Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Radi li se na novim sojevim, tj soju ako se ne pojavi novi dominantni u medjuvremenu? Nista nisam cula, mada sam se malo izolovala od svega, koliko moze -.-

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

• Popular Post
6 hours ago, Caligula said:

Neko je pitao za Astra Zeneku, kaze trenutno nema prijavljenih a da su hospitalizovani. Isto kaze i za Sputnjik.

Pre par nedelja sam imala pregled kod vaskularnog hirurga u KBC BKosa, blago mi porastao d dimer i htela sam da proverim šta se dešava. Sve je ok, to je najvažnije, ali dao mi je kardiopirin od 100 jednom dnevno i čudio se što mi ga po otpustu iz bolnice nisu prepisali preventivno. Kad sam spomenula Astra Zeneku koju sam primila, i da su baš bile neprijatne priče o toj vakcini, i on i prisutne sestre zagrajaše kako iz njihovog iskustva AZ ne da valja nego je strava pošto apsolutno nijednog Astrozeca na hospitalizaciji nisu imali.

Ja ću svakako kad budem mogla da primim treću dozu da uzmem Fajzera, čisto da mixam kao što rade u GB. I da se nadam najboljem, naravno... 

izgleda da razmak izmedju dve doze pravi vaznu razliku. plus urodjena superiornost astrozeca :happy:

razmak po svi istrazivanjima igra znacajnu ulogu.

Mislite na razmak izmedju 2 Fajzera?

Koji razmak bi bio pozeljan? Ovih dana mi sledi druga doza, pa da mozda probam da odlozim. 

Ne znam da li se moze tako odložiti. Kod nas je protokol da je razmak između dve doze fazera - 3 nedelje. I strogo ga se pridrzavaju. (Osim ako se ne inficiras u medjuvremenu, ili razbolis od neceg drugog)

Esid: spominje se negde u stranim izvorima da je optimalnije davati fajzera na 12 nedelja, kao što daju i Astru, ali kod nas je tako kako je.

Edited by Filozof manijak

• Popular Post

Još jedan primer iz mog okruženja.

Muž, žena i dvoje odrasle dece.

On u bolnici u teškom stanju, vakcinisan Sinofarmom medju prvima.

Ona u isto vreme vakcinisana Fajzerom, nije zaražena.

Deca nevakcinisana, zaraženi ali prošli lagano.

Ja se bojim dugoročno gledano da je Sinofarm doneo više štete nego koristi.

Sa jedne strane vakcinisani misle da su zaštićeni, a zaštita je izgleda kod mnogih slaba i dosta brzo izbledela. Sa druge strane, dodatno se širi nepoverenje prema vakcini. 
Slažem se da je u tom momentu bilo koja vakcina bilo bolja nego nikakva, ali to ima smisla tek uz neku normalnu komunikaciju nadležnih sa gradjanima.

Suprug je odlozio jer je bio prehladjen :). To mu dodje kao neka visa sila.

Mada, ne znam da li je sada pametnije cekati zarad nekog buduceg delovanja ili primiti cim moze radi sto brze zastite u ovom talasu.

Pošto je u pitanju druga doza, da sam na tvom mestu, ja bih odabrao drugu opciju, da bih stekao zaštitu što pre, pošto nam se bliži vesela jesen. Taman da drži do proleća.

Jos jedan par koji je pokupio kovid iako je vakcinisan. Prvi su bili pod kineskom zastitom od zime/ranog proleca, prosli su sad kao sa prehladom, tj. ne bi ni pomislili da je kovid da zena nije zbog posla morala da se testira. Ne znaju ni sami gde su pokupili, uglavnom se cuvaju. Sad drugi par pod Sputnjikom i Zekom pokupili na porodicnom okupljanju, na koje je jedan od gostiju, nevakcinisan i svestan da je koliko pre nekoliko dana sedeo sa zarazenom osobom, jednostavno dosao, jer - k*rcobolja. Nije ni da je ostatak porodice reagovao, vec udri brigu na veselje. Takodje nemaju neku losu sliku, prehlada, makar to.

U mojoj okolini u Nemackoj nisam cula za ovakve slucajeve, ali to je manji uzorak ljudi i ljudi se ovde generalno paze, i uslovljeni su time raznim pravilima kada su javni prostori u pitanju (pisalo se vec o tzv 3G pravilu koje ce verovatno preci u 2G uskoro, tj. testirani ispadaju iz jednacine slobodnog kretanja), dok je moj utisak, na osnovu onoga sta mi prenose prijatelji i sta i moja sira rodbina radi, da je kod nas sve potpuno opusteno. Mama mi uvek kaze da joj je potrebno da se navikne na Beograd posto se vrati od nas.

ijaoooooooooooooooo

decu hoce da nam testiraju u skoli!!!!

bacam bombu

pucam iz pistolja

svi na ulicu

ispisujem dete

ne moje dete!!!

ubicu svakog ko mi pipne dete

skraceni snimak srpskih socijalnih medija ovog jutra

Ova varijacija izgleda plovi "kroz stanovništvo"...
Kolega pozitivan, javio danas, juče bio na poslu, noćas krenulo da ga "vozi" otišao jutros u covid ambulantu, pozitivan.
Nisu mu čak ni snimali pluća, poslušali sve čisto.
Izolacija 2 nedelje.

E da vakcinisan, već mu je vreme skoro za treću...

... Shiit has hit the fan

image.png.5c0aaa6bde7b1b49ca0b3ad78c738e50.png

Maksimum hospitalizacije (~9700) i respiratora (~350) je bio 20-25. decembra.

image.thumb.png.b46169e05c6dcbb92f33e54035602180.png

Edited by az67

max pozitivnih je bio 1 dec 7999, što bi značilo da je max opterećenja bolnica 3 nedelje nakon vrha talasa...

- zabrinjava što je broj pacijenata u bolnicama povećan za 700 u zadnja 2 dana....

• Author

Negde procitah da ce Zvezdara opet u kovid ovih dana, mozda vec od ponedeljka.

Arenu ne pominju jos uvek.

Background Picker
Customize Layout