Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Malopre izmerio temperaturu, pošto me boli glava, i kaže toplomer 37.2. Ništa drugo osim glavobolje i te male temperature me ne muči, ne kašljem, osećam miris i ukus.

Došao do covid ambulante u Čarlija Čaplina, gužva je povelika.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

3 minutes ago, djordje geprat said:

nego, šta mislite, da li bi neka "antivakser" lista sa nestorovićevom i onom drugom lekarkom (alečković?  Jovana) na čelu prebacila cenzus i postala parlamentarna. ja mislim da bi. samostalno.

Naravno, zato su i "kreirani", da pokriju taj segment (glasačke) populacije kad dodje vreme...

9 minutes ago, napadaj said:

Malopre izmerio temperaturu, pošto me boli glava, i kaže toplomer 37.2. Ništa drugo osim glavobolje i te male temperature me ne muči, ne kašljem, osećam miris i ukus.

Došao do covid ambulante u Čarlija Čaplina, gužva je povelika.

Javi rezultat.

ja čuh sinoć argument o neefikasnosti vakcina: "u Izraelu su svi vakcinisani pa eno ih padaju kao snoplje."

nije full antivax osoba, vakcinisan je ali generalno ne veruje u efikasnost.

inače, i mini pobeda pre neki dan.

poznanica iz kraja odlučila da se vakciniše ipak.

nisam siguran da li sama firma za koju radi ili biznis zgrada u kojoj se firma nalazi... ali neko im traži svakog ponedeljka svež negativan PCR.

čista finansijska računica je presudila.

2 minutes ago, Svarog said:

ja čuh sinoć argument o neefikasnosti vakcina: "u Izraelu su svi vakcinisani pa eno ih padaju kao snoplje."

nije full antivax osoba, vakcinisan je ali generalno ne veruje u efikasnost.

inače, i mini pobeda pre neki dan.

poznanica iz kraja odlučila da se vakciniše ipak.

nisam siguran da li sama firma za koju radi ili biznis zgrada u kojoj se firma nalazi... ali neko im traži svakog ponedeljka svež negativan PCR.

čista finansijska računica je presudila.

Krše joj ustavom zagarantovana prava™... :fantom:

jbt, kada su meni zaista prekršili ustavno pravo na kretanje, diskriminisali me jer sam 65+ nije bilo nikakve kuknjave. 

1 hour ago, Moća said:

Niste svesni koliko ljudi ne veruju u koronu i u vakcinu. Ja sam se raspravljao sa nekim društvom samo ja vakcinisan a trojica preležali i svi me ubedjuju da ovo nije virus nego da nas truju nečim ali ne znaju čim, kako i zašto ali virus nije. Na pitanje što nas onda vakcinišu kaže da vas pobiju. Pri tom sve ljudi fakultetski obrazovani.

Ovo već polako postaje opšte mesto. Mislim da to ljudi očajnički pokušavaju da daju sebi na značaju, kao toliko su bitni da baš Bil Gejts ili ne znam već ko baš njih juri da ubije jer su eto toliko bitni, ali ne daju se oni, provalili su ih, jer ne samo što su super bitni nego su i super pametni. 

Sve više mislim da su misaoni procesi iza takvih stavova i ponašanja zapravo poprilično tužni i čak bi mi bilo žao tih ljudi da posledice njihovih postupaka nisu toliko ozbiljne. 

Nije mi jasno na koju foru Madjari imaju ovako niske brojeve. Bio juče u Budimpešti, ne da ne nosi niko maske nego sam imao utisak da su zakonom zabranjene. 

genetika

Sad gledam brojeve - Madjarka 55% vakcinisanih, nista posebno. Doduse mi smo na mizernih 40%.

Spanija i Portugalija 73% i 77% vakcinisanih. Jebeni carevi. 

Kod nas (francuska) je sanitarni pasos uradio posao.

Trenutno smo kao oko 73% sveukupno vakcinisanih (jedna doza) i  68% sa dvije doze.

Ako se racunaju svi >12 godina, 85% jedna doza i 79% obe doze.

U vakcinisanju, prednjaci grad Pariz sa 86% sveukupno vakcinisanih.

Ipak imali smo dosta zarazenih sa ovim delta sojem. Bolnice su se mnogo sporije punile nego u predhodnim talasima a vrh umrlih je bio oko 100 na dan. 

Maske su obavezne unutar ali sve ostalo je otvoreno (kazalista, kina, sportske manifestacije, koncerti, restorani itd) sa obaveznim sanitarnim pasosem.

64% posto ljudi podrzava ovu mjeru.

Sva statistika za fr je na ovom sajtu:

CovidTracker - Suivez l'épidémie de Covid19 en France et dans le monde

Edited by borris_

25 minutes ago, Halvard said:

Ovo već polako postaje opšte mesto. Mislim da to ljudi očajnički pokušavaju da daju sebi na značaju, kao toliko su bitni da baš Bil Gejts ili ne znam već ko baš njih juri da ubije jer su eto toliko bitni, ali ne daju se oni, provalili su ih, jer ne samo što su super bitni nego su i super pametni. 

Sve više mislim da su misaoni procesi iza takvih stavova i ponašanja zapravo poprilično tužni i čak bi mi bilo žao tih ljudi da posledice njihovih postupaka nisu toliko ozbiljne. 

To me podseti na ovu kolumnu

(Jutarnji list) Ante Tomić - Ima nešto utješno u teorijama zavjere: Kad nas svi napuste, Bill Gates i dalje se zanima za nas

Edited by msv

Malo graifka

pcr_plus_proportion_selon_statut_vaccinal.jpeg

Crvena linija: broj pozitivnih nevakvinisanih

Svijetlo plava : broj pozitivnih vakcinisanih sa jednom dozom

Tamno plava : broj pozitivnih totalno vakcinisanih

Edited by borris_

2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

zaista ne znam, u konačnici nije ni bitno

Tebi nije, jer si izgubio nekog koga si znao, osobu sa imenom i prezimenom.

A meni je bitno, vrlo bitno, jer ležao u bolnici, akao osoblje, jeo novce,  trošio vreme i snagu lekara koji su mogli lečiti ljude bolesne od drugih stvari.

Sve ovo ako nije vakcinisan, naravno.

U covid bolnicama je angažovano na desetine anesteziologa, koji su najdeficitarnija specijalnost među lekarima. Primera radi, Prva hirurška u redovno vreme ima 9 anesteziologs (i to je kažu 3x manje nego što je potrebno i normalno). Sada ih je tamo recimo 4. Operacije se ne izvode ili izvode sa zakazivanjem sto godina unapred. Ne mogu ni da zamislim broj ljudi koji je time bukvalno otpisan, e da bi se dao prioritet kovid bolesniku koji misli da su vakcine glupe, zavera, čipovanje ili ga prosto mrzi ili onaj što ga neko pomenu, da čeka godišnji odmor da nuspojave provede van posla (ovo je čak i u poređenju sa čipovanjem najgluplji razlog).

Bitno je, i ako nije vakcinisan (a mogao je) zabole me kako je zavšio. 

Background Picker
Customize Layout