September 14, 20213 yr Sve je vise sa temp, neki pozitivni. Lokalno. Puna kovid amb, bolnica, vakcinisanje. Kao da je slabije, daj knjigovodjo. Antiv i vakseri tu negde. Vode anti vakseri za malo. Cuvajte se. Nesto ovdi meni nije jasno.
September 14, 20213 yr “Ore, dame i gospodo, Kovid kao ferguson. Duboko jesenje oranje Srbije... Poslednje brojke pokazuju da je svaki drugi od nedovoljnog broja testiranih bio pozitivan. Na osnovu odnosa testiranih i potvrđenih novih slučajeva The Institute for Health Metrics and Evaluation univerziteta u Vašingtonu procenjuje da je stvarni broj novozaraženih u Srbiji u poslednja 24 časa oko 45.000, a da će u najboljem slučaju krajem septembra taj broj dnevno prelaziti 55000. Vrhunac se očekuje polovinom oktobra kada će potreba za krevetima u intenzivnoj nezi biti oko 10.000, broj koji mi nemamo, a i da imamo nemamo dovoljno anesteziologa. Mi ovo naravno nećemo znati jer se broj testiranih neće povećavati s obzirom da su laboratorijski kapaciteti toliki koliki su. Sve ove brojke deluju senzacionalistički, ali su se matematički modeli IHME do sada pokazali pouzdani. Nastavi li se ovaj trend, a ne da će da se nastavi nego će se zahvaljujući potpuno nekontrolisanom ponašanju Vučića zavrteti luđe od ludačkih plesova u vreme Crne smrti, očekivani broj tzv "excess death" (višak umrlih u odnosu na statističke projekcije) bi do kraja godine mogao da bude oko 50.000. Lepa vest je da će preživeli biti prokuženi, samo će mnogi zakačiti produženi kovid i hronična stanja, a gde će se lečiti, e to pojma nemam... Konsekvence je trenutno teško izračunati ali će se odnosi drastično promeniti. Kovid 19 je najmoćnija opozicija srpskog Kaligule.”
September 14, 20213 yr 27 minutes ago, aram said: “Ore, dame i gospodo, Kovid kao ferguson. Duboko jesenje oranje Srbije... Poslednje brojke pokazuju da je svaki drugi od nedovoljnog broja testiranih bio pozitivan. Na osnovu odnosa testiranih i potvrđenih novih slučajeva The Institute for Health Metrics and Evaluation univerziteta u Vašingtonu procenjuje da je stvarni broj novozaraženih u Srbiji u poslednja 24 časa oko 45.000, a da će u najboljem slučaju krajem septembra taj broj dnevno prelaziti 55000. Vrhunac se očekuje polovinom oktobra kada će potreba za krevetima u intenzivnoj nezi biti oko 10.000, broj koji mi nemamo, a i da imamo nemamo dovoljno anesteziologa. Mi ovo naravno nećemo znati jer se broj testiranih neće povećavati s obzirom da su laboratorijski kapaciteti toliki koliki su. Sve ove brojke deluju senzacionalistički, ali su se matematički modeli IHME do sada pokazali pouzdani. Nastavi li se ovaj trend, a ne da će da se nastavi nego će se zahvaljujući potpuno nekontrolisanom ponašanju Vučića zavrteti luđe od ludačkih plesova u vreme Crne smrti, očekivani broj tzv "excess death" (višak umrlih u odnosu na statističke projekcije) bi do kraja godine mogao da bude oko 50.000. Lepa vest je da će preživeli biti prokuženi, samo će mnogi zakačiti produženi kovid i hronična stanja, a gde će se lečiti, e to pojma nemam... Konsekvence je trenutno teško izračunati ali će se odnosi drastično promeniti. Kovid 19 je najmoćnija opozicija srpskog Kaligule.”
September 14, 20213 yr kod mene na poslu krenuo drugi krug - troje pozitivnih u zadnja dva dana. vec su imali kovid. dvoje od njih bilo vakcinisano u maju (jedna kinezom drugi fajzerom) treca nije nikako ja juce radila kks, rtg pluca itd zbog nekih drugih razloga i imam povecanu sedimentaciju i monocite, a leukociti na donjoj granici sve ostalo ok.. ne osecam nikakve simptome nit me sta boli. valjda nije kovid, a ista je da je koji k. bas sada
September 14, 20213 yr 1 hour ago, arheolog1981 said: Mahom mladi, većina u 20-im i 30-im godinama koliko sam u prolazu primetio Млади уче на тежи начин, личним искуством, па се надам да ће бар сада навалити на вакцине. Мада ми никада неће бити јасна та навала на тестирање. Уместо да одмарају, пију чај, прате температуру, кад се већ нису вакцинисани због "младости и виталности" - већ на прву назнаку симптома креће стампедо на здравствене установе.
September 14, 20213 yr 23 minutes ago, Frank Pembleton said: Ovo je citat, koga? Jedne moje prijateljice sa Fb-a, nije public.
