September 28, 20213 yr 19 hours ago, Frank Pembleton said: Kad se ide u COVID ambulantu jel mora teritorijalno? Pošto sam iz više izvora čuo da je ova kod mene "odlično organizovana, sve ide brzo i temeljno", a ovo što čujem od prijatelja o DZ Šumice je pakao. Očigledno da zavisi od "organizatora"... ... Shiit has hit the fan Možda će te primiti prvi put ali za kontrolu najčešće šibnu tamo gde ti je karton (zbog bolovanja npr.)
September 28, 20213 yr 26 minutes ago, Mos said: Najdobronamernije, ali zašto se ne odseliš negde? Mislim nije moja stvar, ali ovako čitajući šta misliš o stvarima i narodu oko sebe samo će te izjesti neki rak (dok će njih boleti dupe). Utroši tu energiju da iskopaš neki poslić preko, ugasi internet i sa tvojom strukom eto te na nekoj plažici za par godina. Bez imalo zle namere ovo pišem jer sam i sam nešto slično uradio. Veruj mi da ne znam gde bih mogao da pobegnem, jer imam utisak da je i svet otisao u kurac. A sto se ove zemlje tice i ljudi koji vecinski ovde zive u pravu si potpuno, ja subjektivno ne vidim ni svoju ni buducnost svoje porodice ovde kao neku zeljenu i ispunjavajucu perspektivu. Moja generacija je lose prosla - prvo Milosevic, pa nada posle petog oktobra i sada mator da zapocinjem sve iz pocetka. Edited September 28, 20213 yr by Caligula
September 28, 20213 yr Kad se ide u COVID ambulantu jel mora teritorijalno[emoji769]?Pošto sam iz više izvora čuo da je ova kod mene "odlično organizovana, sve ide brzo i temeljno", a ovo što čujem od prijatelja o DZ Šumice je pakao.Očigledno da zavisi od "organizatora"... ... Shiit has hit the fanPre tri nedelje sam dva sata čekao u covid ambulanti za Palilulu, pa je izašla neka sestra i rekla da primaju samo one koji imaju kartone na u DZ Palilula, tako da sam onda morao da se prebacim u ambulantu za Zvezdaru.Ne bih rizikovao gubljenje 2-3 sata života zbog takve gluposti.
September 28, 20213 yr 52 minutes ago, Caligula said: Veruj mi da ne znam gde bih mogao da pobegnem, jer imam utisak da je i svet otisao u kurac. A sto se ove zemlje tice i ljudi koji vecinski ovde zive u pravu si potpuno, ja subjektivno ne vidim ni svoju ni buducnost svoje porodice ovde kao neku zeljenu i ispunjavajucu perspektivu. Moja generacija je lose prosla - prvo Milosevic, pa nada posle petog oktobra i sada mator da zapocinjem sve iz pocetka. Nije svuda isto, gledaj procenat vakcinacije i videces stabilna okruzenja sa incidentima. Ako imas prostora, uzmi da ucis, ne da citas. Nema sanse da odem negde, samo jos da to potpisem. Sreo sam lika, inzenjer 50+, ode u Ameriku pre Korone koju godinu, znam da sam bio zadivljen. Znas gde je otisao - u Texas Edited September 28, 20213 yr by villiem
September 28, 20213 yr 59 minutes ago, Caligula said: Veruj mi da ne znam gde bih mogao da pobegnem, jer imam utisak da je i svet otisao u kurac. A sto se ove zemlje tice i ljudi koji vecinski ovde zive u pravu si potpuno, ja subjektivno ne vidim ni svoju ni buducnost svoje porodice ovde kao neku zeljenu i ispunjavajucu perspektivu. Moja generacija je lose prosla - prvo Milosevic, pa nada posle petog oktobra i sada mator da zapocinjem sve iz pocetka. Tako je i moja keva pričala sa 50, pa sad sa 70 ima sjeban kuk i zbog Covida mora 3 godine da čeka na operaciju. Sedi i trune kod kuće. Nikad nije kasno, zbog dece pre svega a i zbog sebe. Samo je potrebna full energija uložena u to jer termiti jedu vreme dok nameću teme. Od foruma i nerviranja nemaš ništa, samo deluje kao ventil.
