October 1, 20213 yr Današnji petak: 7271 pozitivno na 22.715 testiranih, tj. 32% Prošli petak: 6462 pozitivno na 21.290 testiranih, tj. 30,4% 809 više pozitivnih na 1425 više testiranih.
October 1, 20213 yr Udeo pozitivnih među testiranima po Evropi: https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?tab=map&zoomToSelection=true&time=2021-09-26®ion=Europe&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Share+of+positive+tests&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=false&Align+outbreaks=false Edited October 1, 20213 yr by vememah
October 1, 20213 yr 15 minutes ago, vememah said: A što se ovog tiče da se svi sumnjivi testiraju, svaki treći je kod nas pozitivan, dok u drugim zemljama udeo pozitivnih retko gde prelazi 10%, a često je svega par procenata. Sumnjivi su i bliski kontakti svakog pozitivnog pa se ne testiraju ako se samoinicijativno ne pojave u ambulanti. Ma gde se testiraju, roditelji ne mogu da odvedu decu na pregled jer ih ne primaju, kažu da tri dana sami leče temperaturu, pa onda da nazovu opet. Muž od koleginice, koja je pozitivna, nije dobio bolovanje. Pošto je vakcinisan i nema simptome rekli mu da ide na posao, nisu ga ni testirali. Deca koja su u izolaciji zbog zaraženih roditelja se takođe ne testiraju i ne računaju kao učenici koji su pozitivni.
October 1, 20213 yr Popular Post 5 hours ago, Caligula said: Pa odakle onda Nestor u njegovom kriznom stabu? I na pinku i hepiju svaka dva dana? Eto samo to objasni, ne mora lopatom. Zato što je Srbija puna budala, i zato što utiče na rejting ovim satrapima. Juče slučajno naletim na YT na neki njegov intervju, mislim Balkan Info ili tako neko sranje, ima 500k pregleda za 4-5 dana. Go figure... to ne može da sanja niko "normalan" u Srbiji... Dve žene koje sede sa mnom u ofisu ga redovno prate i komentarišu svako njegovo gostovanje na TV ili YT. Obožavaju da ga slušaju, kad ja pitam zašto, kažu zato što ih on opusti svojom pričom... iako znaju da nema baš sve što priča smisla, ali eto on ih opusti - čitaj vole kad ih neko laže... ova jedna "skače na vrat" čim neko kaže za njega da je budala, lažov, manipulant i da je direktno kriv za ovoliki broj nevakcinisanih... jer je on opušta i jer ona ne može da sluša samo mračne priče, hoće da živi normalan život, da bude optimista (inače joj ne pada na pamet da stavi masku, iako svi nosimo, jer joj vlaga stvara bakterije)... inače fakultetski obrazovana osoba, sa stavovima gorim od prosečnog radikala vezano za bilo koju temu... Vučić joj je i više nego prihvatljiv jer joj je asfaltirao ulicu u njenom selu odakle je došla, što niko za 30 godina nije... ovo ostalo nije bitno, afere, prošlost, zarobljena država... jer jbg ulica... e zbog takvih je u kriznom štabu i na TVu...
October 1, 20213 yr Ja sam prosle godine u julu cekala dva puta po 8 sati ispred kovid amb., Medicine rada. Jos samo taj grafikon da se napravi, broj sati cekanja, jul, decembar, septembar.
October 1, 20213 yr 4 hours ago, Caligula said: Pa odakle onda Nestor u njegovom kriznom stabu? I na pinku i hepiju svaka dva dana? Eto samo to objasni, ne mora lopatom. Jer narod voli Nestora. A ne zato sto je antivakser. Citira neke radove, umiruje. Penzosi su se vakcinisali zahvaljujuci njemu i Vucicu.
