Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

26 minutes ago, Aleksija said:

zato sto vodja uvek mora da ima dovoljno manevarskog prostora da muti, laze i steluje. nasa statistika je mozda tragicnije odradjena cak i od organizacije kovid i zdravstvenog sistema uopste. strasno je koliko se ta destrukcija siri svuda od njih, poput neke kiseline koja nagriza sve pred sobom.

Statistika nije problem, eno svih podataka u RZS. Verujem i da tamo neko (ili neki softver) radi i ima sve uporedne analize ali ih niko ne naručuje.

Ili, još verovatnije, Šef ne da da neko traži i dobije te podatke niti analize.

Edited by Tale

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

3 minutes ago, Tale said:

Statistika nije problem, eno svih podataka u RZS. Verujem i da tamo neko (ili neki softver) radi i ima sve uporedne analize ali ih niko ne naručuje.

Ili, još verovatnije, Šef ne da da neko traži i dobije te podatke niti analize.

ma to. ne sumnjam ja da se broji sta treba. 

eno ga onaja sajt, covid19.rs, koji je pokazivao desetine parametara, na lokalnom i drzavnom nivou. poslednji apdejt je negde od proslog leta, ja mislim.

10 minutes ago, Heaviside said:

Ja mislim da im je za propusnice problem što ne mogu da obezbede dovoljan broj testova. Pa, sada kada se ne testiraju ni svi sa simptomima imamo po 30% pozitivnih i redove, nezamislivo mi je da postoji kapicetet da se testira ogroman broj nevakcinasnih koji bi na fakultet, kafić, utakmicu na svaka dva dana i to besplatno. Propusnica koja priznaje samo vakcinu ili prokuženost jeste problematična sa stanovišta ljudskih prava. To nije prošlo ni u zemljama koje su propusnice sa testovima uvele odavno pa pokušale da pooštre kriterijum, a kamoli u Srbiji. Nemci najavljuju, austrijanci su najavili, ali su odustali posle mišljenja struke (pravne, ne medicinske), pa onda najavili opet ali samo za noćne klubove.

Pod propusnicom valjda podrazumeva onaj zeleni sertifikat koji smo već dobili. Mrzi me da proveravam, ali tamo bi trebalo da piše i ako si preležao i da li si i kada testiran i trebalo bi da se apdejtuje posle testa, bilo pozitivnog ili negativnog. Tako da nema tu šta više da smišljaju oko ugrađivanja, to je već dogovoreno i siguran sam da neka Brnabina ekipa održave servere itd.

Ali sve je to na kraju nebitno jer ste apsolutno u pravu kada kažete da se to ne bi ni sprovodilo. Ne daj bože da bi policija, koja upada u studentske lokale i maltretira ljude ne bi li im našla džoint u džepu, proveravala da li lokali primaju goste bez propusnice.

Dobro, verovatno smo se zatrcali jer u stvari ne znamo na sta tacno misle, svaki pokusaj da se nesto isprati je osudjen na opasno nerviranje(Vidi pod DrKon danas). Vec ih imamo donekle, tacno. Sto se tice zatezanja to sam mislio da je dobra ideja, jos ranije, uvesti da postoji, ne potezati ili minimalno traziti zeleni sertifikat pa vremenom da se nasi ljudi, kojima kada kazes desno idu levo(Vidi pod DrGojkovic danas), jadni naviknu, da to prodje bez stresa, da bolesni na nogama ne sire na poslu i svuda. Jos su skole dobre, najbolje al druga tema sad.

Znaci ako nije proslo u Eu nece ni ovde.

Edited by villiem

Brojanje nije problem, ali neregistrovanje kovida kao uzroka smrti jeste. Evo ga i Kon je priznao da tako lažu. To vođenje 100% precizne statistike čini nemogućim. Mogu da se rade neke aproksimacije kroz poređenja itd, ali nema pomoći ako lekar upiše lažni uzrok smrti.

Jedino sto ove na vlasti interesuje kako ce se sve ovo odraziti na njihov PR.Ni manje ni vise.Sve je podredjeno tome.

Zato vakcina ima na pretek da bi na izbornoj debati mogli da kazu:

Imali ste vakcine, sta hocete vise od nas.Mi smo svoj posao odradili!

5 minutes ago, villiem said:

Dobro, verovatno smo se zatrcali jer u stvari ne znamo na sta tacno misle, svaki pokusaj da se nesto isprati je osudjen na opasno nerviranje(Vidi pod DrKon danas). Vec ih imamo donekle, tacno. Sto se tice zatezanja to sam mislio da je dobra ideja, jos ranije, uvesti da postoji, ne potezati ili minimalno traziti zeleni sertifikat pa vremenom da se nasi ljudi, kojima kada kazes desno idu levo(Vidi pod DrGojkovic danas), jadni naviknu, da to prodje bez stresa, da bolesni na nogama ne sire na poslu i svuda. Jos su skole dobre, najbolje al druga tema sad.

Znaci ako nije proslo u Eu nece ni ovde.