September 14, 20213 yr 4 minutes ago, Duhovnost, ljubav i med said: Млади уче на тежи начин, личним искуством, па се надам да ће бар сада навалити на вакцине. Мада ми никада неће бити јасна та навала на тестирање. Уместо да одмарају, пију чај, прате температуру, кад се већ нису вакцинисани због "младости и виталности" - већ на прву назнаку симптома креће стампедо на здравствене установе. Nije problem u njima već u nedovoljno test centara, zapravo ni to već to što ti da bi se bedplatno testirao moraš da odeš kod dr po nalog. U školama odeljenja prelaze na online nastavu ako je dvoje pozitivno a doktori šalju decu kući a ne na testiranje kad dodjes na pregled jer koji ćeš kurac da se testiraš. Neko bi se testirao da ne širi zarazu na poslu a test nije jeftin. Samo nek je škola redovna, to je najbitnije.
September 14, 20213 yr Mi smo jako blizu da udarimo u plafon kapaciteta za testiranje. Sto vec mogu da potvrde ljudi koji su imali potrebu da to urade ovih dana. Neka procena je da uz maksimalno natezanje kapaciteta mozemo nekih 20k testova na dnevnom nivou da uradimo (antigenski +PCR) + ono sto dodje iz privatnih laboratorija
September 14, 20213 yr 15 minutes ago, aram said: Jedne moje prijateljice sa Fb-a, nije public. Sto mene pomenu na kraju neveruem da mu je kovid opozicija ikakva, sve on moze da spinuje i sruci na antivaksere Mariniku i Djilasa (zapravo vec pocelo, Kon krenuo sa optuzbama za politizaciju epidemije, kao antivakseri su protiv Vucica)... Kada ljudi budu umirali na buljuke kladim se da ce RTS optuziti Djilasa, bukvalno. Ne zna se zasto ali bice tako. I stoka ce poverovati. Nema nade. Edited September 14, 20213 yr by Caligula
September 14, 20213 yr cujem horor price iz redova ovde kod nas. juce reagovala interventna, danas rodjaka cekala 7 sati, za to vreme 3 puta dolazila hitna da vozi ljude koji nisu ni stigli na red. apsolutno je nemoguce da ne moze da se napravi bolja organizacija, da ljudi toliko stoje napolju, setaju iz jedne u drugu zgradu, padaju od iscrpljenosti na ulici, mesaju se zdravi i inficirani... redovi za privatne laboratorije se takodje pruzaju duz ulica... katastrofa.
September 14, 20213 yr 7 minutes ago, Caligula said: Sto mene pomenu na kraju neveruem da mu je kovid opozicija ikakva, sve on moze da spinuje i sruci na antivaksere Mariniku i Djilasa (zapravo vec pocelo, Kon krenuo sa optuzbama za politizaciju epidemije, kao antivakseri su protiv Vucica)... Kada ljudi budu umirali na buljuke kladim se da ce RTS optuziti Djilasa, bukvalno. Ne zna se zasto ali bice tako. I stoka ce poverovati. Nema nade. Na volej mu se nabacuju Dveri i Radule, prave u subotu porodičnu avaks šetnju.
September 14, 20213 yr 2 minutes ago, msv said: Na volej mu se nabacuju Dveri i Radule, prave u subotu porodičnu avaks šetnju. antiglobalisti ponovo jasu! samo nam fali jos skup tih budala
September 14, 20213 yr 11 minutes ago, Aleksija said: cujem horor price iz redova ovde kod nas. juce reagovala interventna, danas rodjaka cekala 7 sati, za to vreme 3 puta dolazila hitna da vozi ljude koji nisu ni stigli na red. apsolutno je nemoguce da ne moze da se napravi bolja organizacija, da ljudi toliko stoje napolju, setaju iz jedne u drugu zgradu, padaju od iscrpljenosti na ulici, mesaju se zdravi i inficirani... redovi za privatne laboratorije se takodje pruzaju duz ulica... katastrofa. Из солидарности из редова би требало да се повуку сви којима тест није преко потребан, а да не чекају они преко 60, старији средовечни, угрожени и они са израженијим симптомима, изразито високом температуром, итд. Зато сам малопре написао да не разумем панична стампеда на тест. Као да човек не треба да се изолује од других и ако има обичан грип. Ја сам једно 5 пута има симптоме за тест, углавном блаже, једном чак и повезану температуру од неколико дана, понашао сам се као да имам ковид, не видим шта бих добио тиме што бих некоме са слабијим имунитетом заузео место у реду, а још бих плус могао да зарадим ковид у том реду, чак и ако га немам.
September 14, 20213 yr 6 minutes ago, InvisibleLight said: antiglobalisti ponovo jasu! samo nam fali jos skup tih budala У моје време антиглобализам је био секуларистички и медицински, сећам се како је Чавез, док је још цена нафте била повећа, куповао кубанске лекаре па њима лечио сиротињу по целој Јужној Америци, а ми антиглобалисти бисмо му аплаудирали. Ах, успомене.