September 12, 20213 yr Jedno od zaštitnih lica građanske Srbije viđeno juče u lekarskoj ordinaciji bez maske
September 12, 20213 yr Ne Starija osoba je u pitanju, mogu reći da me iz nekog razloga baš iznenadilo.
September 12, 20213 yr Kao što rekoh pre neki dan, imao sam temperaturu 37.2 koja je spala posle dan i po, antigenski je bio negativan, sve okej, osim što mi se sada pojavio neki osip na gornjem delu tela. Sad čitam ovo - https://www.drkozarev.com/kozne-promene Dr Jasmina Kozarev, opisuje da se kod nekih pacijenata pojavljuju difuzni makulopapulozni osipi slični malim boginjama, koprivnjači slične ospe, ili ospe slične ospi koja se sreće kod ovčijih boginja, i to kod COVID-19 pozitivnih pacijenata, a sastavni su deo kliničke slike bolesti. Kod težih oblika bolesti osim promena na prstima u vidu eritematoznih ishemičnih zona (COVID-19 prst), mogu se vidieti I promene po tipa retikularnog liveda i gangrenozne promene. Koliko smisla ima u ovome? Ne znam da li da idem da se testiram PCR testom sad? I dalje nemam nikakve uobičajene simptome, a nema ni te male temperature već skoro tri dana, praktično je trajala samo dan i po.
September 12, 20213 yr Ja sam imao jak osip (a pre osipa sve ostalo) pre par godina od nekog virusa, zapadni nil pretpostavljam
September 13, 20213 yr Popular Post Viber grupa napravljena još 2020. godine, iliti godine nulte po novom COVID kalendaru, a namenjena organizaciji proslave godišnjice mature je danas ponovo oživela. krajnje naivno i sa bespotrebnim naletom optimizma jedne od drugarica, kao "hajde da ipak se organizujemo, dok nas još nisu zatvorili ponovo.". trenutno imamo solidnu šorku pro-vax i antivaxx ekipe, ok samo u porukama ali ipak. ja u fazonu da kokam kokice i neveru'em.
September 13, 20213 yr 1 hour ago, Svarog said: Viber grupa napravljena još 2020. godine, iliti godine nulte po novom COVID kalendaru, a namenjena organizaciji proslave godišnjice mature je danas ponovo oživela. krajnje naivno i sa bespotrebnim naletom optimizma jedne od drugarica, kao "hajde da ipak se organizujemo, dok nas još nisu zatvorili ponovo.". trenutno imamo solidnu šorku pro-vax i antivaxx ekipe, ok samo u porukama ali ipak. ja u fazonu da kokam kokice i neveru'em. Baci neki screen shot. Ili me ubaci u grupu.
September 13, 20213 yr 2 hours ago, Svarog said: Viber grupa napravljena još 2020. godine, iliti godine nulte po novom COVID kalendaru, a namenjena organizaciji proslave godišnjice mature je danas ponovo oživela. krajnje naivno i sa bespotrebnim naletom optimizma jedne od drugarica, kao "hajde da ipak se organizujemo, dok nas još nisu zatvorili ponovo.". trenutno imamo solidnu šorku pro-vax i antivaxx ekipe, ok samo u porukama ali ipak. ja u fazonu da kokam kokice i neveru'em. Kod mene u gimnazijskoj viber grupi isto svađa s pevanjem i pucanjem, ali iz malo drugačijih razloga. Prvo je ortak napušio glavnu antivakserku i nahranio je govnima, a onda su njega naduvale cure iz razreda zato što je kreten nepristojni. Epilog: avax demonstrativno napustila grupu i napravila svoju, a ove što su je branile se prave da se to nikad nije desilo. Uglavnom, imamo dve antivax, od kojih se jedna pravi da nije(ali je izdaju postovi na FB), ostali su čipovani. Razredni lekari prezrivo ćute sa olimpijskih visina i ne uključuju se u polemike koje su u međuvremenu prestale. Matematička gimnazija, fina deca fini matorci.
September 13, 20213 yr Ako si vakcinisan (relativno skoro) jednostavno se pojaviš tamo, napiješ, nakrkaš, naručiš Mito bekrijo/svilen konac na uvce i taxijem kući. Ako usput nekog avaxa zaraziš, boli te tuki, sami su krivi. Ne vidim razlog za svađu.
September 13, 20213 yr 6249/27 Čisto za komparaciju, prošlog ponedeljka je bilo 4103/19. Deluje da je i 10000 na vidiku...
September 13, 20213 yr blah, na kraju dana to su samo brojke. /vučićmodeon Šta bi vi, da imate rast BDP za džabe, nema, ni kod Mutti babe nema džabe. Ne možemo više u lokdaune, ekonomija to ne može da izdrži, tigar je gladan.
September 13, 20213 yr Uostalom, to je državna strategija, dozaražavanje. Kakva smo mi Švedska, takav nam je i švedski model
September 13, 20213 yr Tako je sve to, takva smo Svedska samo nije drzavna strategija, kao sto nema ekipe koja je smislila da se kace onolike zastave, kao sto nema ekipe ministarstva sto kaze da semafor radi sve ok ili bilo koje druge ekipe. To sve radi jedan covek, sve stize. Jedino se kod dozarazavanja ukljucio i narod u nekom procentu. Zato ekipa kriznog staba bolje da cuti, tio prica jedno, kon danas kaze virus slobodno cirkulise i da lepo imamo sansu da vidimo kako ce da izgleda kada nema nikakvih mera, kao da igra doom. Tio neki dan rece da su mere jake i precizne, problem je sto se ne sprovode, samo to. Jebe lud zbunjenog, sto znaci da nema strategije vec jedan ludak crta nesto svoje kako je zamislio da treba.
September 13, 20213 yr Ma, nije njima uopšte cilj zaražavanje kao takvo. Cilj je rejting, a zaražavanje je nus pojava. Pored svih počinjenih zlodela, najžešće proteste su imali kada su najavili ozbiljnije mere. Naravno da ova ekipa neće da povlači nepopularne poteze da bi sačuvala zdravlje nacije niti su u stanju da ubede ljude da promene mišljenje.