October 5, 20213 yr Mislim da su svi skapirali da dok god narod prihvata da je u danu umrlo <50 ljudi sve je cool, nema panike i nema potrebe za nekim cimanjem.
October 5, 20213 yr Popular Post Mislim da su svi skapirali da dok god narod prihvata da je u danu umrlo Pa šta ti je, meni komšija "tumači" cifre:-Komšo juče bilo 33, danas 41. To je 8 mrtvih za 24h...... Shiit has hit the fan
October 5, 20213 yr 26 minutes ago, Frank Pembleton said: Pa šta ti je, meni komšija "tumači" cifre: -Komšo juče bilo 33, danas 41. To je 8 mrtvih za 24h... ... Shiit has hit the fan i ako danas bude 35 onda je 6 ustalo iz mrtvih?
October 5, 20213 yr 1 hour ago, barrcode said: Dominacija i sa zvaničnim brojevima. Sedmodnevna incidenca. btw ovako moze da izgleda karta Evrope za svaku jebenu stvar ! sto rece Grobar nekad - rupa u finom evropskom tepihu ... crna rupa
October 5, 20213 yr I evo ga: Quote Predsednik: Preokrenut trend, smanjuje se broj novoobolelih Konačno smo uspeli da preokrenemo trend povećanja broja novoobolelih od korona virusa, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazujući da je ovo drugo jutro da imamo smanjenje broja novoobolelih. "To niko nije primetio jer mešaju stvari. Mora uvek da se poredi ponedeljak sa ponedeljkom, ne sa drugim danom. Imamo dva dana spuštanje procenta i u apsolutnim brojkama, naglasio je on na otvaranju NCR kampusa. Prema njegovim rečima to će da traje još izvesno vreme. Kazao je da je preokret trenda dobra vest za privredu. Preneo je da je Srbija u pregovorima sa Fajzerom oko kupovine njihovog leka protiv korona virusa. Nabavili smo već određene količine jednog leka protiv korone koji ima ogromnu uspešnost u zaštiti ljudi od korone, rekao je on. http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/predsednik-preokrenut-trend-smanjuje-se-broj-novoobolelih_1277463.html
October 5, 20213 yr Pogledao sam na brzinu nekoliko lokalnih portala, po njima je 4.10 u Valjevu umrlo šest osoba od korone, u Čačku 6 i u Kraljevu 4 (na portalima iz Užica, Šapca, Kragujevca, Kruševca, Subotice i Niša nisam našao takve podatke). Po zvaničnim podacima na nivou cele Srbije tog dana je od korone umrlo 50 osoba. Prosto ne mogu da poverujem da je u tri grada sa populacijom od 3% čitave Srbije (uključujući i okolna mesta iz kojih pacijenti dolaze u ova tri grada ne verujem da pokrivaju više od 10% stanovništva Srbije) umrla trećina od svih umrlih u Srbiji toga dana. Po ovome mi deluje da je zvaničan broj umrlih maksimalno trećina od stvarnog broja umrlih od virusa, i to pod uslovom da je smrtnost svuda ista. Nemoguće je da ovo prikrivanje nije organizovano. SaE
October 5, 20213 yr Svako sa malo mozga je ukapirao da je zvanični broj umrlih 3-4 puta veći. Podaci se šišaju. Videli smo pre nekoliko dana, na primeru Šapca, da se smanjuju podaci vezano za broj zaraženih.
October 5, 20213 yr tako je bilo i proshle zime, lokalni podaci su zbirno bez beograda i vojvodine prebacivali zvanichni drzavni broj. sent from novi mnogo jak bubamoto.
October 5, 20213 yr Današnji utorak: 7190 novozaraženih na 23.903 testirane osobe, tj. 30,1% pozitivnih Utorak pre 7 dana: 8467 novozaraženih na 26.292 testirane osobe, tj. 32,2% pozitivnih Danas ima 1277 manje zaraženih na 2389 manje testiranih nego pre 7 dana.
October 5, 20213 yr Quote Šta je odlučio Krizni štab? Iako je medicinski deo Kriznog štaba za sprečavanje širenja epidemije, kako je rekla predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, tražio restriktivnije mere, odlučeno je da one ne budu uvedene. „Nastavljamo kao što smo počeli sa postojećim merama, uz to da je neophodna vakcinacija, vakcinacija, vacinacija", ponovila je nekoliko puta. „Vakcinacija je jedini održiv odgovor na ovu pandemiju", poručila je premijerka. Dodala je da su se na kriznom štabu saglasili da bi restriktivnije mere bile „samo produžavanje agonije, odugovlačenje rešenja i svakako ne trajno rešenje". Ona je rekla da je medicinski deo stručnog štaba tražio da se na najmanje 10 dana zabrane javna okupljanja više od pet ljudi i da se do 17 sati ograniči radno vreme svima osim esencijalnim uslužnim delatnostima. „Ako bi to rezultiralo smanjenjem broja zaraženih, onda da se pristupi korišćenju kovid propusnica", rekla je Brnabić, prenoseći zahteve medicinskog dela štaba. Brnabić je podsetila da su neke mere i dalje na snazi kao što je nošenje maski u zatvorenom, kao i na otvorenim mestima gde nije moguće držati distancu, ali i vakcinacija. Upitana čemu onda služi medicinski deo Kriznog štaba, odgovorila je: „Da savetuje". https://naslovi.net/2021-10-05/bbc-news/korona-virus-bez-novih-strozih-mera-u-srbiji-preminuo-bivsi-ministar-zdravlja-zoran-stankovic/27772498 Edited October 5, 20213 yr by vememah