October 1, 20213 yr 5 hours ago, Meazza said: Kakva ce tek biti zima. ako se ovim tempom nastavi do zime cemo dostici kolektivni imunitet (zarazavanjem)
October 1, 20213 yr 1 hour ago, Lena said: Ma gde se testiraju, roditelji ne mogu da odvedu decu na pregled jer ih ne primaju, kažu da tri dana sami leče temperaturu, pa onda da nazovu opet. Muž od koleginice, koja je pozitivna, nije dobio bolovanje. Pošto je vakcinisan i nema simptome rekli mu da ide na posao, nisu ga ni testirali. Deca koja su u izolaciji zbog zaraženih roditelja se takođe ne testiraju i ne računaju kao učenici koji su pozitivni. Ovo je tačno. Ali honest question? Da li npr posle 3 dana ako deca ozdrave od te temperature mogu preneti covid nekome?
October 1, 20213 yr 1 hour ago, hefaca said: Jer narod voli Nestora. A ne zato sto je antivakser. Citira neke radove, umiruje. Penzosi su se vakcinisali zahvaljujuci njemu i Vucicu. Kapiram ja da samo provociras pa zasto ga "narod" voli ako nije zbog Milja Vujanovic pristupa. Zalepio im se za srce kada je pricao o najsmesnijem virusu na svetu, sto je "umirilo" mnoge koji sada na zalost nisu vise sa nama jebote o cemu ti govoris inace poceli smo diskusiju onda kada si slagao da antivakseri nemaju pristup medijima, sto je takodje provociranje i lomljenje mozga Edited October 1, 20213 yr by Caligula
October 1, 20213 yr 59 minutes ago, theanswer said: Ovo je tačno. Ali honest question? Da li npr posle 3 dana ako deca ozdrave od te temperature mogu preneti covid nekome? Radi se zapravo o tome da taj učenik nije testiran i ne zna se je li pozitivan, a onda je pitanje da li su još neki učenici koji su bili s njim u kontaktu u odeljenju asimptomatski nosioci ili neko koga su roditelji ipak poslali u školu, iako samo malo kašlje i curi mu nos , zapravo ima koronu. Kada ne testiraš decu nemaš uopšte predstavu o broju zaražene dece u školi i ne znaš šta ta deca raznesu kućama, babama i dedama. Prosto je, ako ih ne testiraš, onda nema pozitivnih učenika, a ministar može da tvrdi da je sve u školama savršeno i da njegov semafor odlično funkcioniše.
October 1, 20213 yr Popular Post 2 hours ago, hefaca said: Penzosi su se vakcinisali zahvaljujuci njemu i Vucicu. Ovo može da napiše neko 1. užasno glup 2. užasno bezobrazan i beskrupulozan meni je svejedno koji si
October 1, 20213 yr 4 hours ago, Caligula said: Kapiram ja da samo provociras pa zasto ga "narod" voli ako nije zbog Milja Vujanovic pristupa. Zalepio im se za srce kada je pricao o najsmesnijem virusu na svetu, sto je "umirilo" mnoge koji sada na zalost nisu vise sa nama jebote o cemu ti govoris inace poceli smo diskusiju onda kada si slagao da antivakseri nemaju pristup medijima, sto je takodje provociranje i lomljenje mozga Ima li neki link gde na nacionalnoj frekvenciji neko nesto prica protiv vakcina? Gledah 2 puta Nestora, ni rec protiv vakcine. Guglah, nadjoh istinomer gde citira neke radove koji pokazuju da je efikasnost fajzera pala sa 91 na 78 ili tako nesto. Pritom, od lekara cujem da ima vakcinisanih umrlih jednako kao nevakcinisanih. A cujem od drugih suprotno. Krecem se u drustvu vakcinisanih uglavnom, te samo oni oboljevaju trenutno. Ne poznajem preminule od kovida, ne racunajuci poznate. Ovo penzionera sto znam, sve je vakcinisano, Nestora smatraju guruom, vole da ga slusaju, umiruje ih, a opet se cuvaju. Znaci, nije ih uplasio, niti opustio. Vucica uglavnom ne vole, ali mu skidaju kapu za vakcine. Ili mi je uzorak nereprezentativan ili sam glup ili sam bezobrazan. Al aj se nadjemo, jurimo penzionere i uverimo se koliko sam ustvari u pravu. Ipak je lakse lepiti etikete i drzati se price o rejtingu. Argument koji ne masi.