September 28, 20213 yr Sve to stoji ali ima i ona druga stvar - od sebe ne mozes pobeci nigde. Ljudi su oduvek bili isti, ne menja se ljudska priroda u par vekova - e sad, naidje poneko vreme kada se ljudska priroda kroz neku pandemiju, konc logor ili elementarnu nepogodu pokaze bipolerno - i u punom sjaju i u punom padu, i mi sada zivimo to vreme. Imamo ljude i postupke koji daju nadu, sa druge strane isto toliko ekstremno ljude koji pokazuju lice cuvara aushwitza ili Idi Amina. Isti bih ja bio i u Shwaitzarskoj - ovde imam neke prihode u svakom smislu iznad proseka, imam ljude koje znam, volim i postujem, ovo je prelep grad - jedino sto treba izbegavati su autobusi koji probijaju ogradu decijeg igralista i ljudi u vecini i za sada mi to uspeva. Ali ne mogu da se iskljucim i ne vidim to oko sebe, i hvala bobu da je tako, ne bih voleo da sam od onih koji autisticno prave svoj vrt misleci da su zasticeni i politika ih ne interesuje. Slazem se, sredjenije drustvo krije od tvojih ociju neke lose stvari, a nisu ni sva drustva ista - morao da instaliram TikTok zbog posla (da se apdejtujem oko mladih) i bukvalno kada naleti neki tktoker iz Srbije, ekran zasmrdi od primitivizma, neoriginalnosti, zlobe, frustracije. Sad jutros naleteo na neku fingiranu sahranu u BG gimnaziji gde seljacici iz kruga dvojke iznose svog druga valjda uginulog od korone i ispred nose sliku Vuka Karadzica kome su zalepili masku ... onda coveka Srbendu koji isteruje migrante iz autobusa i naziva ih stokom, hiljade komentara "alal vera" "teraj stoku"... stranci na toj platformi se bave sasvim drugim stvarima. Hocu reci ono sa pocetka, od sebe se bezati ne moze sem gvozdenom disciplinom ali keva i tjale mi te gene nisu preneli, nisu imali odakle
September 28, 20213 yr Nista ja brate tebe nisam razumeo..zasto bi bezao od sebe ako te okolina nervira ?
September 28, 20213 yr A i ne bi ostao isti. Niko nije ostao isti posle 10 godina neke Švajcarske umesto neke Srbije. @Caligula ljudi kao ti bi apsolutno morali da daju sve od sebe da se presele. Deca će ti odrasti u Srbiji i neminovno će steći određeni broj osobina kojih se ti gadiš. Pričam iz ličnog iskustva sa rođenim mlađim bratom koji je ostao da živi u Srbiji. Ozbiljan majndfak to može da izazove.
September 28, 20213 yr Ma navučen je caligula na ovaj naš vilajet tamni, smorio bi se u Švedskama/Kanadama za medalju. Tamo otvoriš da čitaš vesti, a ono: Ništa brate, ništa! Al ni da me dirne
September 28, 20213 yr @Caligula ako ostaješ jer ti je lično udobno i samo ti prija da polivaš govnima na forumu, onda ništa. Posle 2 meseca života se oseti da nije isto, a kamoli posle 5 godina. I to u većini životnih sfera, a ne na TikToku.
September 28, 20213 yr Kapiram ja sve to, ali da pocinjem sve iz pocetka ne mogu i ne zelim. Ja sam covek takoreci umetnickog senzibiliteta, ne previse inteligentan (sve sto imam od pameti mi je od intuicije i talenta), ne mogu da se presadjujem kao biljka iz jednog zivota u drugi i da mislim da postoji vaga koja ce da izmeri kako to ima smisla. Edited September 28, 20213 yr by Caligula
September 28, 20213 yr Ja sam isti slučaj kao kolega Kaligula, premator da se mičem odavde, a doslovno mi je fizički muka od okruženja. BTW, već skoro desetak godian skoro pola vremena provodim u Zgu, no to je u stvari potpuno isti kurac, isti jebeni retardirani mindset, nikakvog boljitka tu nema. Tako da šta nam je to nam je, borim se rukama i nogama da ćeri pomognem da zauvek otperja odavde u nekom zdravije okruženje i to je ono što realno mogu da učinim.
September 28, 20213 yr 2 hours ago, Heaviside said: A i ne bi ostao isti. Niko nije ostao isti posle 10 godina neke Švajcarske umesto neke Srbije. @Caligula ljudi kao ti bi apsolutno morali da daju sve od sebe da se presele. Deca će ti odrasti u Srbiji i neminovno će steći određeni broj osobina kojih se ti gadiš. Pričam iz ličnog iskustva sa rođenim mlađim bratom koji je ostao da živi u Srbiji. Ozbiljan majndfak to može da izazove. moj cale se vratio iz svajcarske nakon 25 godina i ostao potpuno isti, ne trezni se sa istim onim ljudima sa kojima se nije treznio pre nego sto je otisao tamo. doduse, on je mator otisao tako da svajcarska nije mogla da ga pokvari. slazem se sa tobom, ako postoji mogucnost treba ici zbog dece iz milion razloga.
September 28, 20213 yr Izgleda rekordan broj novozaraženih u Šapcu. https://twitter.com/JavnoSabac/status/1442788674790428672 Da je ovakva incidenca kao u Šapcu u celoj Srbiji, imali bismo 14.600 slučajeva na dan, a da je kao u Loznici, imali bismo 11.500 slučajeva. Edited September 28, 20213 yr by vememah