Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

ejebiga. mi cemo sa kolerom da zavrshimo na kraju :dry:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

samo da prodje ambrozija, a ostalo cemo nekako i pregurati

Edited by omiljeni

7 hours ago, vememah said:

Odličan prilog, a ovaj dole od juče je još direktniji. Kad bi se još i komercijalne televizije dozvale pameti

Još jedna jesen sa koronom - propuštena šansa da se više vakcinišemo protiv bolesti od koje se umire

SaE

^

Doktorka [Aleksandra] Pavlović [iz KBC Dragiša Mišović] kaže da se u bolnicama na lečenju sada nalazi oko 20-30 odsto vakcinisanih, a na intezivnoj nezi je taj odnos i dalje 10 odsto, dok je nevakcinisanih 90 odsto.

[Zamenik direktora UKC Niš] Profesor [Radmilo] Janković smatra da od slanja poruke i poziva na vakcinaciju nikada ne treba odustati.

"Sigurno je da je veliki broj nevakcinisanih na lečenju, ali poslednjih dana imamo i proboj imuniteta, uglavnom su to stariji ljudi koji su se vakcinisali u januaru, februaru i martu 'Sinofarm' vakcinom. Ima i mlađih osoba, ali su to uglavnom ljudi sa pridruženim bolestima. Mi gotovo da nemamo hospitalizovanih pacijenata imunizovanih 'Fajzerom', a u jedinicama intezivne nege ih nema", tvrdi Janković. 

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4524104/cetvrtkom-u-9-jos-jedna-jesen-sa-koronom.html

23 godine i siroče iza sebe. Plač majke Božije, tuga. 

ovo u nisu, uzas :(

Iako je još 15. septembra užički Gradski štab za vanredne situacije zatražio od nadležnih državnih organa da se u tom gradu uvedu dodatne protivepidemijske mere, kojima bi se sprečilo dalje širenje epidemije virusa korona, na taj zahtev još nema odgovora.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je objasnila za Danas da je užički štab predložio da se zabrani puštanje muzike i njeno izvođenje uživo od 23 časa do šest sati ujutro, kao i da se do 21 čas zabrani rad svih objekata u kojima se organizuju javna i privatna okupljanja.

Taj predlog, kako je objasnila, Gradski štab je 15. septembra, uputio državnom Kriznom štabu, Institutu „Batut“ i Ministarstvu zdravlja.

– Mišljenja smo da u gradu, pored postojećih državnih mera koje su na snazi, treba uvesti dodatne mere. Odgovor nismo dobili, ali očekujemo ga do kraja ove sedmice, jer je epidemijska situacija ovde nepovoljna i nestabilna, a prognoze su da će to potrajati, rekla je za Danas gradonačelnica.

Tražene zabrane odnose se na kafiće, klubove i druge prostore u kojima se organizuju slavlja, poput učestalih svadbi i sličnih proslava na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

https://www.danas.rs/drustvo/uzicki-stab-iscekuje-odobrenje-drzave-za-uvodjenje-dodatnih-mera-krizni-stab-i-batut-sporo-reaguju/

mi smo jedan od 3 grada, pored novog pazara i ivanjice, u kome srednjoskolci idu onlajn.

Edited by Aleksija

Evo sad Đerldk i ona Jovanović kažu da je ozbiljno ali da i nije drama...
Da se malo vakcinisalo ali to nisu avaxi...
I tako..

... Shiit has hit the fan

Novozaraženi na današnji petak: 6462 (30,3% pozitivnih)
Novozaraženi na prošli petak: 7572 (29% pozitivnih)

Više od 1100 manje zaraženih nego prošlog petka na više od 4800 manje testiranih.

Edited by vememah

Edited by vememah

Budimo pošteni i recimo da to nije nešto što se javilo sa koronom, već je odvajkada prisutno u našem korpusu. Svojevremeno sam se, kad sam radio u većoj firmi, prije korone a nakon jedne zime gdje smo bukvalno zaginuli od raznih virusa, zalagao da na vratima bude medicinar koji će mjeriti temperaturu i provjeravati zdravstveno stanje zaposlenog. Naravno, svi su me gledali poprijeko. Bar bi u toj situaciji očekivao da vlasnik firme ima koristi od takve procedure, ako ništa drugo.

Današnja subota: 6192 pozitivna, 31,9% testiranih
Prošla subota: 6745 pozitivnih, 29,9% testiranih

Dakle, ove subote zvanično imamo oko 550 manje pozitivnih na oko 3100 manje testiranih.

nikad vise pozitivnih u ovom trenutku od meni poznatih ljudi. tri cele porodice (4+4+6).  donela im deca iz skola najverovatnije. odrasli svi vakcinisani sem jedne zene, koja je antivax, a farmaceut je.:frust:

za sada svi kod kuce u izolaciji, blazi simptomi. svi u bg.

Muž i žena iz Trstenika umrli od korone: Samo nekoliko dana ranije ODBILI LEČENJE, a sin je rekao da će da ih oporavi PEČENIM PRASETOM!

Verovanje u to da koronavirus ustvari ne postoji, nažalost i dalje je izraženo i rasprostranjeno u Srbiji. Najbolji primer je bračni par iz okoline Trstenika, koji su preminuli od korone, jer su sve vreme odbijali lečenje. Čak je njihov sin rekao lekarki da ne brine i da će ih on oporaviti kad im spremi pečeno prase.

Ivana Mijajlović, lekarka u kovid ambulanti Doma zdravlja u Trsteniku kaže za „Blic“ da je veliki broj građana koji ne žele da se jave lekarima kada dobiju simptome koronavirusa. A onda kada dođu, zna da bude kasno.

- Neozbiljno shvataju situaciju. A populacija onih koje sve to olako shvataju je šarenolika. Ima i mladih, ali najviše je starijih osoba. Vrlo često se dešava da prođe i 10 do 12 dana pre nego što se jave u kovid ambulantu. Uglavnom je reč o nevakcinisanim osobama - kaže ova doktorka.

Slučaj bračnog para iz okoline Trstenika koji nisu hteli čak ni da odu u bolnicu, možda je najbolji primer kako se ljudi ophode prema kovidu.

Kako smo saznali, a to nam je i doktorka Mijajlović potvrdila, reč je o starijem bračnom paru, koje je sin doveo na pregled u kovid ambulantu. Oni su bili u jako lošem stanju. Bili su zaraženi koronavirusom i nisu se uopšte lečili. Lekari su im odmah napisali uput za bolničko lečenje. Ali, oni su i to odbili i rekli da će se sami izlečiti. Čak je njihov sin rekao kako će on da ih oporavi kada im spremi pečeno prase.

Ali, sutradan su već hospitalizovani jer im se stanje naglo pogoršalo. Nažalost, oboje su preminuli u kovid bolnici.

Lekarka iz Trstenika je konstatovala da ima i sve više mlađih osoba koji imaju težu kliničku sliku. I da čak i pored toga, i dalje ne veruju da imaju koronu.

- Mnogi se okreću alternativnim lečenjima. Piju lekove koje veterinari prepisuju za lečenje životinja. Misle da će tako da se izleče. A kada im pomenete da je vakcina jedino rešenje, onda odgovaraju da im ne pada na pamet da to učine. Jednostavno, dosta je onih koji ne veruju ni u Kovid 19 ni u vakcinu - objašnjava dr Mijajlović.

blic.rs/vesti/drustvo/muz-i-zena-iz-trstenika-umrli-od-korone-samo-nekoliko-dana-ranije-odbili-lecenje-a/0rw0fxz

Edited by vememah

Background Picker
Customize Layout