September 27, 20213 yr 53 minutes ago, BlackGeorge said: Šta kaže zvanična statistika? https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php Broj dana potreban za povećanje zvaničnog broja hospitalizovanih (trenutno 5957) za 1000: Sa najmanje 1000 na najmanje 2000: 16 dana Sa najmanje 2000 na najmanje 3000: 4 dana Sa najmanje 3000 na najmanje 4000: 4 dana Sa najmanje 4000 na najmanje 5000: 5 dana Sa najmanje 5000 na najmanje 6000: 6 dana* Broj dana potreban za povećanje zvaničnog broja pacijenata na respiratoru (trenutno 225) za 25: Sa najmanje 50 na najmanje 75: 11 dana Sa najmanje 75 na najmanje 100: 4 dana Sa najmanje 100 na najmanje 125: 7 dana Sa najmanje 125 na najmanje 150: 5 dana Sa najmanje 150 na najmanje 175: 4 dana Sa najmanje 175 na najmanje 200: 6 dana Sa najmanje 200 na najmanje 225: 3 dana Broj dana potreban za povećanje ukupnog zvaničnog broja preminulih (trenutno 8097) za 100: Sa najmanje 7200 na najmanje 7300: 11 dana Sa najmanje 7300 na najmanje 7400: 6 dana Sa najmanje 7400 na najmanje 7500: 4 dana Sa najmanje 7500 na najmanje 7600: 4 dana Sa najmanje 7600 na najmanje 7700: 3 dana Sa najmanje 7700 na najmanje 7800: 2 dana Sa najmanje 7800 na najmanje 7900: 3 dana Sa najmanje 7900 na najmanje 8000: 2 dana Sa najmanje 8000 na najmanje 8100: 3 dana* * pod vrlo verovatnom pretpostavkom da će ta granica biti pređena sutra
September 27, 20213 yr 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: svaki dan prolazim pored gore navedene kovid ambulante na nbg i neuporedivo je sa zimskim talasom, a sada mi deluje da jenjava Neuporedivo u smislu da je više ili manje ljudi koji čekaju? 2 hours ago, Aleksija said: danas po lokalnom zzjz 124 nova (juce bilo 74). toliko o padu. Treba uporediti sa brojem od pre sedam dana. U Kragujevcu sedam dana uzastopno pada. Sada je na nekih 72% sedmodnevni prosek u odnosu na pik koji je bio 18./19. 9.
September 27, 20213 yr manje, svakako. ono zimus je bilo obeshrabrujuće. svaki put 30ak pacijenata ispred
September 27, 20213 yr ma i ovde pada (poslednjih sedam dana 141, 100, 110, 98, 70, 74, 124), samo me iznerviralo sto opet vidim broj iznad sto. mozda su pristigli neki rezultati u vecem broju. videcemo narednih dana.
September 27, 20213 yr Počele sahrane nedeljom u Beogradu, zasad su u pitanju kremacije na Novom groblju, juče ih je bilo 10. http://www.beogradskagroblja.rs/Termini.htm?language=sr-Latn-CS&day=26092021
September 27, 20213 yr 14 hours ago, Tihajeza said: Jedan momak iz Kladova (25 godina) umro je prošle nedelje na respiratoru. Zarazio se na svadbi svog brata. Već je troje umrlih od prisutnih na svadbi (pre oko mesec dana). Pa kada mora DA SE ZIVI da se veseli Uzas jbt, uzas. Danas cuo da se par mojih poznanika (pametni, skolovani, takoreci normalni) nisu vakcinisali "jer je besmisleno". Od to dvoje, jedno od danas ima simptome. Ne znam jbg, ovo kao da je doslo neko mracno, poslednje vreme.
September 27, 20213 yr Meni jedan poznanik kaze juce "jbg, to ti je rulet, nepredvidivo je, ne mozes nista da uradis tu" NEVAKCINISAN
September 27, 20213 yr Ja vise ne znam sta je sa ljudima. Drugarica, skolovana, zdravog razuma (bar bila do sada), saoseca sa drugima, inace zaista dobar covek, potpuno je odlepila oko ovoga. Nisam ni pomislila da je antivakser. Ali ta retorika i pasivno agresivni stav kada je saznala da sam vakcinisana. A najgore od svega sto je zvucala iskreno zabrinuto kada je cula da je fajzer. Kao da me je vec otpisala, nad decom mi se sazalila. Zena stvarno veruje da je iza svega toga zavera i da ce vecinu nas fajzer ubiti ili napraviti nam velike probleme. Ona prati i zna i smatra. A i inace mi lici kao da samo cekaju da poumiremo. Posle razgovora sam se na sekund zapitala da mozda nije u pravu sa koliko zara i vere je to ona meni objasnila, pa sam brze-bolje dosla na forum da razbistrim mozak :). Edited September 27, 20213 yr by pop-up
September 27, 20213 yr 29 minutes ago, Tsai said: Meni jedan poznanik kaze juce "jbg, to ti je rulet, nepredvidivo je, ne mozes nista da uradis tu" NEVAKCINISAN kaži mu da pojede kilo meda na prazan stomak, to preporučuju doktori na kamčatki, pisalo u ruskom doktoru
September 27, 20213 yr 52 minutes ago, Caligula said: Pa kada mora DA SE ZIVI da se veseli Uzas jbt, uzas. Danas cuo da se par mojih poznanika (pametni, skolovani, takoreci normalni) nisu vakcinisali "jer je besmisleno". Od to dvoje, jedno od danas ima simptome. Ne znam jbg, ovo kao da je doslo neko mracno, poslednje vreme. Ovo ti je doslovno enciklopedijski primer oksimorona.
