne moram da štrajkujem, mogu da vatam krivine radim tezge sa strane, meni je okej. Obrazovanje nije okej, ali to valjda treba da bude svačiji problem, pre svega roditelja. Ja ni nemam dece, msm komparativno šta mene briga? Isto tako i ovo, nek štrajkuju rođaci bolesnika, njih najviše pogađa. EDIT Naravno da sam svestan btw da smo svi rođaci bolesnika i da smo svi pogođeni lošim obrazovanjem, to mi je i bila poenta. Lekarima je loše koliko i svima nama i ništa su moćniji. Ako ih izdvojiš kao grupu, moćni su još manje. Edited October 8, 20213 yr by Hermetico
October 8, 20213 yr Što se zaražavanja kod dece tiče, procenat pozitivnosti u ZR je oko 35%. Znači, to je procenat pozitivnih testova od onih koji se testiraju.
October 8, 20213 yr Ja juče video onaj broj od 7 umrlih u Pirotu (ona devojka od 20 godina što je umrla je dete školske drugarice moje poznanice) i broj od 7 mi je apsolutno sulud. Kovid odeljenje u Pirotu je prilično malo, ima možda najviše 10 kreveta koji se uglavnom koriste za pacijente koji nisu kritični. Svi ostali, kojima je potreban višlji stepen lečenja (upale pluća, kiseonik, respiratori...) se momentalno ambulantnim kolima šalju u niške kovid bolnice, koje služe za sve teže kovid bolesnike sa juga srbije, posebno malih mesta. Deo zašto mi je suludo: Iz ovog mogu da izvučem samo to da su niške kovid bolnice pune i da za pacijente iz Pirota nije bilo mesta, što je posebno zabrinjavajuće za budućnost. Ili jednostavno klinički centar Niš nije otvorio kapacitete koje su imali kad su kovid centri otvarani prošle godine. Užas.
October 8, 20213 yr 18 minutes ago, Zlurad said: Iz ovog mogu da izvučem samo to da su niške kovid bolnice pune i da za pacijente iz Pirota nije bilo mesta, što je posebno zabrinjavajuće za budućnost. Reklo bi se da su definitivno već desetak dana pritegli s hospitalizacijama (broj osoba na respiratoru linearno raste, a broj hospitalizovanih ima čak dve prelomne tačke) tj. da je prosečan kovid pacijent sve bolesniji. Treba se dobro paziti da se ne dođe u stanje za bolnicu, jer možda neće biti mesta. https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php Na tu temu: Edited October 8, 20213 yr by vememah