March 24, 20205 yr 1 hour ago, Arkadija said: Znajući higijenske navike Srba, slutim koleru i tifus. Uz koronu, gratis upala pluća ili tifus.
March 24, 20205 yr 1 minute ago, gone fishing said: zato što treba da prođe 5/6 dana pre nego što se u brisu iz nosa mogu detektovati merljive količine virusa negde je bio link o istraživanju koji se ne slaže sa tvojom tvrdnjom mislim da su se Nemci time bavili i onaj naš student iz Bostona je o tome pričao, kad je pre 2 nedelje bio aktuelan intervju sa njim. uglavnom, nakon infekcije već posle dan-dva imaš ogromne količine kopija virusa u telu. zato se i tako brzo i lako širi.
March 24, 20205 yr i ovo mi isto nije jasno Quote 14.10 - Poziv medicinarima iz dijaspore da se privremeno vrate u Srbiju Program "Tačka povratka", u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Vlade Republike Srbije i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije i uz podršku Programa UN za razvoj (UNDP), poziva slobodne medicinske radnike i radnice u inostranstvu da se prijave ukoliko su spremni da se, ukoliko bude potrebno, privremeno vrate u zemlju i svojim znanjem, iskustvom i veštinama pomognu u borbi sa epidemijom korona virusa u Srbiji. šta će koj moj da pomažu kad će 28 dana biti u karantinu? I zašto prvorođeni nije u istom kad se švrćkao okolo
March 24, 20205 yr 23 minutes ago, omiljeni said: negde je bio link o istraživanju koji se ne slaže sa tvojom tvrdnjom mislim da su se Nemci time bavili i onaj naš student iz Bostona je o tome pričao, kad je pre 2 nedelje bio aktuelan intervju sa njim. uglavnom, nakon infekcije već posle dan-dva imaš ogromne količine kopija virusa u telu. zato se i tako brzo i lako širi. to nije moja tvrdnja već sexperktinje iz neke državne nadležne institucije, kada je objašnjavala zašto su testovi u privatnim klinikama bezvredni, pre nekih dvadesetak dana
March 24, 20205 yr 1 hour ago, Anonymous said: Taj film nećeš gledati ovde. U Herceg Novom (Igalu) su smestili ljude u Simu Miloševiča i postavili vojsku na ulaz, ali taj institut još uvek nije privatizovan. A i manje je ljudi tamo. Znaci za odabrane samo? A kako drugacije. Sa plebsom za se kako...
March 24, 20205 yr 2 minutes ago, Jumanji said: Znaci za odabrane samo? A kako drugacije. Sa plebsom za se kako... to u igalu nije za odabrane nego za sve
March 24, 20205 yr 5 minutes ago, morgana said: to u igalu nije za odabrane nego za sve Aha, ok, nisam dobro procitala.
March 24, 20205 yr 1 hour ago, Anonymous said: Pa jebo ga bog do juče smo tražili masovna testiranja i izolaciju, a sad kad to uvode opet ne valja. Naravno da jesmo. testiranje zna se kako ide, izolacija je (u Kini recimo) bila po stanovima uglavnom. Citao onolika svedocanstva - ako si pozitivan, odvojis se od ukucana, dezinfekcija WCa uvek posle boravka tamo, hrana ispred vrata i nadas se da nikoga nisi zarazio. Ako ti je lose, odvezu te u improvizovanu OPREMLJENU bolnicu. Ako si pozitivan a setas se po ulici, zatvorska kazna i ćao. Ovo sa halama... ne razumem, niti ces tu da budes lecen niti je higijenski odgovarajuce. Ko zna, mozda mi postane jasnije kada ovo sranje eksplodira pa tek onda ukapiram. Ovo sada mi prosto deluje kontraproduktivno, ljudi nece hteti da se testiraju zbog ovoga. Edited March 24, 20205 yr by Caligula
March 24, 20205 yr Vizionari Srbije ne sede u parlamentu Možda najznačajniji građanski doprinos zdravstvu u borbi sa pandemijom daje inicijativa Vizionari Srbije. Ova grupa mejkera na svojim 3D printerima štampa zaštitne vizire za medicinsko osoblje u državnim ustanovama Srbije. Otkako su 21. marta započeli akciju na fejsbuku, priključio im se veliki broj ljudi iz različitih gradova: od 3D štampara i jedne kompanije sa odgovarajućom opremom, preko proizvođača folija i firmi sa laserom za sečenje materijala, do taksi udruženja i volontera spremnih da pomognu u distribuciji. U samo nekoliko dana, ova grupa ljudi uspela je da organizuje transport neophodnih delova među učesnicima, te da organizuje prijem zahteva i ravnopravnu raspodelu vizira po ustanovama. Ako u dvanaest sati slobodnog kretanja staje toliko velikodušnosti i posvećenosti, koliko nebrige staje u višedecenijsko urušavanje zdravstvenog sistema? Share & Enjoy