Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Čovek čvrste glibave ruke.

Tišina tamo, molim vas!

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

• Popular Post

Njegova vlast se zasniva na tome da medijski/propagandno pokrije mmmmmm sveeeeeee. I Evropa i Rusija i Kina, i Merkelka i Putin i brat Ksi, i Kosovo je Srbija i mir nema alternativu i srpski svet i dobrosusedski odnosi i gej parada i porodične vrednosti i tako sve po svakom mogućem pitanju. Tako je isto i sa vakcinom, da je antivaxera 5% lako bi mu bilo da ih saseče u korenu, doduše onih baš tvrdokornih verovatno i nema mnogo više, ali očigledno da istraživanja pokazuju da je značajan deo stanovništva dosledno sumnjičav prema vakcinama i on ne može da ih ignoriše. Zato u isto vreme na TV-u imamo i Milu Alečković i nekog lekara koji zapomaže da se vakcinišemo; potpuna šizofrenija kao i kad se radi o svakoj drugoj temi.

Moguće da je čak i da to nije bilo zamišljeno tako, možda plan jeste bio da Srbija bude najvakcinisanija zemlja u svijet i da među prvima pobedimo koronu (šta bi mu tek to učinilo za rejting!). gomila faktora je uticala da to maltene od starta pođe kilavo i naopako, zato smo sad tu gde jesmo i nema nazad.

Isto takvi su argumenti protiv njega. Makazama i lopatom nabacani. On vidi koronu i odmah se pita sta korona moze da ucini za njega. Njegova vlast se ne zasniva na propagandi vec na onome sto propagira, sto se uglavnom svodi na "sve sam vam obezbedio, narodno je da bude dobar". Ko roditelj kad obezbedi sve detetu koje ne uci... A usput se dokaci argumenata protiv sebe (nadimaka, finansijer antivaskera itd) i ode 10 godina.

Pa odakle onda Nestor u njegovom kriznom stabu? I na pinku i hepiju svaka dva dana? Eto samo to objasni, ne mora lopatom.

Edited by Caligula

Ispred ambulante u Novom Selu(mesto od 4000 stanovnika pored Vrnjačke Banje) se čeka po 3/4 sata :ph34r:

Jutros u Vojvode Stepe ponovo pakao...

Nikada nije bilo ovako, ni blizu čini mi se.

Kakva ce tek biti zima.

Duga i hlaaaadnaaaaa

On 1. 10. 2021. at 10:01, Filozof manijak said:

Duga i hlaaaadnaaaaa

Pomislih na to, al sam bio u fazonu Filozof će umesto mene.

I nisam pogrešio.

On 30. 9. 2021. at 22:10, General Ripper said:

Slušam ovo više puta i jasno čovek kaže da su juče preminule 4 trudnice, ja sve mislim da je u pitanju neki nesporazum da se pogrešno izrazio.

Jeste ovo Stradija ali mi je too heavy da se tako nešto desilo u jednom danu, ako je istina ovo je jasan signal da je sistem potpuno pukao,  ovo je nesvojstveno bilo kakvom organizovanom i civilizovanom društvu.

Da, ipak je to previše. Kad se posluša malo duže, reklo bi se da je hteo da kaže to za CDC-ovu preporuku da se trudnice vakcinišu zbog 70% većeg rizika od smrti i rizika po bebu ako se zaraze virusom, ali se onda predomislio i krenuo s dužim uvodom o 4 preminule trudnice dosad.

Juče je [hteo da kaže CDC objavio, pa se predomislio], ovo je jako bitno, nama su preminule četiri trudnice.

CDC Statement on Pregnancy Health Advisory

Media Statement
For Immediate Release: Wednesday, September 29, 2021

https://www.cdc.gov/media/releases/2021/s0929-pregnancy-health-advisory.html

Edited by vememah

Drugaricina ujna cekala na infektivnoj od sinoc oko 23 do 8 ujutru, smestili je na zvezdaru jer se oslobodilo mesto  inace zamalo krusevac

9 sati :mellow:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Pa mi smo čekali osam sati, tj rekli su idite i vratite se u 2:00, jer ćete tada biti na redu

Pa da, to je već nedeljama normalno. Ortak koji je u Zemunu bi otišao uvek uveče oko 19h na kontrolu, kažu mu da dođe u 1, a stigne na red u 3 ujutro, I to pre 2 nedelje. Sad ne mogu ni da zamislim šta je.

On 1. 10. 2021. at 10:09, gospa buba said:

9 sati :mellow:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Ja sam sa pokojnom mamom u decembru čekao u dva navrata, po 6 i po i 8 i po sati.

Evo ove besramne (da nije takva, teško da bi bila u vladi):

Kisić: 80 odsto pacijanata na intenzivnoj su nevakcinisani

BEOGRAD - Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da 80 odsto pacijenata obolelih od korone na intenzivnoj nezi čine nevakcinisani.

"To je jasna poruka. Dešava se i da osobe koje su vakcinisane obole, međutim, po pravilu radi se o blažim formama bolesti, tako da dosadašnje iskusvo pokazuje da vakcina spašava živote", rekla je Kisić Tepavčević odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Srbije.

Ona je rekla da članovi Kriznog štaba svakodnevno komuniciraju i razmatraju sve moguće opcije.

Dodala je da želi da poruči da treba svi da se ponašamo kao najstariji, koji su se u najvećem procentu vakcinisali i tako zaštitili, ne samo sebe nego i svoju okolinu.

Kisić je uoči konferencije povodom Međunarodnog dana starih navela i da bi sve druge mere značile samo odlaganje izloženosti virusu i pasivno povlačenje pred njim.

"Jedina mera kao kontranapad kojim fomiramo štit i branu od širenja virusa jeste vakcinacija. Nikakvo drugo stručno telo ne može da kaže ništa više osim toga. Imamo dostupne vakcine i još jedan apel svima, molim vas, vakcinišite se", poručila je ministarka.

Što se tiče različitih kriterijuma i sagledavanja učestalosti obolevanja u različtim zemljama može se pročitati, kaže Kisić Tepavčević, da je taj broj samo orijentacioni zbog limitiranog testiranja u mnogim zemljama.

"U našoj zemlji se sve sumnje i dalje testiraju jer smatramo da je to ispravan pristup. Kada bi se na taj način gledalo videlo bi se da nismo u vodećim zemaljama kada je u pitanju učestalost obolevanja", rekla je Kisić Tepavčević.

https://www.rtv.rs/sr_lat/koronavirus/kisic-80-odsto-pacijanata-na-intenzivnoj-su-nevakcinisani_1276503.html

Ne pada im napamet da uvode mere, nije dovoljno što voze pacijente iz Beograda za Nišku Banju, što iz dana u dan prebacuju bolnice u kovid režim i što smo i dalje rekorderi u Evropi.

A što se ovog tiče da se svi sumnjivi testiraju, svaki treći je kod nas pozitivan, dok u drugim zemljama udeo pozitivnih retko gde prelazi 10%, a često je svega par procenata. Sumnjivi su i bliski kontakti svakog pozitivnog pa se ne testiraju ako se samoinicijativno ne pojave u ambulanti.

Edited by vememah

Background Picker
Customize Layout