Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

3 minutes ago, gospa buba said:

to je tako od pochetka. mislim, pochetka ovoga.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

E pa nije..pre dve tri nedelje bila otvorena pisarnica na bese trecem spratu.

Sada jok..kutije bato..pa ceraj

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

E pa nije..pre dve tri nedelje bila otvorena pisarnica na bese trecem spratu.

Sada jok..kutije bato..pa ceraj

ja proshlog septembra predavala djetetu za neku gradsku stipendiju. samo proturish kroz rupu na kutiji isuse.gif

mislim, pre toga kampujesh po ljermontovljevljevoj, kampujesh kod notarosha, a onda sve ful bezbedno i odgovorno [emoji38]ol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Otvorena je nedelja za sahrane na Novoj Bežaniji.

Edited by Tale

6 minutes ago, Tale said:

Otvorena je nedelja za sahrane na Novoj Bežaniji.

AZ67 likes this.

Spoiler

Malo crnog humora nije ubilo nikoga... 

Današnji četvrtak: 7549 novozaraženih na 23.991 testiranih, tj. 31,5% pozitivnih
Četvrtak pre 7 dana: 6480 novozaraženih na 21.454 testiranih, tj. 30,2% pozitivnih

1069 više zaraženih na 2537 više testiranih.

Povećanje broja hospitalizovanih u zadnjih 7 dana: 1107
Povećanje broja hospitalizovanih u 7 dana pre toga: 1296

Povećanje broja pacijenata na respiratoru u zadnjih 7 dana: 50
Povećanje broja pacijenata na respiratoru u 7 dana pre toga: 35

23 hours ago, Tihajeza said:

Ljudi, mene moja švesterka* ubeđuje da mera antitela ne pokazuje ništa, ima još mnogo činilaca imuniteta čoveka, ovo je samo jedan merljivi, a i ko je odredio koja je granična vrednost koja štiti od virusa, kada su se testovi pojavili otprilike kad i virus, ko je čekao i gledao i merio kad se ko zaražavao, i sa koliko antitela?

Ona mi govori da ne dajem pare laboratorijama i nerviram se džabe, marketinški trik i sl.

*relevantni dr mr doca za koronu 

konkretan primer: kolega sa posla, žena, dvoje dece (tinejdžerii). u razmaku od nekoliko dana, jedno po jedno simptomi, test, korona... on nista.

nakon nekoliko nedelja ode da izmeri antitela - nema.

Edited by Takeshi

1 hour ago, vememah said:

Gde je vučić da mu čestitamo?

Konačno imamo najveći rast u Evropi....u nečemu.

Definitivno se šiša i broj novozaraženih.

Po statistici lokalnog Zavoda za javno zdravlje Šabac, u tom gradu je juče bilo 242, a prekjuče 235 novozaraženih.

Po državnoj statistici koju preko Tanjuga medijima dostavlja Batut juče je u Šapcu bilo 154, a prekjuče 149 novozaraženih.

Sličan slučaj je bio s Užicem pre nekoliko dana, kao što je Aleksija lepo primetila.

Lokalna statistika:

Spoiler

Zabrinjavajuće su epidemijske brojke u Šapcu, najviše je novozaraženih od početka epidemije. U utorak je bilo 235 pozitivnih uzoraka, a juče 242. Pozitivnost testova je oko 40 odsto. Velike su gužve i u kovid ambulanti gde svakog dana pregledaju oko 700 Šapčana.

Direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" Šabac, doktorka Jasmina Stanković, kaže da su velike gužve, kao i da su jednog dana imali čak 787 pregleda.

"Među tim pregledima je najviše dece pri službi dečje zdravstvene zaštite u njihovoj kovid ambulanti, to su deca predškolskog i školskog uzrasta, a među odraslima uzrasta od 20 do 30 godina", navodi doktorka.

Ističe da su prisutne sve starosne kategorije, ali da je najviše mladih koji su najmanje vakcinisani.
https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4532120/koronavirus-srbija-zarazeni-vakcina-treca-doza-ucenici.html

FAcdCbDXIAA6iik?format=jpg&name=medium

https://twitter.com/JavnoSabac/status/1443154144831889410

FAXQfv_WEAMY0CZ?format=jpg&name=medium

https://twitter.com/JavnoSabac/status/1442788674790428672

Batutova statistika:

Spoiler

U BEOGRADU je danas zabeleženo 2.099 novih slučajeva korona virusa, dok je u 16 gradova u Srbiji broj novozaraženih trocifren.

U Novom Sadu otkriveno je 456 novih infekcija, u Nišu 283, a u Kragujevcu 246.

Slede Leskovac sa 159 novoobolelih, Kraljevo sa 156, Šabac sa 154, Smederevo sa 146, Kruševac sa 135, Pančevo sa 129 i Čačak sa 111.

U Valjevu i Subotici je pozitivno bilo 108 osoba, u Novom Pazaru 107, Užicu 106, Loznici 104, a u Zrenjaninu 102.

U Prokuplju je potvrđeno 90 novih slučajeva, u Vranju 89, Zaječaru 81, a u Pirotu 80.

Ostala naseljena mesta imaju manje od 80 novozarazeni.
https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/1040495/korona-presek-gradovima-beogradu-preko-2-000-novozarazenih-16-gradova-trocifreno

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da su virusom u Srbiji u poslednja 24 sata zaražene još 8.467 osoba, na respiratorima se trenutno nalazi 251 osoba, dok je bitnu sa virusom nažalost izgubilo 45 pacijenata.

Kada je u pitanju najnoviji  presek po gradovima, naviše novozaraženih ima u Beogradu - 2085, dok je na drugom mestu Novi sad, a zatim Niš.

Presek po gradovima danas izgleda ovako:
BEOGRAD  2085
NOVI SAD  519
NIŠ  343
KRAGUJEVAC  245
KRALJEVO  172
LESKOVAC  167
ČAČAK  155
UŽICE  149
ŠABAC  149
PANČEVO  142
VALJEVO  139
NOVI PAZAR  129
KRUŠEVAC  118
SMEDEREVO  116
PIROT  110
VRANJE  107
SUBOTICA  105

Ostala naseljena mesta manje od 100 pozitivnih lica.
https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/1040183/korona-presek-gradovima

Dobili instrukcije da ne testiraju tek tako.

• Popular Post

image.png.b193cbe34eda33fcfcde2696f3ccc3b7.png

image.png.09eca913ca373842472bed8a99f84a0d.png

image.png.03e259166f1baf5e23e27286d95165c5.png

image.png.655ef8113830485b307c35156a58183f.png

image.png.ae586dfe5e099dae7acba7ffa27454ca.png

4 hours ago, Tsai said:

Vidim da se provlaci po medijima danas zatvaranje kafica od 17h. Znaci propusnice definitivno ne planiraju da uvedu

Najbolji su odgovori antimaskera na vest, godinu i po posle izbijanja pandemije: "A ZNACI VIRUS DO PET NE RADI AHAHAHA"

Jab uveo internet koji se otkljucava samo onima koji rese prosti IQ test. 

3 hours ago, theanswer said:

Nisu ni ovi baš najčistiji 

Sa cime se ne slazes

8 minutes ago, Caligula said:

Sa cime se ne slazes

Za početak sa zatvaranjem. A ostatak je wish list koji ima šanse da se ostvari taman i koliko Vučić sutra da da ostavku. Valjda bi bilo logično da predlože nešto što se može ostvariti iole. 

...

Edited by vememah

Background Picker
Customize Layout