Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Upale pluća su mnogo teže, sporiji je oporavak, veliki broj pacijenata zavisi od kiseoničke potpore, a povećan je i mortalitet obolelih. Na lečenju je sada i više mladih i dece sa teškom kliničkom slikom, kojima je potreban kiseonik, a među njima su i bebe. Imamo i trudnica pred porođajem, koje su takođe obolele, naveo je za Danas direktor Opšte bolnice Užice.

https://www.danas.rs/drustvo/direktor-uzicke-bolnice-delta-soj-povecao-mortalitet-obolelih/

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Sa Vox92:

Čuo sam večeras jednu priču, pa ako neko može da potvrdi.

Kaže mi šurak da ima mnogo ljudi koji su hospitalizovani i vode se kao vakcinisani a da u stvari nisu vakcinisani, nego ljudi samo kažu da jesu, jer od sramote kad zaglave bolnicu neće da priznaju da se nisu vakcinisali.

Navodno(???) lekari ne mogu kroz sistem da provere da li je osoba vakcinisana, pa moraju da veruju na reč.

Vest je dobio od rodjene sestre koja radi na korona odeljenju, ja je poznajem lično, normalni su ljudi, ali ovo mi jednostavno deluje nemoguće, da lekari ne mogu da provere status vakcinacije, i da naša statistika dolazi iz upitnika pacijenata?????

Ја сам чуо само да у болници на Мишелуку има доста вакцинисаних који су у тешком стању. То је прича докторке. Пулмолога. Која ради тамо, неки је шефић.

И она није вакцинисана. 

Не знам ни за један случај да има корону сада и да је у тешком стању.

Сваки пут кад чујем да неко прича о вакцинисанима који су у тешком стању, сконтам да су управо ти што причају невакцинисани.

Nekim logickim razmisljanjem, ja nikad ne bih rekao da ako bih zaglavio bolnicu, doktor ne moze da proveri da li sam vakcinisan, prosto mi je neverovatno da ljudi lazu u takvim situacijama idu na blef, a opet je info od bas normalne, sa lica mesta, Sputnjikarom vakcinisane osobe...

Tačno je. Prosto smo takav narod, u našoj prirodi je da slažemo da smo primili vakcinu da nam ne bi neko solio pamet, a idu na tu varijantu da neće baš svakome da traže papir. 

U teoriji se u trijaznoj ambulanti svakome upisuje vakcinalni status ali u praksi u ovakvoj gužvi i haosu se to često i ne upiše. Ja lično imam nekoliko primera dnevno gde tačno vidim da me lažu da su primili vakcinu pa tek kad zatrazim papir kažu kako ipak nisu. Jedan me čak i snimao telefonom i branio se ustavom, za sad nisam izašao na televizor :D

@Zabalujev ma da, videh samo da je pocetkom godine hvalio rusku vakcinu kao "proverenu".

nego, gledam po tw i fb, sve vise komentara ima koje navodno pisu vakcinisani ljudi, ali imaju neke sumnje... pa onda stotine postova gde neko pominje komsiju, rodjaka, prijatelja koji je umro nakon trece doze, nakon druge doze. dosta elaborirani, deluju skoro autenticno dok ne pogledas profil. 

nekako mi je vrlo tesko da zamislim da prosecan korisnik interneta koji je protiv vakcina trosi vreme na masovno izmisljanje avaks komentara iz cisto ideoloskih razloga. deluju kao da citaju isti manual za ukljucivanje u diskusiju.

Edited by Aleksija

Srbija bi bila jedina zemlja gdje je broj vakcinisanih u bolnicama na milion stanovnika isti kao i nevakcinisanih. 

Van bolnice vec uglavnom znamo, svako za svoju okolinu.

9 hours ago, Heaviside said:

U ludnicu će me poslati izvlačenje generalnih zaključaka na temu Kovida na osnovu anegdota iz kruga poznanika i ličnih impresija. 

Ovaj magarac još kaže da mu je ili uzorak nereprezentativan ili je glup ili bezobrazan @hefaca , smrade, nema tu ili, ako uopšte uvedeš reprezntativnost u priču kada je lični babl u pitanju to znači da si glup i bezobrazan. 

