Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Author

Dok fokus grupe ne odluce drugacije.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Fokus grupe ne veruju u virus, traže "normalizaciju", ne žele bilo kakav vid zatvaranja. Većina je izmrcvarena i skuvana žaba, a glasna manjina i tako ne veruje u virus, ali će da arči bolničke resurse, kada ga to nepostojeće opali.

Ko preživi, glasaće.

Verovatno nece uraditi nista do nekog kolapsa zdravstvenog sistema.

Sada se ljudi raspadaju unutar bolnickog kruga.

Imaju iskustvo kako sve to da upakuju, to sto se drugi nece leciti niko ne pominje, ne znam kako je i da li su zatvorili, cini se da nisu, ove ostale delatnosti po Vojvodini. Dole je druga prica.

Bio sam do Vrdnika juce, sve je puno nekovid bolesnika, svi nose maske ali tamo kada i ako udje delta nece biti dobro, ljudi su cekali da bude mesta i sada je velika guzva.

Edited by villiem

juče Gangula u poseti novim osnovcima na NBG.

učiteljice, rekao bih pod moranjem, slale fotografije na Viber grupe roditeljima.

sva deca sede s maskama. učetiljice nose maske.

Gangula jedini bez maske.

bitno da je podelio čokolade i sveske.

šupičkumaterinu.

Edited by Svarog

Mislim da je najmanje 50% ove brojke tinejdžeri. Nemam drugog objašnjenja. Ili izuzetno brzo testiraju u odnosu na ranije.

Juče sam dva puta prošao pored kovid ambulante. Oko 10 i 13 sati. Oba puta nije bilo više od trideset ljudi. Pitanje je da li i toliko. Juče u Kragujevcu blizu 400. Obzirom da ima posebna kovid ambulanta za decu pretpostavljam da je tamo nabijena brojka. Tempom kako se radilo prošle godine i gužvu koju sam video nisam siguran da je moglo biti više od sto juče u regularnoj kovid ambulanti.

Hoću da kažem da pored vakcina, verovatno i struktura novozaraženih utiče da broj hospitalizacija ne ide dramatično brzo, jer brojevi pozitivnih jesu dramatični.

kod nas je bas bas vidljivo, i ambulanta za decu i ona za odrasle su krcate. 

a evo i malo podataka sa okruga

U istom danu, u svim ustanovama ZC Užice, pregledano je je čak 2.013 ljudi, od kojih je 360 bilo inficirano. U bolnicama je 379 bolesnika, od kojih je u kovid i opštoj bolnici u Užicu 237. U Požegi je 65, Priboju 32, Novoj Varoši 21, Bajinoj Bašti 17 i Prijepolju njih sedam. Na respiratorima je 18 bolesnika.

Prema podacima uprave Zdravstvenog centra Užice, u svim bolnicama tog okruga, juče je primljen 61 pacijent, od kojih je 31 bio vakcinisan, a njih 30 nisu primili cepivo. Prema statistici tog centra, među vakcinisanima koji su na lečenju, Sinofarmom je vakcinisano 26, Sputnjikom V troje, a Fajzerom i AtsraZenekom po jedan pacijent.

To što je među obolelima koji su vakcinisani najviše onih koji su vakcinisani Sinofarmom, objašnjava se činjenicim da je tu vrstu cepiva primio i najveći broj građana.

U tom okrugu je vakcinisano 123.209 punoletnih građana, od kojih je drugu dozu primilo njih oko 117.000. Treću dozu je primilo 11.693 odoba – oko 8.000 je odabralo Sinofarm, skoro 3.700 Fajzer, 207 Sputnjik V, a jedna osoba je izabrala AstraZeneku. U Užicu, trećom dozom je vakcinisano nešto više od 4.000 građana.

https://www.danas.rs/drustvo/u-zatiborskom-okrugu-503-nova-slucaja-korone/

1 hour ago, Aleksija said:

u svim bolnicama tog okruga, juče je primljen 61 pacijent, od kojih je 31 bio vakcinisan, a njih 30 nisu primili cepivo

cek, ako vam je odnos vakcinisani-nevakcinisani oko pola pola a i hospitalizovanih je vidim pola vakcinisani pola nevakcinisani mnogo je deprimirajuce..

Čeka se izlazak studije iz Izraela da Fajzerova vakcina gubi značaj tokom vremena čak i kad su u pitanju ozbiljna razboljevanja. 

4 hours ago, Frank Pembleton said:

Zanima me dokle će ovi da se prave ludi na brojke...

... Shiit has hit the fan

Pa realno nema vise neke razlike izmedju recimo 3000 i 10000 dnevno. Ovih tri bi svakako postalo deset, sa ili bez mera. Jasno je da idioti idu na prokuzavanje/cistu fiziku i biologiju/igru na kartu realnog straha kada se situacija napravi previse ociglednom...

sve samo ne mere, jer rejting. Znam da se umire po svetu od ovoga masovno, ali ovde zaista imam utisak da su nam roditelji i prijatelji umirali bukvalno zbog rejtinga balavog bolesnika.

29 minutes ago, InvisibleLight said:

cek, ako vam je odnos vakcinisani-nevakcinisani oko pola pola a i hospitalizovanih je vidim pola vakcinisani pola nevakcinisani mnogo je deprimirajuce..

Ima tu svega. Koja vakcina, koje godiste su ti ljudi... na twiteru procitao jednu medicinarku (pratim je odavno, deluje pouzdano) da je odnos na intenzivnoj 1:10 vakcinisani v.s. nevakcinisani, da je puno dece obolelo (ne asimtomatski vec sa simptomima, srecom uglavnom slabim), da je odnos obolelih cini mi se 70/30% za nevakcinisane... uglavnom kinez i 1 fajzer. Neko je pitao za Astra Zeneku, kaze trenutno nema prijavljenih a da su hospitalizovani. Isto kaze i za Sputnjik.

Edited by Caligula

34 minutes ago, InvisibleLight said:

379 hospitalizovanih, a oko 30 vakcinisano. nekako je konfuzan clanak.

• Popular Post

Bio jutros u institutu za transfuziju.

Frajer koji me je bocnuo u venu nece da nosi masku. Kaze "Jebo vas bre vise virus, samo nas trujete".

Cepaj korono..udaraj u koske..nikome.ne prastaj, mamu im bre jebem imbecilnu.

1 hour ago, theanswer said:

Čeka se izlazak studije iz Izraela da Fajzerova vakcina gubi značaj tokom vremena čak i kad su u pitanju ozbiljna razboljevanja. 

To vec malo teze ce da ide.
Ovo nije virus koji se toliko menja da moze da izjebe taj duboki imunitet.

• Popular Post

ima visoko vakcinisanih zemalja koje imaju odlicne brojeve. izraael je bio prvi, nije dovoljno vakcinsan i mnoge greske koje su napravili sluzice drugima da unaprede svoje protokole. 

vakcine rade - i tek ce raditi posao.

Background Picker
Customize Layout