September 27, 20213 yr 50 minutes ago, pop-up said: Ja vise ne znam sta je sa ljudima. Drugarica, skolovana, zdravog razuma (bar bila do sada), saoseca sa drugima, inace zaista dobar covek, potpuno je odlepila oko ovoga. Nisam ni pomislila da je antivakser. Ali ta retorika i pasivno agresivni stav kada je saznala da sam vakcinisana. A najgore od svega sto je zvucala iskreno zabrinuto kada je cula da je fajzer. Kao da me je vec otpisala, nad decom mi se sazalila. Zena stvarno veruje da je iza svega toga zavera i da ce vecinu nas fajzer ubiti ili napraviti nam velike probleme. Ona prati i zna i smatra. A i inace mi lici kao da samo cekaju da poumiremo. Posle razgovora sam se na sekund zapitala da mozda nije u pravu sa koliko zara i vere je to ona meni objasnila, pa sam brze-bolje dosla na forum da razbistrim mozak :). Ako najebe od covida, javi da proslavimo svi kući, skromno, u krugu porodice.
September 27, 20213 yr 1 hour ago, pop-up said: Ja vise ne znam sta je sa ljudima. Drugarica, skolovana, zdravog razuma (bar bila do sada), saoseca sa drugima, inace zaista dobar covek, potpuno je odlepila oko ovoga. Nisam ni pomislila da je antivakser. Ali ta retorika i pasivno agresivni stav kada je saznala da sam vakcinisana. A najgore od svega sto je zvucala iskreno zabrinuto kada je cula da je fajzer. Kao da me je vec otpisala, nad decom mi se sazalila. Zena stvarno veruje da je iza svega toga zavera i da ce vecinu nas fajzer ubiti ili napraviti nam velike probleme. Ona prati i zna i smatra. A i inace mi lici kao da samo cekaju da poumiremo. Ja imam ovakav slučaj u majčici, i sve više sam ubeđen da se ovo vrlo lako objašnjava činjenicom da je verovatnoća (i sve što iz nje proizlazi) najteža grana matematike za "zdrav razum". Uz sve poštovanje činjenice da je rizik umiranja od vakcina realan i da onome ko od vakcine umre nema nazad, i racionalnost odluke da se neko ne vakciniše jer misli da može da se izoluje od sveta radom od kuće preko interneta za strance i kupovinom za kućnu dostavu preko interneta, rizik umiranja od korone u Srbiji (a i šire) je znatno veći. Mislim, nije za džabe Bezos najbogatiji čovek na svetu, a aktuari, kvantovi i dizajneri igara kao profesije u vrhu plaćenih. Dok su Trampovi glasači viđeni da troše pare na poker aparate. SaE
September 28, 20213 yr 8 hours ago, pop-up said: Ona prati i zna i smatra. E ovako svi. Ne moš' ti protiv ovakvih argumenata
September 28, 20213 yr 8 hours ago, Dankan Ajdaho said: Ovo ti je doslovno enciklopedijski primer oksimorona. Ljubomir Zivkov te ljude zove "moji novi neznanci"
September 28, 20213 yr 9 hours ago, Caligula said: Pa kada mora DA SE ZIVI da se veseli Uzas jbt, uzas. Danas cuo da se par mojih poznanika (pametni, skolovani, takoreci normalni) nisu vakcinisali "jer je besmisleno". Od to dvoje, jedno od danas ima simptome. Ne znam jbg, ovo kao da je doslo neko mracno, poslednje vreme. Najdobronamernije, ali zašto se ne odseliš negde? Mislim nije moja stvar, ali ovako čitajući šta misliš o stvarima i narodu oko sebe samo će te izjesti neki rak (dok će njih boleti dupe). Utroši tu energiju da iskopaš neki poslić preko, ugasi internet i sa tvojom strukom eto te na nekoj plažici za par godina. Bez imalo zle namere ovo pišem jer sam i sam nešto slično uradio.