A moderacija bi trebalo briše postove tipa "rekao mi lekar da ima isti broj umrlih vakcinisanih i nevakcinisanih" i slične lako proverljive i opštepoznate laži koje na primer @vememahna dnevnoj bazi pobija sa sve linkovima

Naveo sam razlog zasto se ljudi ne vakcinisu, iako nisu antivakseri. Ja sam vakcinisan i ubedio sam par ljudi da se vakcinise. Dakle, na nacionalnim frekvencijama bi moglo da se nadje nesto iz svakodnevnog zivota sto bi moglo da bude protiv vakcinacije, ali se ne nalazi. Potpuno opravdano. Jer ako vakcina spasi samo jednog od 100, i to je uspeh. Ovde se moze iznositi bilo koja prica iz svakodnevnog zivota, ali koja je u skladu sa "politikom" foruma. U suprotnom se ili poziva moderacija ili se pozivamo na toleranciju retardiranog misljenja. I onda je problem kada se sa pinka cuju reci poput smrada, djubreta i slicno. A ovde je to normalan nacin komunikacije, jer ppp nije nacionalno dobro. Dovoljno je videti koliko je nevakcinisanih profana i lekara, zatim studenata. Prosecan gledalac pinka, pa i RTS-a je uglavnom vakcinisan. Procitah sad ovaj isecak Nestorovog zaklinjanja da se nece vakcinisati, ali i da nije clan kriznog staba. Odakle je izjava? 

Da se dopunim Vucic je najvise doprineo i vakcinisanju i nevakcinisanju. Jer mu neki slepo veruju, a neki rade sve suprotno. 

Glup i bezobrazan je cinizam, a pristojnost je moje drugo ja.

Edited by hefaca

Dana Grujicic je i jutros na rtsu jasno i glasno pozvala ljude da se vakcinisu. 

Just now, hefaca said:

2.10.2021

Jbg do sad je pozivala rajfajzenom... Svakako su poruke jasne. Ljude odvraca strah da im se nesto ne dogodi, a to su price iz okruzenja. I naravno, od medicinskog osoblja iz istog, a ne sa tva.

Edited by hefaca

O cemu ti pricas covece, Nestorovic se ne skida s tva

35 minutes ago, hefaca said:

Isto tako jasno i glasno je govorila da se lecila belim lukom i slaninicom. Nije da iman nesto protiv ta dva, stavise...

dana, ruski špijun, je od samog početka kovid infodemijetm konzistentno davala protivurečne izjave i time znatno pomogla da kakofonija oko vakcina bude potpuna

mutila vodu

• Popular Post
11 minutes ago, Tsai said:

O cemu ti pricas covece, Nestorovic se ne skida s tva

meni je forumas na ignoru odavno, iz razloga sto nema potrebe da citam nemusto spinovanje i bezobrazluk ovde, kad vec uspevam da pobegnem od svih 99% medija koji spadaju u drzavne.

ali to ti je zvanicni narativ: ljudi su sami krivi, prate internet i zatucani su, nek se sami lece. koliko god imalo nesto istine u tome, udeo drzave je ogroman, jos od prvog slanja na soping u milano.

dakle, ovi iz vlasti ce kao papagaji ponavljati da su uradili sve sto je moglo, pustati svuda, osim mozda na rts-u, otvoreno ili uvijeno antivaks ekipu, i nadati se da ce ovo da stane. ako relativno uskoro stane, cak i posledice ovako razvaljenog sistema se nece odmah videti, bar ne do izbora; ako ne stane, a ne vidim zasto bi, cak ce i oni u panici morati da uvedu restrikcije, uprkos rejtingu. u sranju smo, kako god okrenes, a ne znam da li nam je lakse sto ni gazda nema jos nikakvu ideju osim da ceka da prodje.

26 minutes ago, hefaca said:

Jbg do sad je pozivala rajfajzenom... Svakako su poruke jasne. Ljude odvraca strah da im se nesto ne dogodi, a to su price iz okruzenja. I naravno, od medicinskog osoblja iz istog, a ne sa tva.

Onda se deo medicinskog i okruzenja informise sa tvea, nije ni bitno vise. Nisu jasne poruke, bas to je sustina problema. 

Background Picker
Customize Layout