Pa, prošlo je u EU ali se i test ne stariji od x sati računa. Vakcina, test ili preležao. Bez testa ne prolazi, iskreno ni sam nisam siguran da bi to bilo fer rešenje iako već polako počinjem da osećam mržnju prema antivakserima. Ima ljudi i sa opravdanim razlogom zbog koga se nisu vakcinisali.

@Heaviside

Lekar ne piše lažan uzrok smrti, u ovom periodu mi je kroz ruke prošlo na stotine potvrda o smrti i nijedna sumnjiva.

Desilo se da je jedna doktorka imala dilemu ali nije imala na osnovu čega da napiše da jeste Covid jer je osoba preminula nakon izlaska iz bolnice zbog preležanog Covida.

Iz Covid bolnica se za sve preminule piše Covid kao uzrok.

Iz svih bolnica koje su u nekom trenutku u Covid sistemu, svi preminuli koji imaju pozitivan test - takođe.

Oni što znamo jeste da su brojevi koje objavljuju ili proizvoljni ili dirigovani i da nisu zasnovani na stvarnim podacima.

Edited by Tale

2 hours ago, arheolog1981 said:

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4530160/kon-kovid-propusnice-krizni-stab-.html

Doktor Konj i ostali neka poljube nas vakcinisane u dupe za te predloge o zaključavanju. Sve je protivustavno ekipi koja ne poštuje ništa sem anketa o popularnosti dučea osim zaključavanja... govna

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Apsolutno sve mere se donose u skladu sa rezultatima fokus grupa i uticajem na rejting.

U jednoj rečenici - rejting upravlja epidemijom.

1 minute ago, Dankan Ajdaho said:

U jednoj rečenici - rejting upravlja epidemijom.

Rejtingu pederu!

šta je ova tela da kaže

„Mislim da postoje sastanci, a postoji i rad. Rad nisu samo sastanci, koliko često se sastaje Krizni štab naravno znate, pošto su uvek sastanci javni, i nakon svakog sastanka ima izjava za medije, a sve ono ostalo što se dešava u međuvremenu je čini mi se rad, i stalni rad, i stalne komunikacije“, ističe premijerka.

@Tale

Možda sam ja pogrešno razumeo Kona, koji sigurno ne laže na štetu vlasti, a možda je i tvoj uzorak premali. Ja imam najmanji mogući uzorak - ženinu babu, koja je imala Kovid i umrla je, a to joj nije zvanični uzrok smrti.

3 hours ago, Tihajeza said:

Ljudi, mene moja švesterka* ubeđuje da mera antitela ne pokazuje ništa, ima još mnogo činilaca imuniteta čoveka, ovo je samo jedan merljivi, a i ko je odredio koja je granična vrednost koja štiti od virusa, kada su se testovi pojavili otprilike kad i virus, ko je čekao i gledao i merio kad se ko zaražavao, i sa koliko antitela?

Ona mi govori da ne dajem pare laboratorijama i nerviram se džabe, marketinški trik i sl.

Šveca ne čita Nature ni Elsevier Vaccine?

12 minutes ago, Heaviside said:

Pa, prošlo je u EU ali se i test ne stariji od x sati računa. Vakcina, test ili preležao. Bez testa ne prolazi, iskreno ni sam nisam siguran da bi to bilo fer rešenje iako već polako počinjem da osećam mržnju prema antivakserima. Ima ljudi i sa opravdanim razlogom zbog koga se nisu vakcinisali.

Ima opravdanog razloga za mnoge da se ne vakcinisu, nije fer na dosta nivoa zato sto nam je sef to sto nam je. Moramo nekako uz njega da izadjemo, mislio sam na nesto kao obavezno za zdravstvo, mozda skole/nastavnici, da se uvede kako bih rekao institucija sertifikata kada vec imamo ovako mali procenat vakcinisanih, nece se to naglo popravljati, sve je u nekoj strategiji a ko sto kazes, imali su vremena jer su drugi nakupili iskustva.

Edited by villiem

58 minutes ago, Skyhighatrist said:

Ja sam onda ufatio kovid još kao beba :fantom:

Upao u kazanče s kovidom, takoreći si Cobelix! 

6 minutes ago, Heaviside said:

@Tale

Možda sam ja pogrešno razumeo Kona, koji sigurno ne laže na štetu vlasti, a možda je i tvoj uzorak premali. Ja imam najmanji mogući uzorak - ženinu babu, koja je imala Kovid i umrla je, a to joj nije zvanični uzrok smrti.

Ovo sa čime ja imam iskustva je iz Beograda, ne znam kako je van (osim iz bolnica).

Za osobe koje preminu kod kuće se ne piše Covid kao uzrok smrti jer najčešće nema dokaza za to.

Lekar mrtvozorac koji treba da napiše uzrok smrti u takvim slučajevima mora da se osloni na dostupnu medicinsku dokumentaciju, pregled tela i izjava članova porodice.

Background Picker
Customize Layout